Concert de Anul Nou – violonistul Răzvan Stoica, la Muzeul Naţional Cotroceni
https://www.ziarulmetropolis.ro/concert-de-anul-nou-violonistul-razvan-stoica-la-muzeul-national-cotroceni/

Marţi, 13 ianuarie 2015, de la ora 19.00, violonistul Răzvan Stoica şi pianista Andreea Stoica vor susţine un concert de anul nou, la Muzeul Naţional Cotroceni.

Un articol de Liliana Matei|23 decembrie 2014

Un program incitant pentru începutul de an, oferit de Radio România Muzical: de la pasiunea tangoului din muzica lui Astor Piazzolla, la romantismul Marelui Duo de Franz Schubert şi virtuozitatea din piesele lui Fritz Kreisler – un program spumos ca o cupă de şampanie, de închinat pentru un debut de bun augur al anului 2015.

Violonistul Răzvan Stoica este unul dintre cei mai importanţi tineri muzicieni români ai momentului: a atras atenţia lumii internaţionale când în 2013 a cucerit unicul premiu al concursului New Talent de la Bratislava, derulat sub egida Uniunii Europene de Radio, la care Răzvan a participat la propunerea Radio România Muzical.

Astăzi în vârstă de 28 ani, Răzvan Stoica a studiat la Liceul de muzică „George Enescu” din Bucureşti şi la Conservatorul Regal de Muzică din Amsterdam, la clasa binecunoscutului profesor Ilya Grubert. Are în palmares aproape 30 de premii naţionale şi internaţionale. Din 2009, Răzvan Stoica cântă pe o vioară Stradivarius datată 1729, pe care a câştigat-o la o competiţie desfăşurată la Salzburg, la care a avut 170 de contracandidaţi.

În 2014, Răzvan Stoica a primit premiul „In memoriam Iosif Sava” oferit de Radio România Cultural şi a deschis stagiunea 2014-2015 a Orchestrei de Cameră Radio.

Din 1996, Răzvan Stoica a format „Duo Stoica” alături de sora sa, pianista Andreea Stoica. Au urmat sute de concerte pe scene europene şi americane dintre cele mai importante, discuri înregistrate pentru casa olandeză Aliud. În decembrie 2014, apare la Editura Casa Radio discul „Passion&Virtuosity” înregistrat de Răzvan şi Andreea Stoica în studiourile Radio România.
Răzvan Stoica a înfiinţat şi „Camerata Stradivarius”, o orchestră de cameră cu care cântă în turneele sale europene.

Răzvan Stoica şi Andreea Stoica sunt stabiliţi în Olanda.

Programul complet al recitalului pe care-l vor susţine în 13 ianuarie 2015 la Muzeul Cotroceni cuprinde: Grand Duo în La major de Franz Schubert, Preludiu şi Allegro, „Capriciul vienez” şi „Tamburina chinezească” de Fritz Kreisler, Poloneza în Re major de Henryk Wieniawski şi „Oblivion” de Astor Piazzolla.

INFO 

Biletele vor fi disponibile din data de 5 ianuarie 2015 în reţeaua www.bilete.ro, oficiile Poştei Române, magazinele Inmedio şi Germanos, Sala Radio.

26
/08
/15

Cea dintâi premieră a stagiunii 2015-2016, opera "Münchhausen – Stăpânul minciunilor", compusă de Dan Dediu și regizată de Cristian Mihăilescu, marchează un moment unic atât în istoria Operei Comice pentru Copii, cât și în istoricul Festivalului Internațional "George Enescu": este pentru prima dată în cele 22 de ediții când un spectacol dedicat copiilor și tinerilor este inclus în repertoriul unei manifestări de o asemenea anvergură.

26
/08
/15

Pentru că anul acesta s-au împlinit 120 de ani de la nașterea scriitorului Lucian Blaga, ediţia din acest an a Ziulei Limbii Române îi este dedicată ilustrului nostru poet şi filozof. Cu acest prilej, Parcul Artelor – Parcul Titan se transformă pentru o zi în spațiu de lectură și relaxare, care va găzdui recitaluri de poezie, expoziții și ateliere de limba română. Seara, Parcul va găzdui, în transmisiune directă de la Sala Palatului, Concertul de deschidere a Festivalului Internațional George Enescu.

25
/08
/15

În fiecare week-end, în perioada 30 august-20 septembrie, începând cu ora 19.30, în Piața Regiunilor de pe Bulevardul Unirii- Bulevardul Artelor, publicul se va putea bucura gratuit de 10 dintre cele mai importante concerte susținute de mari orchestre din întreaga lume, reunite la a XXII-a ediție a Festivalului Internațional George Enescu.

24
/08
/15

QuartFest este primul festival dedicat în totalitate cvartetelor de coarde din România şi unul dintre foarte puţinele festivaluri de acest gen din Europa Centrală şi de Est. Ediţia de anul trecut a QuartFest s-a bucurat, în cele trei seri de festival, de prezenţa a 9 cvartete româneşti apreciate la nivel naţional şi internaţional: Rua Quartet, Cantabile Quartet, Four Season Quartet, Grazioso Quartet, Napocensis Quartet, Nuages Quartet, Q Quartet, Unique Quartet, Accord Quartet.

24
/08
/15

Cea de-a treia ediție a Concursului Internațional de Canto ,,Le Grand Prix de l’Opéra” s-a încheiat aseară la Opera Națională București, juriul internațional desemnându-i pe câștigătorii competiției din acest an. Premiul întâi a fost câștigat de soprana Deirdre Judith Angenent din Olanda.

22
/08
/15

Cea de-a 25-a ediţie a festivalului internaţional de muzică Forum Gitarre Wien se va desfăşura în perioada 24-30 august la Viena. Concertul de deschidere, ce va avea loc luni, 24 august, la ora 19.30, în Sala Ehrbar a Conservatorului din Viena (Mühlgasse 30, 1040 Viena), va fi susţinut de tânărul chitarist român Alecu Ciapi, acompaniat de chitarista Margarita Escarpa (Spania).

22
/08
/15

Dirijorul Tiberiu Soare, soprana Valentina Nafornița (live prin Skype de la Viena),dirijorul Kristian Järvi (înregistrare prin Skype), dar și Mihaela Oproiu, manager de proiect la Asociația Cultour pornesc “Pe urmele lui George Enescu” duminică, 23 august,de la ora 11, în cadrul ultimei ediții a Duminicilor Muzicale ale Festivalului Enescu la Librăria Humanitas Cișmigiu.

20
/08
/15

Pe 20 august 1980, bărbații din întreaga lume au pierdut un ajutor de nădejde. Au existat vremuri când mulți tineri și mai puțin tineri au reușit să facă mari cuceriri cu ajutorul lui Joe Dassin. Chiar dacă în materie de muzică, la noi, multe erau interzise, Dassin era tolerat, puteai găsi discurile sale și dacă totuși erai ghinionist era imposibil să nu găsești un Cornel Constantiniu care să cânte melodiile lui... Joe Dassin.

20
/08
/15

Cetatea Sibiului se pregăteşte pentru cea de-a XV-a ediţie a Festivalului Medieval “Cetăţi Transilvane”, eveniment organizat de cincisprezece ani în ultimul sfârşit de săptămână din luna august. Ediţia din acest an va avea loc în perioada 28 – 30 august 2015, în Piaţa Mare din Sibiu.

20
/08
/15

Cea de-a 33-a ediţie a Întâlnirilor SpectActor, un proiect iniţiat în anul 2009 la Teatrul Naţional Marin Sorescu, va beneficia de prezenţa unui oaspete de prim rang al muzicii şi culturii europene, Ioan Holender.

20
/08
/15

Opera Națională București organizează în perioada 19 – 22 august a.c. cea de-a treia ediție a Concursului Internațional de Canto ,,Le Grand Prix de l’Opéra”, competiţie acreditată de Federația Mondială a Concursurilor Internaționale de Muzică.