Comportament scandalos la proiecţiile filmului “Cincizeci de umbre ale lui Grey”
https://www.ziarulmetropolis.ro/comportament-scandalos-la-proiectiile-filmului-cincizeci-de-umbre-ale-lui-grey/

Mai multe proiecţii ale filmului “Cincizeci de umbre ale lui Grey/ Fifty Shades of Grey”, care au avut loc recent în Marea Britanie şi Statele Unite ale Americii, au fost marcate de o serie de comportamente scandaloase ale spectatorilor.

Un articol de Petre Ivan|20 februarie 2015

La Glasgow, în Scoţia, trei femei au fost arestate după ce au agresat un bărbat în timpul unei proiecţii a filmului “Cincizeci de umbre ale lui Grey“, pe 14 februarie. Potrivit presei britanice, bărbatul le-a cerut celor trei femei să păstreze liniştea în timpul filmului.

Ca răspuns, cele trei femei l-au agresat fizic. Au existat câteva articole în presă care spun că bărbatul – al cărui nume nu a fost dat publicităţii – a fost lovit şi cu o sticlă, însă reprezentanţii cinematografului au negat această informaţie, potrivit revistei Vanity Fair.

Cele trei femei au fost escortate în afara cinematografului de poliţiştii scoţieni şi au fost puse sub acuzare pentru tulburarea ordinii publice, informează contactmusic.com.

Se pare că femeile arestate nu reprezintă singurul exemplu de comportament nepotrivit adoptat de unii dintre spectatorii din acelaşi cinematograf. Un alt martor, citat de The Telegraph, afirmă că mai multor femei li s-a făcut rău în holul cinematografului.

“Acolo erau mai multe femei incredibil de bete, care vomitau pe hol şi pe coridoare. S-au primit şi câteva plângeri, în urma unei alte proiecţii, în acelaşi cinematograf, din cauza unor spectatori beţi şi gălăgioşi”, a spus acelaşi martor.

Pe de altă parte, în statul american Florida, mai mulţi adolescenţi, în număr de peste 100, au jefuit un mall după ce reprezentanţii unui cinematograf le-au interzis accesul în sală. Potrivit publicaţiei Kansas Star, adolescenţii nu au avut voie să intre la acel film întrucât pelicula a primit clasificarea “R”, care impune ca orice spectator sub 17 ani să fie însoţit în sală de un adult.

“Cincizeci de umbre ale lui Grey/ Fifty Shades of Grey”, considerat “cel mai provocator film al ultimului deceniu” de presa americană, a fost interzis în China şi în alte ţări, chiar dacă scenele de sex care se regăsesc în cartea omonimă, scrisă de autoarea E.L. James, sunt “mai blânde” în adaptarea cinematografică.

Foto: Comportament scandalos, Cincizeci de umbre ale lui Grey – cinemagia

26
/11
/21

INTERVIU „Cu fiecare film am impresia că învăţ ceva nou despre meseria de actor”, afirmă într-un interviu cunoscutul actor franco-algerian Kad Merad, progatonist în comedia „Succes de public” („Un triomphe”, 2020), regizată de Emmanuel Courcol şi disponibilă în prezent în cinematografele din România.

22
/11
/21

„Titane”, cel mai șocant film al anului, ajunge în cinematografele din România din 3 decembrie, distribuit de Independența Film. Catalogat drept thriller psycho-sexy, „Titane” a stârnit valuri de șoc la Cannes, mai mulți spectatori pierzându-și cunoștința în timpul proiecției.

22
/11
/21

Primele trei filme din seria „Matrix” vor fi difuzate de Warner TV în luna decembrie, în așteptarea celui de-al patrulea lungmetraj, „Renașterea/ Resurrections”, care va fi lansat în preajma Crăciunului.

22
/11
/21

Viaţa grea din Gaza, violenţele asupra palestinienilor din teritoriile ocupate, agresiunile asupra femeilor în lumea arabă sau problema refugiaţilor se numără printre subiectele tratate de o serie de documentare care completează programul ediţiei din acest a Festivalului Filmului Palestinian.

17
/11
/21

Regizat de britanicul Edgar Wright, „Last Night in Soho” (2021) stă pe o idee grozavă. Ia un reflex des întâlnit al multora dintre noi, idealizarea unei anumite perioade, şi îl aruncă în aer cu stil.

10
/11
/21

CRONICĂ DE FILM Mi-e neaşteptat de greu să scriu despre „La civil” (2021), deşi e un film pe care am fost nerăbădător să îl văd. „Waiting for August” (2014), documentarul cu care a debutat Teodora Mihai, regizoare din Belgia, dar de origine română, m-a impresionat când l-am văzut şi încă îi port o amintire puternică.

04
/11
/21

Ce-mi place foarte mult la cinema-ul furios al lui Nadav Lapid este că nu ştii niciodată unde te va duce şi în ce fel te va învălui. Singurul lucru pe care poţi să îl anticipezi este că vei fi surprins. Nu-ţi rămâne decât să te laşi purtat de ideile sale neconvenţionale şi incomode.

01
/11
/21

CRONICĂ DE FILM În „A Hero” (2021), noul său lungmetraj, câştigător ex-aequo al Grand Prix la Cannes, regizorul iranian Asghar Farhadi îşi recâştigă inspiraţia creatoare care l-a consacrat printre marii autori de cinema contemporani.