Concert extraordinar cu ocazia Zilei Europei, pe scena Operei Naționale București
https://www.ziarulmetropolis.ro/concert-extraordinar-cu-ocazia-zilei-europei-pe-scena-operei-nationale-bucuresti/

Opera Naţională Bucureşti prezintă joi, 9 mai, începând cu ora 18:30 Concertul extraordinar cu ocazia Zilei Europei. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Iurie Florea, iar conceptul regizoral poartă semnătura lui Alex Nagy. Pe scenă vor evolua soliştii Oana Andra, Simonida Luţescu, Stanca Maria Manoleanu, Bianca Mărgean, Simona Neagu, Crina Zancu, Lucian Corchiş, Paul Lungu, Daniel Pop, Filip Panait, cu participarea Orchestrei şi a Corului Operei Naţionale Bucureşti. 

Un articol de Petre Ivan|7 mai 2019

În programul serii se regăsesc arii celebre din opere precum „Aida” de Giuseppe Verdi, „Faust” de Charles Gounod, „La Traviata” de Giuseppe Verdi, „Carmen” de Georges Bizet, „Turandot” de Giacomo Puccini, „Don Carlo” de Giuseppe Verdi, „La bohème” de Giacomo Puccini, „Romeo și Julieta” de Charles Gounod etc.

Prima scenă lirică a țării va sărbători în data de 9 mai pacea și unitatea, fundamente ce stau la baza Uniunii Europene. În contextul preluării conducerii forului european, Concertul încununează eforturile țării noastre în demersul inițiat.

Data de 9 mai a devenit ziua istorică în care a fost pronunţată declaraţia Schuman. În anul 1950 la Paris, ministrul francez al afacerilor externe, Robert Schuman, a propus în cadrul unui discurs stabilirea unei noi forme de cooperare politică în Europa, care să înlăture pentru totdeauna posibilitatea izbucnirii unui nou război între națiunile Europei. Cu toate că a pornit ca o colaborare economică între două state puternice precum Fanța și Germania, mai multe state aveau să se unească procesului de construcţie a unei noi Europe. Propunerea lui Robert Schuman este considerată a fi piatra de temelie a Uniunii Europene, o uniune în drepturi, în libertăţi şi în simţiri.

Pentru a marca Ziua Europei, în fiecare an în luna mai instituțiile Uniunii Europene de la Bruxelles și Strasbourg își deschid porțile publicului larg. Birourile locale ale Uniunii Europene din întreaga lume organizează activități și evenimente diverse, Concertul extraordinar cu ocazia Zilei Europei de pe scena Operei Naționale București fiind unul dintre ele.

Biletele se găsesc pe http://tickets.operanb.ro/ și la casa de bilete a Operei Naționale București (program luni – duminică între orele 10:00 – 13:00 și 14:00 – 19:00).

Foto: Concert extraordinar cu ocazia Zilei Europei – operanb.ro

01
/06
/15

Pe 3 iunie, violonistul Alexandru Tomescu și clavecinistul Andrea Coen vor susține un concert la Ateneul Român, cu ocazia Zilei Naționale a Italiei. Evenimentul a devenit deja o tradiție, acesta fiind al doilea an în care muzicieni de prestigiu urcă pe scena Ateneului pentru a sărbători ziua Republicii Italiene în România.

28
/05
/15

Pentru prima dată tango-ul, genul emblematic argentinian, pătrunde în spaţiile încărcate de istorie ale Castelului Peles şi Palatului Brâncovenesc de la Mogoşoaia. Cu ocazia ediţiei a II a a Turneului Naţional “Vă place Tango?”, violoncelistul Răzvan Suma, Analia Selis - voce şi Julio Santillán - chitarist şi compozitor, vor concerta sâmbătă 30 mai, ora 16, la Sinaia, în cadrul Stagiunii Sunetul Muzicii şi duminică 31 mai ora 12 în închiderea ediţiei a IV a a Mogoşoaia ClasicFest.

28
/05
/15

Thom Yorke, solistul trupei britanice Radiohead, a compus un cântec care are o durată totală de 18 zile. Cântecul "Subterranea", care are o durată totală de 432 de ore, a fost compus pentru a fi utilizat ca fundal sonor pentru o retrospectivă ce marchează împlinirea a 25 de ani de la debutul artistului Stanley Donwood, bun prieten cu Thom Yorke.

22
/05
/15

Violonistul ALEXANDRU TOMESCU va susţine marţi, 26 mai (19.00), la Sala Radio, alături de pianistul rus EDUARD KUNZ, recitalul de la Bucureşti din cadrul turneului internaţional „Stradivarius - ENESCU EXPERIENCE”. Turneul, aflat la a 8-a ediţie, este dedicat memoriei lui George Enescu, la 60 ani de la moartea artistului.

22
/05
/15

Duminică, 24 mai 2015, dirijorul de origine română Ion Marin va dirija orchestra Filarmonicii din Sankt Petersburg, cu Simfonia a 9-a de Gustav Mahler. Colaborarea cu această orchestră a început în urmă cu 3 ani şi are în vederea realizarea integralelor simfoniilor compozitorilor Gustav Mahler şi Anton Bruckner.

20
/05
/15

Mihai Mihalcea, alias Farid Fairuz participă la Festivalul Rencontres choregraphiques internationales de Seine-Saint-Denis, Franța