Competiţie ReStart Romania: Cele mai bune idei online care pot schimba România în 2012
https://www.ziarulmetropolis.ro/competitie-restart-romania-cele-mai-bune-idei-online-care-pot-schimba-romania-in-2012/

Proiectul ReStart Romania, o competiţie deschisă tuturor doritorilor, a fost lansat, iar ideile pot fi înscrise în competiţie până pe data de 7 octombrie, pe pagina www.restartromania.ro. „Ai o idee punctuala despre cum ai putea sa rezolvi online ceea ce te enerveaza in Romania? Daca si tu simti ca poti face viata mai buna pentru […]

Un articol de |24 septembrie 2012

Proiectul ReStart Romania, o competiţie deschisă tuturor doritorilor, a fost lansat, iar ideile pot fi înscrise în competiţie până pe data de 7 octombrie, pe pagina www.restartromania.ro.

„Ai o idee punctuala despre cum ai putea sa rezolvi online ceea ce te enerveaza in Romania? Daca si tu simti ca poti face viata mai buna pentru oamenii din cartierul tau, localitatea ta sau orasul tau vino pe pagina www.restartromania.ro si inscrie-ti ideea in competitie pana pe 7 octombrie 2012.

Fii creativ. Gandeste-te la nevoile tale si ale familiei tale si porneste de acolo. Cum ar fi sa ai un serviciu pe telefonul mobil care sa te ajute sa raportezi gropile dintr-un cartier din orasul tau sau care sa te ajute sa vezi ce strazi au fost dezapezite iarna? Cum ar fi sa ai o harta a tuturor cladirilor monument istoric din Bucuresti? Cum ar fi sa primesti un sms atunci cand este nevoie de donatia ta de sange? Cum ar fi sa ai o aplicatie cu ajutorul careia sa afli care anume dintre interactiunile cu autoritatile si serviciile publice le poti rezolva fara sa te duci la ghiseu? Sau, daca tot trebuie sa mergi pe la ghisee, sa poti afla in avans ce trebuie sa faci dar si ce nu trebuie sa faci? Cum ar fi sa poti vedea, pe o harta a orasului, o cronologie a tuturor lucrarilor de inlocuire a bordurilor? Daca ai o idee online care poate rezolva o problema offline, fii ReStarter.

Proiectul ReStart Romania este o competitie deschisa tuturor: persoane fizice, antreprenori sociali, organizatii neguvernamentale sau entitati comerciale.

Daca ideea ta este votata de public, convinge juriul nostru si ajunge printre cele 7 idei finaliste, noi te ajutam sa gasesti o echipa tehnica care iti va transforma ideea intr-un prototip functional. Cele mai bune 3 prototipuri vor primi finantari in valoare de 5.000 USD pentru a se dezvolta si lansa mai departe.” se arată în comunicatul proiectului.

Informatii suplimentare se găsesc pe pagina www.restartromania.ro, fie pe pagina de Facebook a proiectului: www.facebook.com/RestartRomania.

 

Sursa: Mediafax

06
/12
/23

Longevitatea este una dintre temele cele mai abordate în lumea de azi. Tipuri variate de diete, suplimente alimentare, ingrediente străvechi redescoperite acum și tehnici de meditație promit creșterea duratei de viață, sau mai mult, recuperarea sănătății și un organism întinerit.

06
/12
/23

Conferința Națională a Managerilor Culturali (CNMC) – ediția a 10-a va fi deschisă de Sergiu Nistor, Consilier Prezidențial, Raluca Turcan, Ministrul Culturii și Andrei Chistol, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Culturii din Republica Moldova, joi, 7 decembrie 2023, începând cu ora 09.30.

06
/12
/23

Evenimentul de lansare a albumului expoziției „De la frici uitate, la nopți prietenoase. Avatarurile orașului nocturn”, curator: Adrian Majuru, organizată de Art Safari în parteneriat cu Muzeul Municipiului București, Institutul de Antropologie Francisc I. Rainer și Institutul Național de Medicină Legală Mina Minovici, are loc vineri, 8 decembrie, la 18:30, la Art Safari;

05
/12
/23

„O, ce veste minunată!”, „La Vitleem colo-n jos”, „Bună dimineața la Moș Ajun”, „Have Yourself a Merry Little Christmas” sau „Noël”? Cele mai frumoase și mai îndrăgite colinde românești, dar și cântece internaționale de Crăciun vor răsuna pe scena Sălii Radio în luna decembrie, în cadrul a patru concerte extraordinare.

05
/12
/23

EVENIMENT Deschisă din 1 decembrie la Muzeul Național de Artă al României, expoziția „Victor Brauner. Între oniric și ocult” dezvăluie arta de dincolo de granițe și formule a celebrului artist originar din România.

05
/12
/23

Cu emoție, bucurie și multă speranță, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică ”I.L. Caragiale” dorește să comunice publicului una din cele mai importante victorii obținute în instanță, legată de însăși identitatea sa instituțională: redobândirea dreptului de administrare asupra Studioului de Teatru Casandra.

05
/12
/23

Dacă printre dorințele pe care vi le stabiliți pentru Noul An se numără mai multe momente de relaxare și seri petrecute cu cei dragi ascultând muzică bună, atunci o idee perfectă ar fi noile abonamente sau bilete la Sala Radio, pentru concertele din perioada ianuarie-martie 2024!

04
/12
/23

Musicalul Hedwig and the Angry Inch, în regia lui Răzvan Mazilu, producţie a Teatrului Stela Popescu, se va juca pentru prima oară pe scena Teatrului Odeon, Sala Majestic, pe 6 decembrie, ora 19.00, în distribuţia Hedwig – Lucian Ionescu, Yitzhak – Ana Maria Ivan, band-ul “The Angry Inch” Johnny Bica (pian) Irina Cărămizaru și Cristina Danu (backing vocal), Andrei Paraschiv (percuție), Ciprian Pop (chitară), Vlad Vedeș (chitară bas).

04
/12
/23

Cu Maya și Elfie - o poveste de Crăciun, în regia şi coregrafia Ioanei Macarie, Teatrul Stela Popescu readuce pe scenă magia lunii decembrie la Sala Mică a Palatului Naţional al Copiilor pe 9 decembrie, cu două reprezentaţii la orele 10 şi 11,30 şi la Sala Mare a Palatului Naţional al Copiilor pe 13 decembrie.