Concert: Thy Veils lansează o nouă piesă în noaptea de Anul Nou
https://www.ziarulmetropolis.ro/concert-thy-veils-lanseaza-o-noua-piesa-in-noaptea-de-anul-nou/

O serie de evenimente importante au loc pe scena muzicii electronice luna aceasta. Ansamblul de artă sincretică Thy Veils a lansat, înainte de Crăciun, cea mai nouă piesă, Neoradiant, în versiunea ei de studio. Aceasta face parte din albumul cu acelaşi nume care este încă în lucru şi care devine public, piesă cu piesă, pe măsură ce acestea sunt realizate. În egală măsură, albumul va fi soundtrack-ul filmului omonim, aflat în producţie. 

Un articol de Petre Ivan|21 decembrie 2018

Piesa Neoradiant, care poate fi ascultată pe Bandcamp, îi are pe Alira Mun la voce, Daniel Dorobanțu electronică / producție și Attila Lukinich mixaj și master.

Trupa Thy Veils va încheia 2018 (care a fost unul foarte activ: 4 spectacole, 4 single-uri lansate, filmări în 4 țări), cu un concert care va începe în noaptea de 31 decembrie 2018, în clubul Escape Venue din Timișoara. Pe lângă muzică vor fi prezentate și cele mai recente segmente de video art din filmul Neoradiant.

Ansamblul de artă sincretică Thy Veils e un nume rezonant pentru stilurile ambient, neoclasic, electronic şi world-fusion, atât în contextul artistic românesc, cât și în cel  internațional. Localizată la Timișoara, aceasta e singura trupă din România invitată la Festivalul Sziget (Budapesta, Ungaria) timp de trei ani consecutiv, în perioada 2014 – 2016.

Consacrați ca o voce coerentă pe piața muzicală, artiștii care formează Thy Veils și-au dovedit competențele în cele mai diverse situații, ofertând o paletă largă de public. Au cântat la Tbilisi (Georgia), într-un spațiu dedicat practicanților de yoga, în Berlin au performat într-un studio cultural, au apărut în fața publicului în Cetatea Oradea, iar cu un an înainte au cântat la Gărâna Jazz Festival.

În acest context, evenimentul de Anul Nou este dedicat muzicii și artelor vizuale electronice. Astfel, Thy Veils va deschide seara de Revelion la Escape Venue, și va fi  urmată, peste noapte, de DJ-i și producători de drum&bass și alte stiluri de muzică electronică underground.

Ansamblul Thy Veils se concentrează în prezent pe un proiect îndrăzneț, atât pentru peisajul muzical românesc cât și pentru cinematografia autohtonă. E vorba de producția filmului Neoradiant, un lungmetraj independent de science fiction. ”Neoradiant este numele pasului următor în odiseea formației. O nouă și vastă dimensiune, dar în același limbaj artistic pe care Thy Veils îl rafinează din 1996”, arată Daniel Dorobanțu, fondatorul formației.

Alături de membrii Thy Veils, la film vor lucra colaboratorii lor consacrați (de la muzicieni la designeri), actori din Timișoara și creativi din industria internațională. Noua direcție nu îi va surprinde pe admiratorii trupei timișorene. Pionieri ai muzicii ambientale, Thy Veils sunt recunoscuți pentru proiecțiile de artă video și cine-concertele spectaculoase care transportă audiența prin alte lumi. Videoclipurile semnate de Daniel Dorobanțu poartă amprenta celor mai actuale tehnici de producție. Ele anunță bogăția vizuală și tematică a filmului aflat deja în pre-producție.

Cât privește subiectul filmului, acesta rămâne, momentan, învaluit în mister. Cu siguranță va atinge constantele preocupări Thy Veils (mirarea față de Cosmos, straturile adânci ale realității) dar și teme noi, aflate la granița cunoașterii contemporane. Creatorul și producătorul Daniel Dorobanțu mizează pe potențialul vizionar al poveștii și pe montajul imaginativ.

”În perioada următoare, în paralel cu producția filmului, vor fi lansate capitole complementare. Acestea vor lua înfațișări diverse (piese noi, videoclipuri, ilustrații, povestiri, spectacole concept), dar vor face parte din același univers Neoradiant”, a mai spus Daniel Dorobanțu.

Publicul este invitat să urmărească producția acestui nou univers pe noua pagină dedicată acestuia alături de canalele de social media ale formației.

Foto:  Thy Veils – facebook

27
/03
/23

Din 27 martie, TVR 2 vă invită să începeţi săptămâna alături de „Reţeaua de Idoli". Realizatoare Irina Păcurariu provoacă și în acest sezon celebrităţile la un dialog sincer și aduce în fața telespectatorilor oameni de excepție, altfel decât i-am cunoscut până acum. „Reţeaua de Idoli" se difuzează în fiecare luni, de la ora 21:00, la TVR 2.

24
/03
/23

Editura Nemira a lansat recent volumul biografic „The Beatles: O istorie”, semnat de Craig Brown, pe care vă invităm să îl descoperiți în aceste zile. Vă propunem, așadar, o fermecătoare incursiune în atmosfera anilor ‘60, dominată de muzica și imaginea unei trupe iconice.

24
/03
/23

„Scena gândirii” Conferințele Operei Naționale București continuă în luna aprilie cu o ediție specială, ce va avea nu unul, ci doi invitați. Pe 18 aprilie, de la orele 18:30,  compozitorul Dan Dediu și muzicologul Valentina Sandu-Dediu vor înfățișa aventura transformării în muzică a unui text dramatic în cadrul conferinței „De la teatru la operă”.

23
/03
/23

Baritonul italian RICCARDO NOVARO, care a interpretat rolul principal din „Le Nozze di Figaro” (Nunta lui Figaro) la Théâtre des Champs-Elysées – Paris și la Teatro Regio - Torino și a dat viață Contelui Almaviva din aceeași operă la Opéra National de Bordeaux, a fost aplaudat în rolurile Leporello (Don Giovanni) la Opéra de Lausanne, Papageno (Die Zauberflöte – Flautul fermecat) la Teatro Massimo - Palermo ș.a. este invitat special la Sala Radio.

21
/03
/23

Sâmbătă, 25 martie, în intervalul orar 20:30 – 21:30, peste 8.000 de copii și tineri din corurile și ansamblurile Programului Național Cantus Mundi se vor reuni simultan în toată țara și vor marca Ora Pământului prin concerte, recitaluri și evenimente muzicale, sub deviza „Dăruiește naturii din energia ta!”

17
/03
/23

O apariție inedită în capitala unde tangoul are rădăcini adânci. Tangotic aduce pe scena Palatului Bragadiru, tangoul argentinian si romanța în fuziune cu elemente jazz, rock și afro, precum și un repertoriu original de tangouri românești, sâmbătă, 18 martie, de la ora 19:00.

13
/03
/23

Studenți ai Universității Naționale de Arte George Enescu din Iași alături de studenți ai Conservatoarelor Cesare Pollini din Padova și Alessandro Scarlatti din Palermo, vor susține un concert în cadrul primei ediții a turneului Youth International Musical Performance Meeting.