Competiţia la Festivalul Anim’est începe luni
https://www.ziarulmetropolis.ro/competitia-la-festivalul-animest-incepe-luni/

Filmele care vor intra în competiţie în cadrul celei de-a şaptea ediţii a Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim’est vor începe să fie prezentate în cea de-a patra zi, debutul fiind făcut de un calup de nouă scurtmetraje ce vor fi difuzate începând cu ora 18,00 la Cinema Studio. Printre primele filme din competiţie […]

Un articol de |8 octombrie 2012

Filmele care vor intra în competiţie în cadrul celei de-a şaptea ediţii a Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim’est vor începe să fie prezentate în cea de-a patra zi, debutul fiind făcut de un calup de nouă scurtmetraje ce vor fi difuzate începând cu ora 18,00 la Cinema Studio.

Printre primele filme din competiţie se numără „Pierdut şi regăsit” al lui Joan C. Gratz, „Barul” lui Joseph Pierce direct de la Annecy, „Pantofarul” de David Doutel şi Vasco Sa, prezentat şi premiat la o serie de festivaluri importante de animaţie (Annecy, Monstra Lisboa) sau „Cine rezistă cel mai mult” în regia lui Gregorio Muro.

De la ora 20,00 spectatorii vor face cunostinţă cu „Selkirk, adevăratul Robinson Crusoe”. Mercenar pirat, faimos pentru încăpăţânarea şi egoismul său, Selkirk este ofiţerul navigator al galionului britanic Esperanza. Vasul navighează în Mările Sudului în căutare de comori, iar în absenţa inamicilor, echipajul îşi omoară timpul cu jocurile de noroc. Falit, deloc iubit de echipajul său şi de căpitan, Selkirk este abandonat pe o insulă pustie, unde învaţă să lase la o parte dorinţa de răzbunare şi să privească lumea cu alţi ochi.

La Cinema Patria, Stuttgart Animation Film Festival, unul din cele mai importante festivaluri de profil din lume prezintă la Anim’est de la ora 16,30 o selecţie de scurt metraje alese pe sprânceană din competiţia sa.

Tot la Patria, de la 18,30, va putea fi urmărit un titlu de referinţă pentru cariera lui Jiri Trnka, „Privighetoarea împăratului”, după o poveste de Hans Christian Andersen, despre cântecul unei privighetori care îl învaţă pe împărat să se revolte împotriva protocolului rigid din lumea sa pe cât de sclipitoare, pe atât de superficială.

De la 22,30, poate fi urmărit calupul trei de scurt metraje din secţiunea Animash (ex Mozaic).

Cea de-a şaptea ediţie a Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim’est se desfăşoară în perioada 5-14 octombrie, la Cinema Patria, Studio şi Club Control.

Festivalul Internaţional de Film de Animaţie Anim’est, membru al reţelei pan-europene Cartoon, este organizat de Asociaţia Este’n’est, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Programului Media al Uniunii Europene, Ogilvy şi al SmartPoint.

Sursa: Mediafax

10
/04
/24

Asociația Entuziart, promotor activ al integrării sociale și culturale a persoanelor cu nevoi speciale, este mândră să anunțe lansarea proiectului "CU OCHII MINȚII". Această inițiativă de pionierat, ce se desfășoară în perioada martie - noiembrie 2024, urmărește să îmbogățească viețile persoanelor cu deficiențe de vedere prin art terapie, dans terapie, psihoterapie și activități expresiv-creative.

10
/04
/24

În perioada 12-14 aprilie 2024, România va participa la Festival du Livre de Paris, prestigios eveniment internațional dedicat cărții și literaturii, organizat la Grand Palais Éphémère și în alte câteva spaţii emblematice din Paris şi în librării partenere.

10
/04
/24

The Rembrandt Art Experience în parteneriat cu Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, anunță lansarea seriilor de ateliere de artă, dedicate familiei, inspirate de geniul suprarealist Salvador Dalí.

09
/04
/24

Sorin Zlat Trio propune iubitorilor de jazz un nou concert pe scena Sălii Mari de la ARCUB – Hanul Gabroveni, Changing Times, un mix între cool jazz, post-bop, jazz contemporan și muzică de avangardă, pe 24 aprilie, de la ora 19.00.

08
/04
/24

Vineri, 12 aprilie, la ora 19:30, Teatrul Apropo așteaptă publicul, în mereu surprinzătoarea sală de spectacole din cartierul Pipera, la o nouă premieră teatrală: FERICIREA de Eric Assous, un spectacol care tratează cu umor și delicatețe o dilemă a fiecărui cuplu: dacă poți să iubești și poți fi iubit, fericirea are oare termen de valabilitate?

08
/04
/24

„Pictura este singurul mediu în care se poate exprima natura viscerală a lumii”, este de părere Adrian Ghenie, artistul ale cărui lucrări se regăsesc astăzi în cele mai importante colecții din lume – precum Centre Pompidou (din Paris) și The Metropolitan Museum of Art (din New York).

08
/04
/24

Centrul de Comunicare Vizuală anunță cea de-a noua ediție a Conferinței Naționale de Fotografie (CNF2024), care se va derula în perioada 20-21 aprilie, la București, și va marca un moment esențial în calendarul evenimentelor dedicate artei fotografice din țara noastră.

05
/04
/24

Festivalul Filmului Palestinian, organizat de Centrul Cultural Mahmoud Darwish sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, va avea loc între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie în Cluj-Napoca iar programul detaliat și biletele sunt acum disponibile.

05
/04
/24

Brașov Jazz & Blues Festival, unul dintre marile festivaluri urbane de gen din România, revine între 15 și 18 august 2024, cu cea de-a 12-a ediție, iar orașul Brașov va fi din nou gazdă pentru peste 100 de artiști din toate colțurile lumii, care vor învălui publicul în ritmurile vibrante ale muzicii născute din jazz și blues.

04
/04
/24

Evenimentele interdisciplinare propuse în proiectul de cercetare coregrafică ROOTS, un proiect AREAL co-finanțat de AFCN, vin în întâmpinarea crizei generalizate care ne împresoară, căutând soluții pe măsura complexității problemelor suprapuse și interdependente cu care ne confruntăm, îndemnând la o explorare a rădăcinilor ce unesc omul, societatea în care trăim și întreaga biosferă.