Compania de Librarii București, 65 de ani de la înființare
https://www.ziarulmetropolis.ro/compania-de-librarii-bucuresti-65-de-ani-de-la-infiintare/

Cea mai importantă reţea de librării fondată înainte de ’ 89, care a supravieţuit cu succes după Revoluţie: în prezent, Compania de Librării Bucureşti (CLB) numără 46 de spaţii comerciale, răspândite unitar în toate cele 6 sectoare ale capitalei.

Un articol de Petre Ivan|5 martie 2015

Anul acesta, Compania de Librarii București (CLB) sărbătorește 65 de ani de la înființare. Seria momentelor aniversare va debuta vineri, 6 martie, cu o întâlnire-eveniment care își propune să îi reunească pe toți cei care lucrează sau au lucrat vreodată pentru Compania de Librării București.

Apoi, pe 23 aprilie, de Ziua Internațională a Cărții, CLB își propune să deschidă porțile celui mai recent spațiu renovat (cel din Bulevardul Unirii, Librăria Luceafărul), într-o întâlnire cu toți colaboratorii companiei.Compania de Librarii

Seria evenimentelor va continua în toamnă, cu o campanie specială dedicată școlarilor, cu o serie de evenimente în cartierele bucureștene, realizate împreună cu Biblioteca Metropolitană, și cu o săptămână de evenimente de ținută la Librăria „Mihail Sadoveanu” de pe Bulevardul Magheru, frecventată de iubitorii de carte din capitală, de trei generații încoace.

Cunoscută, înainte de 1989, sub denumirea Centrala de Librării Bucureşti, actuala CLB se află în momentul unui bilanţ fericit: după un proces de privatizare încheiat cu bine – dar nu cu puţine eforturi –, compania şi-a consolidat poziţia pe piaţa, devenind astăzi unul dintre cei mai importanti parteneri de afaceri ai editurilor din întreaga tara.

Cu cele 46 de spaţii comerciale, răspîndite în toate cartierele capitalei, cele mai multe dintre acestea fiind renovate, CLB nu îşi dezminte nici astăzi menirea de a fi librăria tuturor bucureştenilor. De la carte şi manuale şcolare, la produse de papetărie şi jucării, oferta este dintre cele mai bogate şi se regăseşte în toate unităţile CLB.

Foto: Compania de Librarii – clb.ro

11
/01
/23

Cu prilejul Zilei Culturii Naționale, duminică, 15 ianuarie 2023, de la ora 16.00, la Seneca Anticafe (str. Arhitect Ion Mincu 1), va avea loc o întâlnire cu tema „Presa culturală: schițe pentru un viitor posibil” – dialog pornind de la cel mai recent număr al revistei Lettre Internationale. Dezbaterea este organizată de ICR prin Centrul Național al Cărții.

10
/01
/23

Cu prilejul Zilei Culturii Naționale, Muzeul Național de Artă al României (MNAR) vă invită duminică, 15 ianuarie 2023, între orele 11.00 - 13.00, la un eveniment dedicat legăturii dintre cultura scrisă și artele vizuale.

22
/12
/22

Luna aceasta, în cadrul colecției Anansi. World Fiction de la Editura Pandora M a apărut ediția în limba română a unei cărți mult-așteptate: „Infinitul într-o trestie” de Irene Vallejo, cartea de eseu care, acum doi ani, a ținut primele pagini ale ziarelor de cultură din Spania, fiind recompensată cu două dintre cele mai importante distincții: Premiul Național pentru Eseu și Premiului Ojo Crítico. Ulterior, cartea lui Irene Vallejo a cucerit spațiul cultural internațional, fiind în curs de traducere în peste 30 de limbi.

20
/12
/22

Miercuri, 21 decembrie, de la ora 19.30, Editura Humanitas vă invită în Librăria Humanitas de la Cișmigiu, la o discuție despre volumul „Societatea digitală. Stăpâni, cetățeni sau sclavi?", în care Răzvan Rughiniș, profesor la Facultatea de Automatică și Calculatoare a Universității Politehnice din București, unde predă cursuri de securitate cibernetică, internetul lucrurilor și protecția vieții private, cercetător și unul dintre inițiatorii programului Innovation Labs, analizează problemele și potențialul structurilor digitale care fac din ce în ce mai mult parte din viețile noastre.

19
/12
/22

În cartea sa „Hoții de atenție. De ce nu te poți concentra”, jurnalistul Johann Hari a adunat experiență din 50.000 de kilometri parcurși pentru a sta de vorbă cu nu mai puțin de 250 de experți care studiază consecințele pierderii atenției și concentrării, ea a declarat că, potrivit studiilor sale, acum „suntem mai predispuși să scanăm și să trecem cu ușurință mai departe atunci când citim pe ecrane – ne trecem privirea rapid peste informații pentru a extrage ce avem nevoie".

18
/12
/22

Ziarul Metropolis vă oferă un fragment din romanul „Lecții de chimie” de Bonnie Garmus, apărut recent și în limba română, la Editura Nemira. Bestseller The New York Times, cartea a fost nominalizată pentru Waterstones Debut Fiction Prize și este în curs de ecranizare ca serial Apple TV, cu Brie Larson în rolul principal.

15
/12
/22

Pentru că unele dintre cele mai inspirate cadouri sunt cărțile, vă prezentăm o selecție de titluri noi, de la Grupul Editorial Trei, numai bune de pus sub bradul de Crăciun. Veți regăsi printre acestea volume ca „Pasiune simplă. Confesiunea adolescentei” de Annie Ernaux, laureata Premiului Nobel pentru Literatură din acest an, sau „Război” de Louis‑Ferdinand Céline.