Concertul de Anul Nou de la Viena intră în era tehnologică
https://www.ziarulmetropolis.ro/concertul-de-anul-nou-de-la-viena-intra-in-era-tehnologica/

Concertul de Anul Nou de la Viena vine cu o noutate de ultimă oră în acest an. Mesajele de Anul Nou ale milioanelor de telespectatori vor fi proiectate în direct, în acordurile celebrului vals An der schönen blauen Donau, pe ecranul uriaş de la Muskverein.

Un articol de Petre Ivan|29 decembrie 2013

Concertul de Anul Nou de la Viena vine cu o noutate de ultimă oră în  acest an. Mesajele de Anul Nou ale milioanelor de telespectatori vor fi proiectate în direct, în acordurile celebrului vals An der schönen blauen Donau, pe ecranul uriaş de la Muskverein.

„Filarmonica din Viena anunță oficial că, pentru prima dată în istoria de 74 de ani a Concertului de Anul Nou, înaintea celui de-al doilea bis, tradiționalul An der schönen blauen Donau, milioanele de telespectatori ale acestui show cult ce are loc la fiecare 1 ianuarie vor putea să-și ureze La mulți ani prin intermediul rețelelor de socializare!

Toată lumea este invitată să-și felicite prietenii, familia și apropiații grație acestei transmisiuni mondiale, mesajele de Anul Nou fiind proiectate în acordurile celebrului vals, pe ecranul uriaș de la Muskverein.

Concertul de Anul Nou de la Viena

Folosind hashtag-ul #prosit2014 (pe smartphone) – mesajele  telespectatorilor vor putea fi urmărite în întreaga lume.

Ce înseamnă acest lucru?

Evident, un indiciu al globalizării și un plus de celebritate pentru acest eveniment devenit, în ultimii ani, iconic.

Și, fără îndoială, cu toate umbrele istoriei și exagerările cu iz și implicări comerciale, un imens ambasador al culturii clasice europene.

În plus, ca o tresărire de orgoliu, o lovitură magistrală pe care televiziunea o dă în lupta cu social networks, folosindu-se tocmai de imensa popularitate a rețelelor sociale, Facebook, Twitter sau Instagram.

Pentru că succesul de proporții și audiența de milioane a acestei transmisii muzicale mondiale dau o gură bună de oxigen fostului cel mai popular mijloc de informare în masă, cu evident slabe șanse de supremație în încleștarea feroce dintre media tradițională versus social media.

Concertul de Anul Nou de la Viena

Dincolo de această premieră, despre Concertul de Anul Nou ar fi multe de spus.

De la prezența starului Daniel Barenboim, pentru a doua oară la pupitrul concertului de început de an (prima dată în 2009), despre aniversarea unui secol și jumătate de la nașterea compozitorului care poartă numele de Strauss, dar nu are legătura cu dinastia valsului, despre ‘Seid Umschlungen, Millionen’ și despre Primul Război Mondial, despre trecutul nazist, uneori ascuns, al începuturilor acestui concert și contemporana aprigă luptă pentru un bilet la Musikverein pe 1 ianuarie.

Dar și despre uriașa cifră de afaceri din vânzările înregistrării care apare incredibil de rapid pe piață, până la faptul că aranjamentele florale nu vor mai fi asigurate anul acesta de niciun città italian, o altă incredibilă premieră!

Cătălin SAVA, autorul acestui text, va fi gazda dumneavoastră la cel mai mediatizat eveniment muzical clasic din lume, care este în direct şi în exclusivitate doar la  TVR 1, TVR HD şi pe tvrplus.ro miercuri,  1 ianuarie 2014, de la 12.15 şi după  Telejurnal , de la 13.15.

Foto: Concertul de Anul Nou de la Viena – Wiener Philharmoniker și Terry Linke

 

 

19
/09
/22

Filarmonica „George Enescu” anunţă deschiderea noii stagiuni camerale 2022-2023 cu o serie de concerte de excepţie strânse sub egida S#arp Festival, ce va avea loc între 29 septembrie - 2 octombrie 2022, în Sala mare a Ateneului Român.

19
/09
/22

Din 19 septembrie, proiectul “Ascultă 5 minute de muzică clasică” revine în școlile din România. Început în 2014, “Ascultă 5 minute de muzică clasică” este program național în școlile românești, în baza unui protocol semnat între Radio România și Ministerul Educației. În ultimul an școlar, 2021-2022, la acest program au participat peste 250.000 elevi din București și alte 34 județe din țară.

29
/08
/22

Sâmbătă, 10 septembrie 2022, începând cu ora 19.00, la CREART – SALA TEATRELLI din București (Piața Alexandru Lahovari nr. 7), Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură din București, Primăria Municipiului București, prin CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, în parteneriat cu Fundația Regală Margareta a României și Muzeul Național George Enescu și cu susținerea Kaufland România, Floria și Wagner Arte Frumoase și Povești, organizează concertul de deschidere a turneului național FIORI E COLORI.

26
/08
/22

Dimitri’s Bats a lansat piesa „Get Your Fix”, un nou single despre reclame, dragoste și consumerism, de pe viitorul EP al trupei, „Get Your Fix”. Vă invităm să-l cunoașteți mai bine pe Radu Osaciuc, solistul trupei, într-un interviu sub formă de alfabet.

25
/08
/22

Zeci de profesioniști din industria muzicală internațională vin la București în perioada 6-8 septembrie, pentru a întâlni artiști la început de drum, trupe consacrate care își doresc să urce pe scena internațională, dar și pentru a schimba idei cu reprezentanții industriei muzicale locale. Structurat în peste 40 de paneluri, workshopuri, studii de caz, prezentări și sesiuni de Q&A, conferința MMB va aduce în prim plan secretele, dar și subiectele tabu din industria muzicală.