Concertul Extraordinar de Paste, reprogramat în Joia Mare
https://www.ziarulmetropolis.ro/concertul-extraordinar-de-paste-reprogramat-in-joia-mare/

Din cauza conditiile meteo, Centrul Cultural Casa Artelor Sector 3 a reprogramat a treia ediţie a Concertului Extraordinar de Paşte pentru data de 28 aprilie, de la ora 19,00. Publicul este aşteptat în Joia Mare , în Parcul Titan – Parcul Artelor la o întâlnire de excepţie cu muzica sacră pascală dedicată principalelor confesiuni religioase din România.

Un articol de Petre Ivan|25 aprilie 2016

Seara, pe scena din Parcul Artelor vor urca peste 130 de artişti care vor interpreta marea creație muzicală religioasă semnată de Johann Sebastina Bach, Georg Friedrich Handel, Gioachinno Rossini, cu participarea soliștilor Rodica Vică (Austria), Maria Jinga (Opera Națională București), Liviu Indricău (Opera Națională București), Ion Dimieru (Germania)

Ovidiu Leonaș (orgă), Mircea Marian(violoncel).

Lor li se vor alătura Corala Bărbătească ”Armonia” dirijată de arhid.asist.univ.dr.Iulian Dumitru, Corul Accoustic dirijat de Daniel Jinga și Orchestra Symphactory, sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare.

Concertul se va încheia cu celebra creație muzicală ” Stabat Mater” a lui Gioachino Rossini, prezentată pentru prima dată integral, în aer liber, într-un parc din București.

Evenimentul este organizat de Centrul Cultural Casa Artelor şi este finanţat de Primăria şi Consiliul Local Sector 3.

Intrarea este gratuită.

Foto: Concertul Extraordinar de Paste – Centrul Cultural Casa Artelor Sector 3

29
/07
/20

Filarmonica „George Enescu“ îi dedică memoriei lui Camil Marinescu (1964-2020) înregistrarea concertului de joi, 30 iulie, de la ora 19.00, care va avea în program Simfonia nr. 7 în mi major de Anton Bruckner. Lucrarea este interpretată de Orchestra Filarmonicii „George Enescu“, condusă de Camil Marinescu, dirijor permanent al instituției în perioada 2012-2019.

21
/07
/20

Seara de deschidere cu Violoncellissimo a inaugurat cu succes pe 15 iulie Festivalul Internațional "Vara Magică", care a pus deja în vânzare biletele pentru toate concertele ce se vor desfăşura în fiecare miercuri şi joi, în Curtea Ateneului Român, până pe 27 august. În caz de condiţii meteo nefavorabile, concertele de miercuri şi joi vor fi reprogramate în cursul serii de vineri.

19
/07
/20

Pe 11 iulie 1937, la doar 38 de ani, murea la Hollywood cel care a marcat fundamental muzica clasică și cea de jazz din secolul XX, George Gershwin. Muzica lui este și astăzi la fel de proaspătă și incitantă ca acum un secol, iar opera „Porgy and Bess” dar și multe cântece ale sale sunt nelipsite din repertoriul actual.

16
/07
/20

Trupa byron revine la Sibiu pe 18 iulie pentru un concert acustic pe terasa Joyme Pub (Calea Dumbrăvii, 28-32). Se vor auzi atât piese de pe cel mai recent album al trupei – „Nouă”, lansat în toamna lui 2019 – dar și cântece pe care n-o să te abții să le fredonezi: „Cu capul în nori”, „Granița-n raniță”, „Masa pentru doi”, „Anima” sau ”Perfect”.

16
/07
/20

Opera Națională București, instituție publică de cultură aflată în subordinea Ministerului Culturii, în parteneriat cu Primăria Sectorului 5 prin Centrul Cultural și de Tineret „Ștefan Iordache” au din nou onoarea și bucuria de a fi alături de publicul drag printr-o serie de concerte în aer liber intitulate „Seri de Operă Estivale”. Accesul la concerte se va realiza cu minim o oră înaintea evenimentului, în condiții de siguranță și respectând normele în vigoare în contextul actual al pandemiei cu virusul COVID-19.

Pagina 1 din 15012345...102030...Ultima »