Concert aniversare Claudia Hanghiuc
https://www.ziarulmetropolis.ro/concert-aniversare-claudia-hanghiuc/

Pe cont-ul de Facebook, artista a declarat:   Eu, Claudia Măru Hanghiuc, declar pe propria răspundere că anul acesta activitatea mea solistică a împlinit 32 de ani (din care de 22 sunt în relaţii de mariaj liber-consimţit cu Teatrul Naţional de Operetă „Ion Dacian”)! Am cântat pe scene aflate la mari distanţe una de alta: […]

Un articol de Andrada Văsii|14 noiembrie 2012

Pe cont-ul de Facebook, artista a declarat:

 

Eu, Claudia Măru Hanghiuc, declar pe propria răspundere că anul acesta activitatea mea solistică a împlinit 32 de ani (din care de 22 sunt în relații de mariaj liber-consimțit cu Teatrul Național de Operetă „Ion Dacian”)!
Am cântat pe scene aflate la mari distanțe una de alta: America, Australia, Finlanda, Japonia, Germania,Rusia, Franța, Italia, Spania, Bulgaria, Republica Moldova, România, cu premii, aplauze, și aprecierea criticii din întraga lume. Tatăl meu care acum e înger m-a învățat să fiu puternică. Mamei îi sărut ochii și mâinile pentru ce mi-a dăruit! Am doi frați exact așa cum merit (minunați), pe care îi iubesc. Am un soț de care sunt îndrăgostită lulea de 32 de ani și care mă iubește așa de mult încât mi-a dăruit cel mai minunat băiat pe care mi l-aș fi putut dori. Am sufletul și mintea deschise către „a face” și „a fii fericit”. Am scris cărți de versuri și literatură SF bazată pe realitățile istorice. Am compus un muzical. Am prieteni minunați, o Instituție pe care o respect și un public pe care îl iubesc! Și de-asta, pentru mine, „Viața e frumoasă”!

TINERII MEI PRIETENI ce vă vor încânta:
Alexandra Crăescu – o tânără încântătoare, de numai 23 de ani, care până la această vârstă a reușit, cu un stil pe care eu îl numesc „rock gentil”, să fie un nume iubit în spațiul muzical românesc și european. În 2011 a fost premiată la Concursul Internațional „Sylvester Levay” iar la această a V-a ediție a Festivalului Internațional „Viața e frumoasă” Alexandra și-a adjudecat Trofeul Dacian! Mă bucur din suflet pentru că la acest eveniment îmi este alături cu tinerețea și pofta ei de viață!

Bogdan Mihai – considerat unul dintre cei mai performanți tenori rossinieni din lume, Bogdan în vârstă de 30 de ani a cucerit teatrele, publicul și criticii de operă din întreaga Europă, Rusia, Japonia, Franța, Italia. Este proaspăt întors dintr-un turneu de două luni din Germania unde a susținut o lungă serie de spectacole cu Ernesto din opera „Don Pasquale” de Donizetti în regia Brigittei Fassbender. Mă simt privilegiată să-l am alături pe scenă, într-o lume în care mulți îl doresc dar foarte puțini reușesc să și-l alăture!

Andrei Tomescu – 32 de ani. Ca toți Gemenii este extrem de talentat. Surpriza legată de faptul că Andrei, editor și
prezentator de știri televizate, CÂNTĂ… a fost așa de mare pentru mine încât că m-a lovit iremediabil drept în zona „centrului prieteniei” și de-atunci îi iubesc timbrul vocal, de o unicitate remarcabilă, care se simte asemenea unui umăr cald peste care poți vărsa o lacrimă sau pe care te poți sprijini când ești fericit!

Doina Antohi – o prezență de o forță extraordinară, la cei 32 de ani ai săi Doina este regizor, actriță, manager, cântăreață. Este înzestrată cu o putere de a se lupta și o dorință de a învinge cum rar mi-a fost dat să văd iar pofta ei de viață și plăcerea de a cânta sunt de-a dreptul molipsitoare pentru toți cei care o cunosc!

Adina Sima- Pe Adina am găsit-o acum câțiva ani în corul filarmonicii piteștene și m-a convins pe loc cu timbrul său ciudat și forța unei voci ca o fântână adâncă și, limpede și misterioasă! Am rogat-o să vină în București și să le arate tuturor cum se poate cânta „ca pe Broadway”. Iar toți cei care au auzit-o s-au îndrăgostit de ea iremediabil. Sunt foarte fericită că o piteșteancă de-a mea, talentată, puternică și frumoasă de pică îmi este prietenă!

Victor Bucur – la cei 32 de ani Victor a moderat emisiuni televizate, a reușit să fie personaj principal în spectacole de dramă,comedie, pentru copii (în piese de teatru, muzical și operetă), și-a adjudecat un important premiu pentru „Excelență în interpretarea stilui de music-hall” și… un lucru extrem de dificil de îndeplinit… calitățile lui vocale, înterpretative și umane m-au convins să-l adaug pe mica mea listă de prieteni de suflet!

19
/03
/24

Nominalizat în acest an la Women's Prize for Fiction, romanul „Cele opt vieți ale unui trickster de-o vârstă cu veacul” de Mirinae Lee, o coreeancă mutată în SUA, spune povestea teribilă a unei femei evadate din Coreea de Nord.

18
/03
/24

Proiectul „Întâlnirile Teatrul azi la Masca” iniţiat de revista Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, continuă seria de discuții profesionale cu a doua masă rotundă dedicată, de această dată, dramaturgiei românești.

18
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie.

15
/03
/24

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Filmului Palestinian, organizată de Centrul Cultural Mahmoud Darwish, sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, se va desfășura între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie la Cluj-Napoca, cu o nouă direcție artistică și o prezentare a cinematografiei palestiniene ca un Cinema of Existence.

14
/03
/24

Unul dintre cei mai importanți regizori europeni, cunoscut pentru abordarea sa contemporană a pieselor clasice și montările provocatoare din punct de vedere politic și social, Thomas Ostermeier montează pentru prima dată un spectacol în România.

14
/03
/24

Astăzi, pe 14 martie, se împlinesc trei ani de la moartea ei, la Paris, în 2021, atunci când Covidul făcea ravagii și oprise lumea în loc. Avea aproape 90 de ani.

13
/03
/24

În perioada 12-15 martie 2024, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” din București organizează cea de-a XXV-a ediție a Ușilor Deschise, în cele două sedii ale sale, din Str. Matei Voievod nr. 75-77 și Str. Tudor Arghezi nr. 3b.

13
/03
/24

Gabriel Bebeșelea, unul dintre cei mai bine cotați dirijori români peste hotare, aplaudat în prestigioase săli de concerte ale lumii, ca Auditorium-ul din Barcelona, Musikverein – Viena sau Sala Ceaikovski – Moscova, apreciatul violonist Alexandru Tomescu și vioara Stradivarius Elder-Voicu pe care are privilegiul de a interpreta, și un program dedicat integral lui Mozart definesc un eveniment de neratat la Sala Radio.