Competiţia „Starpoint Prize 2013“ va avea loc la Galeria Victoria Art Center, Bucureşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/competitia-starpoint-prize-2013-va-avea-loc-la-galeria-victoria-art-center-bucuresti/

Galeria Victoria Art Center vă invită marţi, 16 iulie, de la ora 19.00, la vernisajul unei noi ediţii a concursului „Starpoint Prize 2013“.

Un articol de Andrada Văsii|12 iulie 2013

Galeria Victoria Art Center vă invită marţi, 16 iulie, de la ora 19.00, la vernisajul unei noi ediţii a concursului „Starpoint Prize 2013“. Artişti participanţi vor fi Mihai Baltac, Bianca Basan, Radu Băieș, Alin Bozbiciu, Ioana Cazan-Tufescu, Marta Ciopașiu, Florina Drăguș, Mirela Joja, Nicoleta Moise, Alexandra Tătaru.

Expoziţia „Starpoint Prize“, România, găzduită de Victoria Art Center în perioada 11 – 31 iulie 2013, prezintă o selecţie a celor mai bune proiecte realizate în 2013 de absolvenţi de licenţă şi master din trei universităţi de artă româneşti (Bucureşti, Cluj-Napoca şi Iaşi).

Pe durata expoziţiei, un juriu internaţional va desemna participantul la faza finală a concursului ce va avea loc în Cehia.

11 ani, 40 de universități

Competiţia „Starpoint Prize“ a ajuns la ediţia a 11-a, la aceasta participând peste 40 de universităţi de artă din Europa. Scopul este selectarea celor mai bune proiecte ale absolvenţilor din aceste instituţii şi constituirea unei platforme de oportunităţi şi colaborări viitoare pentru tinerii artişti participanţi.

„Starpoint Prize” oferă, de peste 10 ani, vizibilitate sporită câştigătorilor prin promovarea proiectelor în galerii, pe site-ul gazdă şi prin intermediul unor publicaţii ce sunt prezentate muzeelor şi instituţiilor de artă contemporană internaţională.

Info:

Coordonatori expoziţie: Petru Lucaci, Aurora Kiraly

Text preluat în parteneriat cu Modernism. ro

Foto credit: Mihai Baltac

17
/05
/18

Joi, 17 iunie, în ziua Înălțării Domnului, România va sărbători și Ziua Eroilor. Cu această ocazie, vor fi organizate 172 de evenimente-sincron în diferite comunități (sate, comune, orașe, consilii județene, școli, licee, muzee, biblioteci, universități, asociații culturale și sociale, teatre, mănăstiri) din România și din Republica Moldova, având ca scop omagierea eroilor veterani și a foștilor deținuți politici, care au contribuit prin sacrificiul lor la crearea și menținerea României pentru noi, cei de astăzi, și pentru generațiile următoare.

16
/05
/18

În seara de 19 mai, cu ocazia celei de-a 14-a ediţii a evenimentului "Noaptea Muzeelor", publicul din întreaga ţară va avea posibilitatea de a vizita aproximativ 180 de muzee şi de a beneficia de pe urma unor activităţi culturale şi curatoriale propuse de peste 40 de prieteni ai muzeelor.

15
/05
/18

One Night Gallery, cea mai inovatoare galerie de artă vizuală din România, se extinde pentru cea de-a cincea ediție cu o expoziție intinerantă în care arta vine mai aproape de spectatori, într-o experienţă multisenzorială care foloseşte realitatea virtuală, realitatea augmentată și videomappingul. Pe data de 19 mai, Samsung aduce One Night Gallery la Teatrul Odeon, iar lucrările artistei Raluca Băraru vor transforma spațiul din Calea Victoriei 40, pentru o noapte, într-o scenă care se va remarca printr-un ludic noir, specific personajelor create de ea.

12
/05
/18

Muzeul Național de Artă al României, Muzeul Colecțiilor de Artă în colaborare cu Federaţia Română a Asociaţiilor, Centrelor şi Cluburilor UNESCO vă invită la vernisajul expoziției „Pictori comentaţi de Petre Oprea”, deschisă în perioadă 15 mai – 13 iunie la Muzeul Colecțiilor de Artă.

11
/05
/18

"După ce am fotografiat timp de doi ani distrugerea arhitecturală din epoca Ceaușescu, am decis să relatez fotografic viața de zi cu zi a oamenilor.", spunea, în urmă cu 5 ani, într-un reportaj BBC Andrei Pandele, fotograful (şi arhitectul) care a surprins, începând din 1970, România în vremea opresiunii comuniste.

08
/05
/18

Se împlinesc, astăzi, 115 ani de la moartea unuia dintre cei mai talentaţi, influenţi şi interesanţi artişti ai secolului al XIX-lea. În primăvara anului 2015, tabloul său “Nafea Faa Ipoipo?" ("Când te vei căsători?"), realizat în anul 1892, devenea cea mai scumpă operă de artă din istorie, după ce era achiziționat pentru suma de 300 de milioane de dolari. Recordul lui Gauguin a rezistat doar un an și jumătate, până în noiembrie 2017, când “Salvator Mundi”, pictura atribuită lui Leonardo da Vinci, era cumpărată cu 450,3 milioane de dolari.

07
/05
/18

Comunitatea “Domnițe cu altițe” vă invită duminică, 13 mai 2018, la cea de-a doua ediție a Paradei Portului Popular românesc în București. Parada va străbate Calea Victoriei pana în Centrul Vechi, la Hanul lui Manuc.