Comoara lui Porumboiu, în selecţia oficială a Festivalului de la New York
https://www.ziarulmetropolis.ro/comoara-lui-porumboiu-in-selectia-oficiala-a-festivalului-de-la-new-york/

„Comoara”, de Corneliu Porumboiu, distins cu premiul Un Certain Talent la cea mai recentă ediţie a Festivalului de la Cannes, se numără printre cele 26 de pelicule aflate în selecţia oficială a celei de-a 53-a ediţii a Festivalului de Film de la New York.

Un articol de Petre Ivan|14 august 2015

În afara peliculei lui Porumboiu – „unul dintre cei mai subtili cineaşti, iar acesta este cel mai ambiguu film al său şi, totodată, cel mai fascinant”, cum notează pagina de internet a festivalului – film.considerat „o fabulă modernă în care doi bărbaţi caută o comoară îngropată în curtea din spate”, mai multe producţii care au fost prezentate şi premiate la ediţia de anul acesta la Cannes completează lista producţiilor care vor rula ]n cadrul festivalului.

Printre acestea se numără „The Assassin”, de Hou Hsiao-hsien, premiat pentru cea mai bună regie, „Carol”, de Todd Haynes, cu Rooney Mara, desemnată cea mai bună actriţă, şi „The Measure of a Man”, de Stéphane Brizé, cu Vincent Lindon, care a primit trofeul pentru cel mai bun actor.

Festivalul de Film de la New York se desfăşoară în perioada 25 septembrie – 11 octombrie, iar producţiile prezentate în cadrul acestuia sunt selectate, „pe baza meritelor lor”, de Film Society of Lincoln Center.

Foto: Comoara – cinemagia

19
/12
/22

Filmul de acțiune „Vulturul de Fier II/ Iron Eagle II”, regizat de Sidney J. Furie, va fi difuzat de Warner TV în prima lună a anului viitor. Lungmetrajul va putea fi urmărit la Warner TV pe 27 ianuarie, de la ora 21:00.

19
/12
/22

Bucurie, linişte în suflet, pace, colinde, daruri şi oameni dragi. Mai presus de toate, oameni dragi. Astfel ne dorim cu toţii să întâmpinăm Naşterea Domnului. Cel mai frumos Crăciun e întotdeauna petrecut împreună, în atmosfera caldă de acasă. De acest Crăciun, TVR 1 ne arată că şi cei mai Izolaţi în România au Oameni alături în zi de sărbătoare; că putem fi „diferiţi şi totuşi asumaţi întru Hristos" – ortodocşi şi catolici, în Bucuria credinţei; că generaţii diferite de artişti trăiesc, O dată-n viaţă, emoţia unor întâlniri inedite.

14
/12
/22

O carte fundamentală de teorie a filmului, "Ce este cinematograful?", de André Bazin, a apărut în sfârşit integral în limba română, într-un parteneriat între editurile Polirom şi UNATC Press şi sub coordonarea criticului şi profesorului Andrei Gorzo. O lectură obligatorie.

29
/11
/22

Cinematografia română se pregăteşte să celebreze în 2023 o sută de ani de la naşterea lui Ion Popescu Gopo, printr-o serie de retrospective cu filmele celebrului cineast, prin expoziţii cu desenele şi afişele operelor sale şi prin lansări de carte.

28
/11
/22

CRONICĂ DE FILM Sunt mari cineaşti la ale căror filme te uiţi pentru a vedea cu ce vin nou şi cum se reinventează (sau dacă reuşesc asta). Şi sunt mari cineaşti care nu mai au nimic de demonstrat şi pe ale căror noi filme le cauţi pentru a regăsi un stil şi un univers artistic care îţi sunt familiare şi în care ştii că te vei simţi confortabil.

15
/11
/22

Ambasada Republicii Cuba în România și Institutul Cervantes din București organizează „Zilele culturii cubaneze la București”, în perioada 21-25 noiembrie.

09
/11
/22

CRONICĂ DE FILM Cineastul suedez Ruben Östlund a râs dintotdeauna de ridicolul şi prostia oamenilor, pornind de la compatrioţii săi şi mai ales de la cei din clasele de sus. În “Triangle of Sadness” (2022), filmul care i-a adus în acest an un al doilea Palme d`Or la Cannes, satira e împinsă la extrem.