Comunicat de presa: Program Teatrul Excelsior cu premiere nationale
https://www.ziarulmetropolis.ro/comunicat-de-presa-program-teatrul-excelsior-cu-premiere-nationale/

Premieră absolută! La Excelsior ”se predau” lecṭii de teatru non-stop. Chiar din luna lui Brumar, Excelsior Matinal, unde ”iau notiṭe” de zor copiii şi buncii, va avea un nou coleg: Excelsior Seral. De acum încolo, la Excelsior Seral ”buchisesc” şi  adulṭii.   Botezul noului venit a avut loc joi, 15 noiembrie , la ora 19.00, iar […]

Un articol de Andrada Văsii|19 noiembrie 2012

Premieră absolută! La Excelsior ”se predau” lecṭii de teatru non-stop. Chiar din luna lui Brumar, Excelsior Matinal, unde ”iau notiṭe” de zor copiii şi buncii, va avea un nou coleg: Excelsior Seral. De acum încolo, la Excelsior Seral ”buchisesc” şi  adulṭii.

 

Botezul noului venit a avut loc joi, 15 noiembrie , la ora 19.00, iar ”naş” îi este  ”Contrabasul”, un one man show exploziv marca Radu Gheorghe.  Dacă aţi ratat  premiera, e musai să veniți joi, 22 noiembrie, la aceeaşi oră. Urmează în forță la Excelsior Seral premiera pe ṭară ”4 Dansuri”, de Albert Espinosa, în regia Adrianei Zaharia, duminică, 18 noiembrie şi vineri, 23 noiembrie, orele 19.00.

 

Să nu vă gândiṭi că aṭi scăpat de ”învăṭatul la Seral”!

În preajma lui Moş Nicolae, pe 3 decembrie, vine la Excelsior Seral un domn arhitect de renume Alexandru Andrieş. Vă pregăteşte un concert  folk cu aromă de sărbători, cozonac, turtă dulce şi dichisuri…

 

14
/10
/16

De 43 de ani, Petru Popescu trăieşte şi scrie în Los Angeles. Este romancier, scenarist şi realizator de filme americane. A ales să emigreze în Statele Unite ale Americii în 1974 şi asta după o carieră de success în Romania, multe dintre romanele sale făcând vâlvă la acea vreme. „Prins”, „Dulce ca mierea e glonţul patriei”, „Să creşti într-un an cât alţii într-o zi”, „Sfârşitul bahic”, romane apărute în Anglia şi Suedia, apoi „Copiii Domnului”, toate fiind publicate pâna la plecarea sa din România.

14
/10
/16

Stagiunea de teatru a UNATC „I.L.Caragiale” se deschide duminică, 16 octombrie,de la ora 19.00. Primul spectacol din program este „Idiotul” după F.M.Dostoievski, dramatizare de lect. univ. dr. Bogdana Darie.

14
/10
/16

Într-o zi de 14 octombrie se năştea Ciprian Porumbescu, unul dintre cei mai faimoşi compozitori români ai vremii sale. Cuprins de dragostea pentru valorile neamului său, a participat în adolescenţă la sărbătorile organizate de societatea Culturală „Arboroasa“, la Mănăstirea Putna, din anul 1871, unde l-a cunoscut şi s-a împrietenit cu Mihai Eminescu.

13
/10
/16

Editura Nemira publică în colecția Yorick volumul Commedia dell’ arte. O istorie a spectacolului în imagini, concepută și coordonată de David Esrig. Cartea apare în România în premieră absolută, după 30 de ani de când a fost publicată în Germania unde a avut un succes extraordinar și a intrat în toate bibliografiile de la facultățile de artă.

13
/10
/16

Scriitorul Mircea Cărtărescu scrie pe pagina sa de Facebook că Bob Dylan nu ar fi avut nevoie de acest Nobel pentru Literatură, pentru că, deşi el însuşi l-a tradus în limba româna şi nu contestă faptul că este un poet şi un geniu muzical, crede că acest premiu major pentru literatură ar fi trebuit să fie acordat unui “scriitor adevărat”

13
/10
/16

Cântăreţul Bob Dylan a primit joi, 13 octombrie, Premiul Nobel pentru Literatură pe 2016, pentru „crearea unor noi maniere de expresie poetică în cadrul marii tradiţii a muzicii americane”. Dylan, unul dintre cele mai influente personaje ale secolului al XX-lea, este primul artist care a îmbinat muzica populară cu ambiţiile intelectuale.

13
/10
/16

Poetul, scriitorul, interpretul și compozitorul Leonard Cohen (82 de ani) a declarat, într-un interviu pentru The New Yorker, că își dorește să încheie numeroasele proiecte muzicale și literare începute, dar că este pregătit să moară.

12
/10
/16

Despre domnia de 48 de ani a primului rege al României, care a obținut independența țării, a redresat economia, a câștigat Dobrogea și a pierdut Basarabia, a construit Castelul Peleș și podul de cale ferată de la Cernavodă.

12
/10
/16

„Fiți suflete vii, nu suflete moarte!” - spunea acum 174 de ani Gogol, știind că puținele soluții de regenerare sunt râsul, ironia, satira, leacuri care de secole vindecă marile tulburări ale spiritului uman. Teatrul de Comedie prezintă joi 20 octombrie, de la ora 19.00, la sala Radu Beligan premiera oficială a spectacolului Suflete moarte de N.V. Gogol, dramatizare de Mihail Bulgakov. Regia este semnată de Vlad Cristache, iar scenografia de Andu Dumitrescu.

12
/10
/16

În perioada 29 octombrie - 5 noiembrie 2016, pe scena Sălii Thalia a Filarmonicii din Sibiu va avea loc cea de a III-a ediție a Festivalului Internațional Clara Haskil, primul proiect de talie internațională din România dedicat celei care a fost una dintre cele mai talentate pianiste de origine română ale tuturor timpurilor, Clara Haskil.