Concert aniversare Claudia Hanghiuc
https://www.ziarulmetropolis.ro/concert-aniversare-claudia-hanghiuc/

Pe cont-ul de Facebook, artista a declarat:   Eu, Claudia Măru Hanghiuc, declar pe propria răspundere că anul acesta activitatea mea solistică a împlinit 32 de ani (din care de 22 sunt în relaţii de mariaj liber-consimţit cu Teatrul Naţional de Operetă „Ion Dacian”)! Am cântat pe scene aflate la mari distanţe una de alta: […]

Un articol de Andrada Văsii|14 noiembrie 2012

Pe cont-ul de Facebook, artista a declarat:

 

Eu, Claudia Măru Hanghiuc, declar pe propria răspundere că anul acesta activitatea mea solistică a împlinit 32 de ani (din care de 22 sunt în relații de mariaj liber-consimțit cu Teatrul Național de Operetă „Ion Dacian”)!
Am cântat pe scene aflate la mari distanțe una de alta: America, Australia, Finlanda, Japonia, Germania,Rusia, Franța, Italia, Spania, Bulgaria, Republica Moldova, România, cu premii, aplauze, și aprecierea criticii din întraga lume. Tatăl meu care acum e înger m-a învățat să fiu puternică. Mamei îi sărut ochii și mâinile pentru ce mi-a dăruit! Am doi frați exact așa cum merit (minunați), pe care îi iubesc. Am un soț de care sunt îndrăgostită lulea de 32 de ani și care mă iubește așa de mult încât mi-a dăruit cel mai minunat băiat pe care mi l-aș fi putut dori. Am sufletul și mintea deschise către „a face” și „a fii fericit”. Am scris cărți de versuri și literatură SF bazată pe realitățile istorice. Am compus un muzical. Am prieteni minunați, o Instituție pe care o respect și un public pe care îl iubesc! Și de-asta, pentru mine, „Viața e frumoasă”!

TINERII MEI PRIETENI ce vă vor încânta:
Alexandra Crăescu – o tânără încântătoare, de numai 23 de ani, care până la această vârstă a reușit, cu un stil pe care eu îl numesc „rock gentil”, să fie un nume iubit în spațiul muzical românesc și european. În 2011 a fost premiată la Concursul Internațional „Sylvester Levay” iar la această a V-a ediție a Festivalului Internațional „Viața e frumoasă” Alexandra și-a adjudecat Trofeul Dacian! Mă bucur din suflet pentru că la acest eveniment îmi este alături cu tinerețea și pofta ei de viață!

Bogdan Mihai – considerat unul dintre cei mai performanți tenori rossinieni din lume, Bogdan în vârstă de 30 de ani a cucerit teatrele, publicul și criticii de operă din întreaga Europă, Rusia, Japonia, Franța, Italia. Este proaspăt întors dintr-un turneu de două luni din Germania unde a susținut o lungă serie de spectacole cu Ernesto din opera „Don Pasquale” de Donizetti în regia Brigittei Fassbender. Mă simt privilegiată să-l am alături pe scenă, într-o lume în care mulți îl doresc dar foarte puțini reușesc să și-l alăture!

Andrei Tomescu – 32 de ani. Ca toți Gemenii este extrem de talentat. Surpriza legată de faptul că Andrei, editor și
prezentator de știri televizate, CÂNTĂ… a fost așa de mare pentru mine încât că m-a lovit iremediabil drept în zona „centrului prieteniei” și de-atunci îi iubesc timbrul vocal, de o unicitate remarcabilă, care se simte asemenea unui umăr cald peste care poți vărsa o lacrimă sau pe care te poți sprijini când ești fericit!

Doina Antohi – o prezență de o forță extraordinară, la cei 32 de ani ai săi Doina este regizor, actriță, manager, cântăreață. Este înzestrată cu o putere de a se lupta și o dorință de a învinge cum rar mi-a fost dat să văd iar pofta ei de viață și plăcerea de a cânta sunt de-a dreptul molipsitoare pentru toți cei care o cunosc!

Adina Sima- Pe Adina am găsit-o acum câțiva ani în corul filarmonicii piteștene și m-a convins pe loc cu timbrul său ciudat și forța unei voci ca o fântână adâncă și, limpede și misterioasă! Am rogat-o să vină în București și să le arate tuturor cum se poate cânta „ca pe Broadway”. Iar toți cei care au auzit-o s-au îndrăgostit de ea iremediabil. Sunt foarte fericită că o piteșteancă de-a mea, talentată, puternică și frumoasă de pică îmi este prietenă!

Victor Bucur – la cei 32 de ani Victor a moderat emisiuni televizate, a reușit să fie personaj principal în spectacole de dramă,comedie, pentru copii (în piese de teatru, muzical și operetă), și-a adjudecat un important premiu pentru „Excelență în interpretarea stilui de music-hall” și… un lucru extrem de dificil de îndeplinit… calitățile lui vocale, înterpretative și umane m-au convins să-l adaug pe mica mea listă de prieteni de suflet!

15
/07
/14

Andreea Bibiri spune că în teatru nu există democrație. Mărturisește că regizorul care a influențat-o cel mai mult a fost Liviu Ciulei și vorbește despre prima ei colaborare cu actorul Marius Manole, într-un spectacol „un pic cam personal“, „Cremă de zahăr ars. Astăzi îi spunem dragoste“.

15
/07
/14

Pentru prima dată în Festivalul Naţional de Teatru, musicalul a atras la preselecţia organizată de UNITER împreună cu dansatorul şi coregraful Răzvan Mazilu aproape 100 de tineri aspiranţi.

15
/07
/14

Superlativul relativ (grad de comparaţie al adverbului şi al adjectivului), care se formează cu ajutorul articolului demonstrativ cel, le dă multora bătăi de cap. Cum este corect? „Doctorița cel mai bine plătită” sau „doctorița cea mai bine plătită”?

15
/07
/14

INTERVIU. Aflat la prima ediţie, festivalul Ceau, Cinema! (17-20 iulie) îşi propune să apropie publicul de filmul european, într-o oraş fără nici un cinematograf de stat funcţional, dar cu ambiţii de capitală culturală: Timişoara. Pentru a afla ce înseamnă un astfel de eveniment, am stat de vorbă cu iniţiatorul şi organizatorul principal: copywriterul şi criticul de film Lucian Mircu.

14
/07
/14

Ajunsă la cea de-a treia ediție, Caravana Metropolis – ‘Cinema în aer liber’, cel mai mare festival nomad de film din ţară, revine în Piața Mică din Sibiu, al șaptelea oraş de pe itinerariul din acest an, unde va rămâne între 15 - 20 iulie. 

13
/07
/14

MEMORIA CULTURALĂ Geniul uriaşei actriţe Maria Ventura a dus gloria românească în lume. Ea a construit un teatru în România şi a întemeiat o şcoală de teatru în Franţa; a trăit în preajma faimoasei Sarah Bernhardt și a murit acum 60 de ani.

12
/07
/14

George Calboreanu este actorul care a rămas în memoria oamenilor de teatru prin interpretări memorabile, în roluri de tragedie şi dramă: Hamlet, dar mai ales Ştefan cel Mare. Eroul lui Delavrancea întruchipat de Calboreanu nu răspundea prin violenţă şi furie, ci prin curaj şi generozitate.