Concert de colinde cu Corul de Copii Radio, la Sala Radio
https://www.ziarulmetropolis.ro/concert-de-colinde-cu-corul-de-copii-radio-la-sala-radio/

Sâmbătă, 9 decembrie, de la ora 19.00, Corul de Copii Radio, condus de dirijorul Voicu Popescu, invită publicul de toate vârstele la un concert extraordinar de colinde de Crăciun din toate colţurile lumii.

Un articol de Petre Ivan|8 decembrie 2017

Conceput ca o călătorie magică în jurul lumii prin cântul coral tradițional de Crăciun, programul concertului va cuprinde un mix de colinde românești (între care Peisaj de iarnă, de Vasile Timiș, După datini, colindăm, de Alexandru Pașcanu, sau Cetiniță, cetioară, de Gheorghe Cucu) și melodii tradiționale de Crăciun din folclorul bulgar, grec, german, francez, polonez, ucrainean, spaniol, venezuealan și afro-american.

Programul va oferi și surpriza ascultării pieselor Salvator Mundi, de William Mathias, acompaniată la pian de Maria Munteanu, dar și Triptic de Crăciun, în aranjamentul semnat de S. Sarchizov, în care va evolua ca solistă Ana Mihăilescu.

Concertul va fi acompaniat la pian de Magdalena Faur, Răzvan Rădos va fi dirijor invitat, Alexandru Anastasiu va realiza elementele de percuție, iar eventimentul va fi prezentat de Delia Nartea.

Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe Internet, pe www.radioromaniacultural.ro și www.romania-muzical.ro.

(Începând din noua stagiune, biletele şi abonamentele pentru evenimentele Orchestrelor şi Corurilor Radio se vor achiziţiona on-line prin reţeaua www.bilete.ro. Acestea se pot achiziționa și la casa de bilete a Sălii Radio şi sunt disponibile, de asemenea, în oficiile Poştei Române semnalizate Bilete.ro și în magazinele Germanos şi Inmedio, semnalizate Bilete.ro.)

Foto: Concert de colinde – www.orchestreradio.ro.

08
/09
/23

Seria Concertelor de la Ateneu continuă azi cu concertul Orchestrei de cameră Franz Liszt, de la ora 16:30, alături de dirijorul István Várdai și pianistul Pierre-Laurent Aimard. Lucrările incluse în programul concertului sunt compuse de György Ligeti, Béla Bartók și George Enescu.

06
/09
/23

În prag de toamnă iubitorii de operă şi operetă sunt invitaţi să se bucure de un eveniment de înaltă ţinută, în care muzica clasică, tradiţia şi eleganţa se îmbină pentru o experienţă unică şi memorabilă: MH Orchestra prezintă, în premieră, concertul de “De la Operă la Operetă”, o fascinată incursiune sonoră printre cele mai îndrăgite arii şi cele mai aplaudate duete, din lucrări ce se joacă cu casa închisă pe scenele din întreaga lume.

04
/09
/23

Care-i faza cu muzica, adolescenții, societatea? La aceste întrebări își propune să răspundă Arhiva de Sunet în noul sezon al podcastului Arhiva de Sunet – Arhiva ZET, derulat alături Asociația Minitremu și Studiourile Ferentari, ce explorează rolul muzicii în viața noilor generații, din perspectiva adolescenților și tinerilor din Timișoara și București

04
/09
/23

În cadrul Seriei Concertelor de la Ateneu are loc azi de la 17:00 al doilea concert al Orchestrei Cameristi della Scala, sub bagheta dirijorului Wilson Hermato, într-o formulă cu trei soliști: violoncelistul Daniel Müller-Schott și doi laureați ai Concursului Internațional George Enescu 2022, violonistul Ștefan Aprodu și pianistul George Todică.

02
/09
/23

Cum se simte Dora Gaitanovici după un concert bun? Parcă plutește. Mental, rămâne pe scenă multe alte zeci de minute după ce a coborât în lumea reală.