Concerte de Craciun pe scena Salii Radio
https://www.ziarulmetropolis.ro/concerte-de-craciun-pe-scena-salii-radio/

Un concert tradiţional de colinde susţinut de ansambluri de datini şi obiceiuri şi grupuri de colindători din Arad, Sibiu, Mehedinţi, Suceava, Tulcea, Vrancea şi Maramureş va readuce farmecul copilăriei duminică la Sala Radio, informează Radio România. Sub titlul „Începem a colinda…”, iubitorii tradiţiilor româneşti îi vor asculta pe Marcel Părău şi grupul de colindători „Merghindeal” […]

Un articol de Andrada Văsii|11 decembrie 2012

Un concert tradiţional de colinde susţinut de ansambluri de datini şi obiceiuri şi grupuri de colindători din Arad, Sibiu, Mehedinţi, Suceava, Tulcea, Vrancea şi Maramureş va readuce farmecul copilăriei duminică la Sala Radio, informează Radio România.

Sub titlul „Începem a colinda…”, iubitorii tradiţiilor româneşti îi vor asculta pe Marcel Părău şi grupul de colindători „Merghindeal” (jud. Sibiu), Alina şi Genuca Ceuca, Elena Mimiş Trancă şi grupul „Liliacul” (jud. Mehedinţi), ansamblul „Junii Crişului” (jud. Arad), ansamblul „Măgura-Cerneşti” (jud. Maramureş), ansamblul „Poieniţa” (jud. Suceava), ansamblul de colindători „Moşoaiele” (jud. Tulcea) şi ansamblul de colindători „Chipăruşul” (jud. Vrancea).

Evenimentul va fi prezentat de actriţa Nataşa Raab, şef producţie este Anca Negoescu iar realizarea întregului concert i-a revenit Violetei Ianculescu.

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române semnalizate Bilete.ro şi la Casa de bilete a Sălii Radio.

Luna decembrie înseamnă pentru melomanii de toate vârstele, iubitori ai unor genuri muzicale diverse, concerte-surpriză pe scena Sălii Radio, din care nu puteau lipsi colindele şi cântecele de Crăciun, un prilej pentru spectatori să intre în atmosfera plină de farmec a sărbătorilor.

Astfel, dacă în data de 9 decembrie publicul s-a bucurat de colinde interpretate de copii sau de partituri cu influenţă religioasă cântate de două ansambluri artistice de profil, în 13 decembrie Corul Academic Radio va aduce la viaţă cântece de Crăciun de origine slavă.

Potrivit site-ului orchestre.srr.ro, vineri, 21 decembrie, trei voci de aur, trei artiste lirice care au cântat în cele mai importante săli de operă sau de concert din lume – mezzosoprana Ruxandra Donose şi sopranele Adina Niţescu şi Teodora Gheorghiu – revin în România pentru a oferi publicului un concert extraordinar de Crăciun, intitulat „Cele Trei Dive”.

Alături de Orchestra Naţională Radio, sub bagheta unuia dintre cei mai apreciaţi dirijori români, Tiberiu Soare, arii, duete şi uverturi din celebre opere semnate de Mozart, Bellini, Donizetti, Puccini sau Wagner vor răsuna în Sala Radio, dăruind publicului o atmosferă festivă, premergătoare zilelor de sărbătoare.

Sursa: Agerpres

18
/03
/24

Proiectul „Întâlnirile Teatrul azi la Masca” iniţiat de revista Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, continuă seria de discuții profesionale cu a doua masă rotundă dedicată, de această dată, dramaturgiei românești.

18
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie.

15
/03
/24

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Filmului Palestinian, organizată de Centrul Cultural Mahmoud Darwish, sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, se va desfășura între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie la Cluj-Napoca, cu o nouă direcție artistică și o prezentare a cinematografiei palestiniene ca un Cinema of Existence.

14
/03
/24

Unul dintre cei mai importanți regizori europeni, cunoscut pentru abordarea sa contemporană a pieselor clasice și montările provocatoare din punct de vedere politic și social, Thomas Ostermeier montează pentru prima dată un spectacol în România.

14
/03
/24

Astăzi, pe 14 martie, se împlinesc trei ani de la moartea ei, la Paris, în 2021, atunci când Covidul făcea ravagii și oprise lumea în loc. Avea aproape 90 de ani.

13
/03
/24

În perioada 12-15 martie 2024, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” din București organizează cea de-a XXV-a ediție a Ușilor Deschise, în cele două sedii ale sale, din Str. Matei Voievod nr. 75-77 și Str. Tudor Arghezi nr. 3b.

13
/03
/24

Gabriel Bebeșelea, unul dintre cei mai bine cotați dirijori români peste hotare, aplaudat în prestigioase săli de concerte ale lumii, ca Auditorium-ul din Barcelona, Musikverein – Viena sau Sala Ceaikovski – Moscova, apreciatul violonist Alexandru Tomescu și vioara Stradivarius Elder-Voicu pe care are privilegiul de a interpreta, și un program dedicat integral lui Mozart definesc un eveniment de neratat la Sala Radio.

12
/03
/24

O nouă traducere din opera Elenei Ferrante a fost publicată de curând în colecția „Anansi. World Fiction” de la Editura Trei. Elena Ferrante e o scriitoare îndrăgită de cititorii din lumea întreagă începând de la publicarea bestsellerurilor internaționale ce alcătuiesc Tetralogia Napolitană.

12
/03
/24

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) anunță prelungirea perioadei de desfășurare a ediției din 2024 cu o zi față de datele comunicate inițial.

11
/03
/24

Grupul de Facebook „Mergem la teatru” numără 35.4K de membri la început de martie 2024 și adună, într-o comunitate surprinzător de activă și de entuziastă, paragrafe de opinii pe spectrul larg dintre gust conservator și deschidere față de experiment, underground și fețe noi.

11
/03
/24

Artiștii selectați vor lucra timp de două luni la proiectelor lor, fiind găzduiți în Casa Albastră din satul Șona (jud. Brașov), casă restaurată în 2011 de către Fundația Ștefan Câlția. Proiect co-finanțat de AFCN, Șona AIR abordează modelul rezidențelor individuale, se adresează artiștilor din domenii culturale diverse, atât din România cât și internaționali, și susține […]