Comunicat de presa: Teatrul National de Opereta anunta palmaresul
https://www.ziarulmetropolis.ro/comunicat-de-presa-teatrul-national-de-opereta-anunta-palmaresul/

PALMARESUL EDITIEI A IV-a a Trofeului „Ion Dacian” pentru tineri interpreti, 12 noiembrie 2012   Luni, 12 noiembrie 2012, in Aula Bibliotecii Nationale a avut loc cea de-a patra editie a Trofeului „Ion Dacian” pentru tineri interpreti, evenimentul fiind organizat in cadrul Festivalului International al Artelor Spectacolului Muzical „Viata e frumoasa!” de catre Teatrul National […]

Un articol de Andrada Văsii|14 noiembrie 2012

PALMARESUL EDITIEI A IV-a a

Trofeului „Ion Dacian” pentru tineri interpreti,

12 noiembrie 2012

 

Luni, 12 noiembrie 2012, in Aula Bibliotecii Nationale a avut loc cea de-a patra editie a Trofeului „Ion Dacian” pentru tineri interpreti, evenimentul fiind organizat in cadrul Festivalului International al Artelor Spectacolului Muzical „Viata e frumoasa!” de catre Teatrul National de Opereta „Ion Dacian” in parteneriat cu Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti.

 

Concursul – si marele Premiu, Trofeul “Ion Dacian”, in valoare de 2.000 de euro, a fost castigat de tanara solista Alexandra Craescu, interpreta rolurilor Julieta din musicalul “Romeo si Julieta” si Eu din musicalul “Rebecca”, spectacole din repertoriul Teatrului National de Opereta “Ion Dacian”.

Juriul, prezidat de prof.univ.dr. Mihai Cosma (Director al Centrului de Cercetare Stiintifica si Proiecte Artistice din cadrul Universitatii Nationale de Muzica Bucuresti), a recompensat mai multi interpreti, calitatile vocale si scenice ale acestora fiind recunoscute printr-o serie de premii si distinctii. Astfel, printre castigatorii serii se numara: Simona BaltogLoredana Cavaşdan si Alin Stoica – Premiul Special al Juriului, ex-aequoDiana Gheorghe – Premiul pentru cea mai buna performanta a unui interpret cu varsta sub 20 de aniAna Cebotari – Premiul special acordat de sindicatul UNMB si Premiul pentru performanta vocala, Alexandru Stefan Constantin – Premiul special acordat de revista Actualitatea Muzicala, tertetul Alexandru Stefan Constantin, Filip Panait si Alin Stoica – Premiul special al Teatrului National de Opereta Ion Dacian”, Mihaela Alexa – Premiul publicului, Silvia Micu – Premiul Centrului de Excelenta, tertetul alcatuit din Florina Ilie, Mihaela Alexa si Silvia Micu – Premiul Radio Romania Cultural, si Alina Paun – Premiul pentru performanta scenica.

Trofeul „Ion Dacian” pentru Tineri Interpreti a fost initiat in 2009, fiind primul concurs de interpretare muzical-teatrala din Romania. Repertoriul fiecarui concurent, cu varsta cuprinsa intre 17 si 34 de ani, se axeaza pe cele mai frumoase arii sau duete, din operete romanesti si straine, sau din musicaluri europene si americane. Una dintre particularitatile acestui concurs-spectacol consta in componenta juriului, care include si publicul, alturi de personalitati care activeaza in lumea teatrului, a operei, a operetei si critici muzicali. Publicul participa activ si poate alege, alaturi de juriu, concurentul cel mai bun dintre cei prezenti, aplauzele transformandu-se in note prin masurarea electro-acustica a intensitatii lor.

 

Juriul editiei a 4-a a Trofeului „Ion Dacian” este format din: Mihai Cosma, Marius Teicu, Anca Turcasiu, Oltea Serban-Parau si Eleonora Enachescu.

19
/06
/14

În zilele noastre în care rețele sociale dezvăluie pas cu pas fiecare amănunt din viața unui om, ne-a mai rămas un singur loc în care putem fi surprinși sau uimiți de oameni – sala de teatru. 

19
/06
/14

„A face (cuiva) capul calendar” este o expresie folosită adesea când ne întâlnim cu cineva care vorbește prea mult. De asemenea, este utilizată atunci când vrem să transmitem mesajul că suntem copleșiți de prea multe informații. Dar de ce „calendar”, și nu „almanah” sau „revistă”?

18
/06
/14

Se joacă pe scena Naționalului din București “Anonimul venețian”, spectacol-studiu coordonat de însuși Ion Caramitru. Doar doi actori – Ilinca Goia și Ioan Andrei Ionescu, o splendidă ilustrație muzicală (de Vasile Manta) și, mai ales, indimenticabilul text al lui Giuseppe Berto (vă este cunoscut, poate, pentru “Il male oscuro”).

18
/06
/14

Într-o după-amiază de iunie am participat la repetițiile spectacolului „Distopie. Shakespeare. Remix“, care deschide proiectul numit Noua Generație de creatori – 9G, care se va desfășura la Sala Mică a Teatrului Național București, în datele de 20, 21 și 22 iunie, la ora 20.00.

18
/06
/14

Filmul My Name is Salt (Elveția / India 2013), povestea a mii de familii din India care trăiesc din sarea pe care o colectează în deșert, este câștigătorul Marelui Premiu al ediției a treia de Pelicam – Festivalul Internațional de Film despre Mediu și Oameni.

17
/06
/14

Marele regizor polonez Krzysztof Zanussi afirmă, într-un interviu pentru Ziarul Metropolis realizat la TIFF, că nu există decât un pas între succes și eșec, că premiile sunt folositoare, că a făcut compromisuri în timpul comunismului, că tinerii își vând astăzi prea ușor libertatea și că ceea ce contează este să te comporți decent în viață.

17
/06
/14

Festivalul Naţional de Teatru (25 octombrie – 2 noiembrie 2014) organizează în zilele de 18 şi 19 iulie a.c., la Teatrul Naţional Bucureşti, Sala mică, o audiţie în vederea selecţiei pentru un workshop condus de Răzvan Mazilu - unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi dansatori şi coregrafi.

17
/06
/14

În perioada 16-22 iunie are loc a doua ediție a Festivalului de Teatru Radiofonic Grand Prix Nova, eveniment cultural ce reunește 44 de producții teatrale radiofonice din 21 de țări participante. Audițiile spectacolelor au accesul gratuit și se desfășoară la Grand Hotel Continental, Calea Victoriei nr 56. Despre conceptul festivalului ne vorbeşte Attila Vizauer (regizor), directorul Departamentului de teatru și divertisment al Societății Române de Radiodifuziune.

16
/06
/14

Vineri, 20 iunie (19.00), la Sala Radio, veţi avea plăcerea de a asculta, în interpretarea ORCHESTREI NAŢIONALE RADIO, una dintre simfoniile care au născut cele mai multe dezbateri ideologice: Simfonia a VII-a în do major – Leningrad, creaţie a compozitorului rus Dmitri Şostakovici.