Comedie muzicală despre Ayrton Senna
https://www.ziarulmetropolis.ro/comedie-muzicala-despre-ayrton-senna/

„Ayrton Senna, comedia muzicală” a avut premiera pentru presă, marţi seară, la Teatrul Riachuelo, din Rio de Janeiro, iar realizatorii speră ca prin acest spectacol să păstreze vie în memoria brazilienilor legenda pilotului triplu campion mondial de Formula 1.

Un articol de Petre Ivan|9 noiembrie 2017

„Ţara are mare nevoie de o figură precum cea a lui Ayrton Senna„, a declarat producătoarea Aniela Jordan.

Premiera comediei muzicale pentru public va avea loc vineri, 10 noiembrie. La acest spectacol, cu 15 piese orginale, participă 24 de actori, dansatori şi acrobaţi, care evoluează într-un decor de circ.

Regizorul Renato Rocha a încercat să reproducă atmosfera unui circuit de Formula 1, cu lumini strălucitoare, pneuri, căşti, bolizi zgomotoşi.

Comedia muzicală nu este o evocare cronologică a vieţii lui Senna, ci insistă asupra momentelor cheie din existenţa pilotului care a decedat la 1 mai 1994, în urma unui accident suferit pe circuitul de la Imola.

Lansarea show-ului coincide cu desfăşurarea în acest week-end a Marelui Premiu de Formula 1 al Braziliei de la Sao Paulo, penultima etapă a sezonului.

Foto: Ayrton Senna – facebook

10
/05
/22

Cel mai complex proiect documentar dedicat naturii din România vine la HBO Max. „România sălbatică”, realizat de Dan Dinu și Cosmin Dumitrache, va putea fi vizionat de abonații platformei de streaming din 12 mai, pe parcursul a trei episoade. În iulie, miniseria va fi difuzată și pe HBO.

09
/05
/22

Walter Robinson, jurnalistul care a condus echipa Spotlight din cadrul publicației Boston Globe în investigația care a primit în 2003 premiul Pulitzer pentru Public Service vine la București, pentru cea de-a 11-a ediție Superscrieri.

29
/04
/22

CRONICĂ DE FILM "Spioni de ocazie" (2021), noul documentar al Oanei Giurgiu, disponibil în cinematografe, aduce în atenţie o poveste fascinantă de spionaj din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, care a vizat şi România. Formal, însă, filmul nu se ridică la înălţimea subiectului său.

18
/04
/22

Selecția de filme OWR#15 surprinde la scară mică complexitatea mediului natural și este gândită ca un ecosistem în sine, secțiunile dezvoltându-se ca niște ramuri care cresc din același trunchi și care doar împreună formează un întreg.