Concert Blazzaj şi atelier de documentar cu Răzvan Georgescu, la Ceau, Cinema!
https://www.ziarulmetropolis.ro/concert-blazzaj-si-atelier-de-documentar-cu-razvan-georgescu-la-ceau-cinema/

Un concert al trupei Blazzaj, prezentarea unei noi lucrări video-muzicale semnate de Thy Veils, un workshop de film documentar susţinut de regizorul Răzvan Georgescu şi un atelier de bandă desenată coordonat de ilustratoarea Sorina Vazelina sunt evenimentele conexe proiecţiilor de film la cea de-a treia ediţie a Festivalului Ceau, Cinema!, care are loc între 14 şi 17 iulie la Timişoara şi Gottlob.

Un articol de Liliana Matei|11 iulie 2016

„Timeshards”, noua lucrare video-muzicală a timișorenilor din trupa Thy Veils, va putea fi văzută și ascultată vineri, 15 iulie, la Grădina de Vară Capitol din Timișoara, ca aperitiv la proiecția filmului „Belgica”, de Felix van Groeningen. „Timeshards” conține în premieră secvențe din noua direcție muzicală, lucrări video pregătite pentru Festivalul Sziget 2016, dar și materiale surpriză. Thy Veils este singura trupă din România invitată să performeze la Festivalul Sziget pentru al treilea an consecutiv.

Pasionaţii de bandă desenată vor putea participa vineri, 15 iulie, în spaţiul AMBASADA din Timişoara, la un atelier coordonat de Sorina Vazelina, grafician și ilustratoare. „La atelierul de BD vom trece printr-o scurtă prezentare a mediului mirobolant care este comix-ul și vom mâzgăli cadre ce distilează timpul în spațiu, printre clipe dilatate de temperatură”, le promite Sorina Vazelina participanţilor. Intrarea este liberă. Printre proiectele în care s-a implicat Sorina Vazelina se numără identitatea vizuală pentru Noaptea Albă a Galeriilor (București) sau compendiul de benzi desenate „The Book of George”.

Regizorul Răzvan Georgescu, membru al juriului Competiţiei Ceau, Cinema!, va susţine un workshop despre filmul documentar, cu accent pe alegerea perspectivei narative. Atelierul – intitulat „Dilema muştei. Perspective narative în filmul documentar” – va avea loc sâmbătă, 16 iulie, în spaţiul AMBASADA din Timişoara, iar intrarea va fi liberă. Răzvan Georgescu este autorul unor filme premiate precum „Testimonial” (2008) sau „Paşaport de Germania” (2014).

Tot sâmbătă, 16 iulie, la AMBASADA, publicul va putea participa la o întâlnire relaxată cu cei trei membri ai juriului Competiției: actrița Alina Ilea, actorul Alexandru Papadopol și regizorul Răzvan Georgescu.
La 20 de ani de la înființare, trupa Blazzaj, care a cântat „imnul” Ceau, Cinema!, va susține duminică, 17 iulie, un concert cu intrare liberă pe stadionul din Gottlob, în aceeași formulă binecunoscută de ironie și energie.

A treia ediție Ceau, Cinema! va avea loc în perioada 14 – 17 iulie, la Timișoara și Gottlob (prima localitate rurală din România cu un cinematograf recondiționat). Ceau, Cinema! este un festival dedicat filmului european, organizat de Asociația Marele Ecran și Asociația Pelicula Culturală.

În afara proiecţiilor cu intrare liberă anuntate pe ceaucinema.ro, accesul la festival se face pe bază de bilet sau abonament (abonamente pentru întreg festivalul pot fi găsite la librăria Cărturești – Mercy din Timişoara, la prețul de 45 de lei).

27
/10
/22

În cele 4 zile de festival au fost peste 300 de oameni în public, în cele 3 locații: la Cinema Victoria, Faber și Facultatea de Arte și Design. Festivalul a fost deschis cu “Pentru minte tu ești Ceaușescu“, în regia lui Sebastian Mihăilescu, care a avut asociat și primul Q&A al festivalului, și s-a încheiat la Faber, cu proiecția filmului „Alb pe Alb”, în regia lui Viera Čákanyová.

26
/10
/22

În luna noiembrie, la History Channel puteţi urmări un documentar despre istoria Colosseumului (cea mai celebră arenă din toate timpurile), cum este viața trăită în munți, ce știa omenirea în antichitate despre extratereștrii și cum s-au păstrat până astăzi legendele faraonilor.

25
/10
/22

După un turneu sold out al echipei în mai multe orașe din țară, filmul Capra cu Trei Iezi intră oficial în cinematografe pe 28 octombrie, în weekendul de Halloween. Bazat pe povestea lui Ion Creangă, filmul a fost primit de public cu surprindere și nostalgie: scenariul respectă basmul lui Creangă, care este, în fond, o poveste de groază, nu neapărat una de adormit copiii. În rolurile principale joacă Maia Morgenstern și Marius Bodochi, iar regia este semnată de Victor Canache.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.

20
/10
/22

„Oameni de treabă” / „Men of Deeds”, noul film al regizorului Paul Negoescu, cu Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian și Crina Semciuc în distribuție, va avea o avanpremieră specială în cadrul Les Films de Cannes à Bucarest, sâmbătă, 22 octombrie.

19
/10
/22

CRONICĂ DE FILM După câteva încercări nereuşite de-a lungul anilor de-a face un horror românesc inspirat din literatură sau folclor (de la moroi la vampiri), iată în sfârşit un film căruia nu îi este ruşine să scoată capul în lume - „Capra cu trei iezi”, un debut independent realizat de Victor Canache, care acum câţiva ani lansa şi un scurtmetraj cu acelaşi titlu.