Concert U2 la o înmormântare
https://www.ziarulmetropolis.ro/concert-u2-la-o-inmormantare/

Bono a cântat pentru prima dată în public după accidentul de bicicletă suferit în noiembrie 2014, alături de colegii săi din trupa U2, luni, la înmormântarea DJ-ului irlandez Tony Fenton.

Un articol de Petre Ivan|18 martie 2015

Concert U2 la o înmormântare / Artistul irlandez, în vârstă de 54 de ani, a adus alături de colegii săi de trupă – The Edge, Larry Mullen şi Adam Clayton – un ultim omagiu DJ-ului Tony Fenton, care a murit pe 11 martie din cauza unui cancer de prostată.

Purtând un bandaj de protecţie la braţul la care a fost operat, fracturat în şase locuri, Bono a interpretat piesa „Ordinary Love” din altarul Bisericii Sacred Heart din Donnybrook, un cartier din Dublin, acompaniat de ceilalţi membri ai trupei U2.

Tony Fenton a sprijinit trupa U2 încă de la începuturile carierei acesteia şi a cerut în mod expres încă din timpul vieţii ca muzica formaţiei irlandeze să răsune la înmormântarea sa, inclusiv acea piesă de pe coloana filmului „Mandela”, nominalizată la Oscar şi recompensată cu Globul de Aur la categoria „cel mai bun cântec original”.

Momentul artistic al trupei irlandeze a fost recompensat cu aplauze puternice din partea persoanelor prezente la acea înmormântare.

La înmormântarea lui Tony Fenton au fost prezente numeroase personalităţi ale industriei muzicale irlandeze, care au fost promovate de-a lungul anilor de celebrul DJ în diverse emisiuni radiofonice.

Grupul U2 a lansat unele dintre cele mai aclamate albume din lume în anii 1980 – „The Joshua Tree” şi „Rattle and Hum”. Trupa a câştigat de-a lungul anilor 22 de premii Grammy şi a vândut peste 150 de milioane de albume.

Cel mai recent turneu susţinut de U2, intitulat „360º Tour”, este seria de concerte cu cele mai mari încasări din istorie, cu venituri de 737 de milioane de dolari obţinute în 2010 şi 2011.

Foto: Concert U2 – facebook

17
/11
/23

Înaintea concertului de pe 18 noiembrie de la Arenele Romane, byron lansează un videoclip pentru cea mai complexă piesă din repertoriul trupei - În infern. Scrisă într-o singură zi, orchestrată în 6 luni și filmată în două zile, piesa de zece minute încheie noul album Efemeride.

17
/11
/23

Jessie J, Róisín Murphy, Katie Melua, Delia, Emma, José González, unii dintre cei mai în vogă și apreciați artiști ai momentului, ale căror comunități de fani și urmăritori însumează doar pe YouTube peste 12.000.000 de persoane din întreaga lume și care sunt ascultați de peste 25.000.000 de persoane lunar pe platforma Spotify, vin în premieră la Timișoara, în luna decembrie, pe scena evenimentului „Timișoara 2023 la nesfârșit”

16
/11
/23

Marți, 21 noiembrie, de la ora 19:00, la Sala Radio din București, violoniștii Simina Croitoru și Gabriel Croitoru, acompaniați de pianistul Horia Mihail, vor susține concertul de încheiere a ediției din acest an a Turneului ”Vioara lui Enescu”.

14
/11
/23

"În lunile octombrie şi noiembrie am stat o lună la Timișoara ca bursier: am primit o bursă de creație Taifas în colaborare cu librăria La Două Bufnițe" - scriitorul Vasile Ernu îşi împărtăşeşte impresiile despre prima ediţie a unui nou festival timişorean.

13
/11
/23

Gabriel Croitoru și Simina Croitoru, tată şi fiică, merg înainte cu ediția din acest an a Turneului Național Vioara lui Enescu la sate, în comuna Petriș, județul Arad (17 noiembrie, ora 12.30), la Deva, pe scena Sălii Pro Arte (17 noiembrie, ora 19), la Braşov, la Sala Patria (18 noiembrie, ora 19), cu finalul turneului la Bucureşti, la Sala Radio (21 noiembrie, ora 19).

06
/11
/23

În 2023 se aniversează 190 de ani de la nașterea unuia dintre cei mai mari compozitori: JOHANNES BRAHMS. Născut la Hamburg, pe 7 mai 1833, Brahms este considerat, alături de Bach și Beethoven, unul dintre cei trei mari „B” ai muzicii clasice: „Cred în Bach – Tatăl, Beethoven – Fiul și Brahms – Duhul Sfânt al muzicii” – spunea marele dirijor german Hans von Bülow.

30
/10
/23

Grupul de rock alternativ Heartbreak Cinema a lansat o piesă cu un mesaj puternic, care nu poate trece pe lângă urechile ascultătorilor. Punk-ul nu a fost creat pentru a fi confortabil, iar „Fuckaholic” demonstrează rădăcinile genului, prin expunerea experiențelor negative ale Mariei Teodora și a colaboratoarei Iris Danciu