Concertul de jazz Luiza Zan Trio de la ARCUB este sold out. La Artist In Residence urmează Petrica Andrei Trio
https://www.ziarulmetropolis.ro/concertul-de-jazz-luiza-zan-trio-de-la-arcub-este-sold-out-la-artist-in-residence-urmeaza-petrica-andrei-trio/

Biletele puse în vânzare pentru concertul de jazz „Tenderly”, susţinut de Luiza Zan Trio pe 14 februarie, la ora 20:00 la ARCUB s-au epuizat. „Joy of Life” – următorul concert din programul stagiunii de jazz ARTIST IN RESIDENCE, organizat de Primăria Capitalei prin ARCUB, va fi susţinut de trioul de senzaţie al artistului Petrică Andrei în data de 28 februarie, ora 20:00, la ARCUB, Sala Mare.

Un articol de Petre Ivan|13 februarie 2019

Așadar, în februarie, ascultăm jazz interpretat la pian, contrabas și baterie într-o colaborare inedită și spectaculoasă între pianistul Petrică Andrei, contrabasistul Olivier Gatto și bateristul Vlad Popescu.

Unul dintre cei mai buni pianiști ai momentului, Petrică Andrei aduce pe 28 februarie, la ARCUB, muzica unui disc premiat, jazzul liric și un triunghi sonor de excepție în concertul „Joy of Life”. Alături de Petrică Andrei, urcă pe scenă contrabasistul Olivier Gatto și bateristul Vlad Popescu.

Cunoscuți pentru proiecte și compoziții inedit de originale, pentru colaborări speciale și concerte de înaltă ținută artistică, cei trei artiști formează „un triunghi sonor solid, omogen, cu o foarte bună «percuție» în zona dialogului de tip «jam session»”, așa cum descria jurnalistul Cristi Marica pentru Radio România Muzical, trioul Petrică Andrei Trio.

“JOY OF LIFE”

PETRICĂ ANDREI TRIO

28 FEBRUARIE | ORA 20:00 | SALA MARE ARCUB

Olivier Gatto – contrabas (FR)

Vlad Popescu – baterie (RO)

Petrică Andrei – pian (RO)

Olivier Gatto își începe cariera muzicală ca prim contrabasist al Grand Orchestre de Jazz de l’Armée de L’Air. Studiază aranjamentul și compoziția de jazz la Berklee College of Music, unde îi are colegi pe Roy Hargrove, Antonio Hart și Mark Turner, cu care cântă în nenumărate rânduri. Renunță la studii pentru a pleca în turneu cu trombonistul Slide Hampton. Reîntors în Europa, îi acompaniază pe Ray Charles, Lee Konitz, Ravi Coltrane, Glenn Miller. Înregistrează cu Cesária Évora, Billy Cobham, Salif Keita, Craig Bailey.

Vlad Popescu este membru al Big Band Radio din 1992 și percuționist secund al Filarmonicii „George Enescu” din 1996. Evoluează ca baterist și percuționist în concerte internaționale și la festivalurile de jazz din România. În 2011, inițiază proiectul „Stagiunea de Jazz”, în parteneriat cu Radio România Cultural și Teatrul ACT. Cântă alături de pianistul Jancy Korossy pe scena Ateneului Român și concertează împreună cu Decebal Bădilă și Marcinho Eiras în spectacolul realizat în memoria lui Michel Petrucciani.

Petrică Andrei. Cu o carieră puternic influențată de mentorul său Marius Popp, Petrică Andrei se face remarcat la vârsta de 18 ani, când câștigă „Premiul pentru debut” la Sibiu Jazz Festival în 1993. Primește o serie de distincții naționale și internaționale și este invitat să cânte în prestigioase festivaluri internaționale la Paris, Viena, Lisabona, Vilnius, Berlin, Barcelona, Bruxelles și București. Lansează trei albume personale și colaborează cu Richard Galliano, Barry Altshul, Peter Herbolzheimer sau Emil Bîzgă.

Despre “Artist in Residence”:

Inițiat în toamna anului 2016, programul de jazz “Artist in Residence” de la ARCUB invită, în fiecare sezon, un artist român pentru a curatoria o serie de concerte de jazz bilunare, pe o temă aleasă de el însuși. După ce primele două sezoane au prezentat un program de concerte selecționate de Lucian Ban, respectiv Mircea Tiberian, a treia stagiune de jazz “Artist in Residence” este curatoriată de Cristian Soleanu și prezintă, în perioada septembrie 2018 – iunie 2019, o serie de concerte de jazz pe tema „Jazzul – O istorie vie”.

„Am ales titlul acestei stagiuni, «Jazzul – O istorie vie», gândindu-mă la istoria ce stă în spatele vieții și al realizărilor profesionale ale fiecăruia dintre artiștii creatori. Muzica improvizată este rodul unor acumulări de ordin muzical, psiho-afectiv, intelectual, ele fiind diferite de la un artist la altul. Pe scenă, în timpul interpretării, acești factori dau greutate și un farmec aparte actului creator. Proiectele prezentate în cadrul stagiunii emană fiecare «o istorie vie» a artiștilor. Deși diferite, istoriile vii de la “Artist in Residence” sunt marcate toate de aceleași valori – creativitate, libertate, tradiție –, ele constituindu-se astfel într-o alchimie a întregii tradiții muzicale a jazzului”, declară Cristian Soleanu, curator program “Artist in Residence”.

            Program concerte Artist in Residence martie – iunie 2019:

  • 14 martie – JAZZANITZA
  • 21 martie -M·A·P Mezquida/ Aurignac/ Prats
  • 4 aprilie – Blue Noise – Portrait
  • 18 aprilie – John Betsch Quartet
  • 9 mai – Petra Acker & The Band
  • 23 mai – Kaja Draksler Trio – „Punkt. Vrt. Plastik”
  • 6 iunie – Concert dublu – Ana Dubyk Quartet & Cristian Soleanu – Albert Tajti Duo
  • 20 iunie – Daniel Torres Quartet „First Statement”

Biletele pot fi achiziţionate online, de pe http://arcub.ro/, sau de la Casa de bilete ARCUB, din Strada Lipscani, nr. 84-90.

Preț: 35 lei (Categoria I). Elevii, studenţii și pensionarii care se prezintă la Casa de Bilete ARCUB cu legitimaţiile pot achiziţiona bilete la preţul de 25 lei (Categoria II).

Detalii pe www.arcub.ro

Foto: Petrica Andrei Trio – facebook

 

12
/02
/24

La început de primăvară, Opera Națională București propune publicului spectacolul „Carmen” de Georges Bizet în dublă reprezentație, pe 1 și 3 martie, cu o distribuție de excepție: mezzosoprana Ruxandra Donose invitată în rolul titular, tenorul Ramón Vargas invitat în rolul Don José, baritonul Mihai Damian invitat în rolul Escamillo. În rolul Micaela va evolua soprana Operei Marta Sandu Ofrim. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare.

07
/02
/24

Band-ul internațional TIME IN OUR HANDS TRIO va prezenta sâmbătă, în premieră în România, noul său program cu compozițiile celor trei membri, într-un concert marcat de improvizație conceptuală, de la jazz la baroc european și, interesant, muzică tradițională românească.

07
/02
/24

Eyedrops și Pinholes, trupe de rock alternativ, pleacă într-un turneu ce cuprinde nouă orașe prin țară dar și în Republica Moldova, începând cu data de 8 februarie, din Timișoara, urmând să transforme într-o petrecere, pe rând, alte opt puncte geografice importante.

05
/02
/24

Vineri, 9 februarie 2024 (19.00), ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO va fi dirijată de RADU PAPONIU, director artistic și muzical al ansamblului Southwest Florida Symphony Orchestra, dirijor asociat al Filarmonicii din Naples (Florida – S.U.A.) și director muzical al Orchestrei de Tineret din același oraș american. Din 2017, Radu Paponiu a dirijat Filarmonica din Naples în peste 100 de evenimente diferite de muzică clasică, pop sau în proiecte educaționale.

30
/01
/24

Pentru pasionații de muzică cultă, apare o noutate pe segmentul evenimentelor live: o nouă serie de concerte va avea loc periodic, la Sala Dalles din Capitală, sub titulatura Musical Extravaganza: evenimentele aduc intensitatea şi culoarea operei și operetei într-un cadru mai personal, prin concerte cu repertoriu specific dar şi alte tipuri de sonorităţi, în adaptare clasică şi interpretarea unor nume consacrate ale scenei lirice.

29
/01
/24

Duminică, 11 februarie 2024, de la ora 19:00, violoncelistul Marin Cazacu și Ansamblul Violoncellissimo vor susține un concert extraordinar pe scena Filarmonicii din Sofia, cu un program foarte divers: muzică de toate genurile, adaptată pentru violoncel, de la coloana sonorǎ a unor  filme celebre, la valsuri, marșuri și lucrări de Mozart în variantă... rock.