Concert in memoriam Camil Marinescu, LIVE de la SALA RADIO!
https://www.ziarulmetropolis.ro/concert-in-memoriam-camil-marinescu-live-de-la-sala-radio/

Miercuri, 24 februarie (19.00), Orchestra de Cameră Radio vă propune o seară emoţionantă de muzică, nu doar prin repertoriul ales – Ravel, Mendelssohn, Wagner, Saint-Saëns ş.a. – ci mai ales prin menirea simbolică a evenimentului. Concertul transmis în direct de la Sala Radio şi derulat sub bagheta cunoscutului dirijor Cristian Mandeal este dedicat memoriei dirijorului Camil Marinescu.

Un articol de Petre Ivan|22 februarie 2021

În iulie 2020 acesta s-a stins din viață, la 56 de ani, din cauza infectării cu virusul Covid 19. Camil Marinescu a studiat la Universitatea Națională de Muzică din București, unde printre profesorii săi reputați s-a numărat și Cristian Mandeal. 

A fost dirijor invitat la Berliner Sinfonie Orchester (Germania) și în aceeași ipostază a colaborat cu Filarmonica din Osaka (Japonia). A dirijat în S.U.A, Canada, Franța, Austria, Spania, Italia, China etc. și a colaborat cu ansambluri de renume ca Hallé Orchestra (Manchester), Orchestre National de Lyon, Orchestra Națională din Mexic ș.a. Camil Marinescu a avut și o apreciată activitate pedagogică, la Universitățile din Osaka și Kyoto (Japonia), dar a prezentat și conferințe și în Franța, Spania, S.U.A etc. 

În interpretarea Orchestrei de Cameră Radio veți asculta în programul serii: E. Elgar: Serenada în mi minor pentru orchestra de coarde, F. Mendelssohn: Nocturna din suita Visul unei nopți de vară, C. Saint-Saëns: Serenada, M. Ravel: Pavană pentru o infantă defunctă, G. Fauré: Pavana și R. Wagner: Idila lui Siegfried.

Concertul va fi transmis LIVE pe calea undelor – pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical – în streaming live pe Internet, pe site-urile www.radioromaniacultural.ro și www.romania-muzical.ro și pe paginile de FACEBOOK Orchestrele și Corurile Radio și Radio România Muzical.

17
/11
/23

Înaintea concertului de pe 18 noiembrie de la Arenele Romane, byron lansează un videoclip pentru cea mai complexă piesă din repertoriul trupei - În infern. Scrisă într-o singură zi, orchestrată în 6 luni și filmată în două zile, piesa de zece minute încheie noul album Efemeride.

17
/11
/23

Jessie J, Róisín Murphy, Katie Melua, Delia, Emma, José González, unii dintre cei mai în vogă și apreciați artiști ai momentului, ale căror comunități de fani și urmăritori însumează doar pe YouTube peste 12.000.000 de persoane din întreaga lume și care sunt ascultați de peste 25.000.000 de persoane lunar pe platforma Spotify, vin în premieră la Timișoara, în luna decembrie, pe scena evenimentului „Timișoara 2023 la nesfârșit”

16
/11
/23

Marți, 21 noiembrie, de la ora 19:00, la Sala Radio din București, violoniștii Simina Croitoru și Gabriel Croitoru, acompaniați de pianistul Horia Mihail, vor susține concertul de încheiere a ediției din acest an a Turneului ”Vioara lui Enescu”.

14
/11
/23

"În lunile octombrie şi noiembrie am stat o lună la Timișoara ca bursier: am primit o bursă de creație Taifas în colaborare cu librăria La Două Bufnițe" - scriitorul Vasile Ernu îşi împărtăşeşte impresiile despre prima ediţie a unui nou festival timişorean.

13
/11
/23

Gabriel Croitoru și Simina Croitoru, tată şi fiică, merg înainte cu ediția din acest an a Turneului Național Vioara lui Enescu la sate, în comuna Petriș, județul Arad (17 noiembrie, ora 12.30), la Deva, pe scena Sălii Pro Arte (17 noiembrie, ora 19), la Braşov, la Sala Patria (18 noiembrie, ora 19), cu finalul turneului la Bucureşti, la Sala Radio (21 noiembrie, ora 19).

06
/11
/23

În 2023 se aniversează 190 de ani de la nașterea unuia dintre cei mai mari compozitori: JOHANNES BRAHMS. Născut la Hamburg, pe 7 mai 1833, Brahms este considerat, alături de Bach și Beethoven, unul dintre cei trei mari „B” ai muzicii clasice: „Cred în Bach – Tatăl, Beethoven – Fiul și Brahms – Duhul Sfânt al muzicii” – spunea marele dirijor german Hans von Bülow.

30
/10
/23

Grupul de rock alternativ Heartbreak Cinema a lansat o piesă cu un mesaj puternic, care nu poate trece pe lângă urechile ascultătorilor. Punk-ul nu a fost creat pentru a fi confortabil, iar „Fuckaholic” demonstrează rădăcinile genului, prin expunerea experiențelor negative ale Mariei Teodora și a colaboratoarei Iris Danciu