Concurs al tinerilor actori. AUDIȚIE NAȚIONALĂ 2017, ediția a V-a, 24 – 25 noiembrie
https://www.ziarulmetropolis.ro/concurs-al-tinerilor-actori-auditie-nationala-2017-editia-a-v-a-24-25-noiembrie/

Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale“ împreună cu Teatrul Tineretului Metropolis din Bucureşti organizează cea de-a V-a ediţie a Audiţiei Naţionale. Concursul este deschis tinerilor actori, absolvenţilor şi studenţilor facultăţilor de teatru din ţară.  Evenimentul este organizat de către UNATC „I.L.Caragiale” Bucureşti cu sprijinul Teatrului Metropolis din Bucureşti.

Un articol de Petre Ivan|22 noiembrie 2017

Competiția – AUDIȚIE NAȚIONALĂ –  este un prilej de afirmare la început de carieră artistică în teatru, de cunoaștere a colegilor de generație și de explorare a unor metode și tehnici de lucru pe care tinerii au șansa să le împărtășească.

Pentru prima dată, ediția din acest an se va desfășura în prezența publicului.

Cei peste 90 de concurenți vor prezenta în fața spectatorilor și a juriului, câte un moment artistic la alegere.

Din juriu fac parte: Florentina Bratfanov – director de casting, Emanuel Pârvu – regizor, Adrian Titieni – actor, George Ivașcu – actor și directorul Teatrului Metropolis, Viorica Capdefier – director de casting, Floriela Grapini – director de casting, Alexandru Darie – regizor și directorul Teatrului Bulandra.

Program:

24 noiembrie

–          10.00 – deschiderea concursului Audiție Națională 2017

–          10.00 – 18.00 prezentare momente artistice în fața juriului

25 noiembrie

–          10.00 – 18.00 prezentare momente artistice în fața juriului

–          anunțarea câștigătorilor

Se vor acorda douăsprezece premii constând în roluri în proiectul „12 oameni furioși” de R. Rose, care va fi pus în scenă de regizorul Emanuel Pârvu la Teatrul Metropolis în 2018.

Foto: AUDIȚIE NAȚIONALĂ 2017 – facebook

09
/10
/14

Premiul Nobel pentru literatură pe anul 2014 a fost acordat scriitorului francez Patrick Modiano, "pentru arta memoriilor, prin care a evocat cele mai greu de înţeles destine umane şi a dezvăluit universul ţărilor aflate sub ocupaţie", a precizat Comitetul Nobel. Patrick Modiano are 69 de ani şi este cel de-al 11 scriitor de origine franceză care câştigă Premiul Nobel pentru literatură.

09
/10
/14

Cea de-a VI-a ediție a celui mai important eveniment cinematografic al toamnei din Transilvania, “Festivalul Internațional de Film Comedy” debutează vineri, 10 octombrie. Lungmetrajul “Hector în căutarea fericirii”, în regia lui Peter Chelsom, este programat în Deschiderea Comedy Cluj, de la ora 19:00, la Cinema Florin Piersic.

09
/10
/14

Joi, 9 octombrie, aduce în agenda celei de-a noua ediţii Anim’est una dintre cele mai îndrăgite competiţii ale festivalului, cea de Videoclip şi Advertising. În programul zilei se înscriu şi alte proiecţii şi evenimente speciale: competiţia Balkanimation, o prezentare despre animaţia daneză susţinută de doi invitaţi de seamă de anul acesta, noi titluri din competiţiile internaţionale şi o petrecere cu Invisible Raincoats, cel mai recent proiect Minus.

08
/10
/14

În cazul acordului dintre subiect și predicat atunci când avem de-a face cu substantivul colectiv „majoritatea”, trebuie să ținem cont atât de regulile gramaticale, cât și de înțelesul logic avut de termenul respectiv în propoziții sau fraze.

08
/10
/14

Prima ediţie, dedicată Concursului George Enescu recent încheiat, se difuzează în 10 octombrie, de la ora 24.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+. Marina Constantinescu stă de vorbă cu Dana Borsan, Marin Cazacu, Dan Dediu şi Florin Croitoru, membri în cele patru jurii ale Concursului George Enescu 2014.

08
/10
/14

Festivalul Internaţional de Teatru Fest(in) pe Bulevard, organizat de Teatrul Nottara şi finanţat de Primăria Municipiului Bucureşti, Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi Ministerul Culturii, având şi sprijinul UNITER, va avea loc în perioada 11–18 octombrie 2014. În cadrul acestui eveniment, în cele două săli ale Teatrului Nottara şi în teatrele partenere, se vor juca o serie de producţii ale unor trupe din ţară şi din străinătate, precum și patru spectacole marca Nottara, dintre care trei vor intra în competiție.

08
/10
/14

În urmă cu 150 de ani, în octombrie, 1864, prin decretul lui Alexandru Ioan Cuza, se înfiinţa Conservatorul de Muzică şi Declamatiune din Bucureşti. S-a numit, de-a lungul timpului, Academie Regală de Muzică şi Artă Dramatică, Conservator de Stat, Academie de Muzică şi Universitate Naţională, iar istoria sa a reflectat întru totul istoria vremurilor tulburi pe care le-a parcurs într-un deceniu şi jumătate.

08
/10
/14

Prima reprezentaţie din această stagiune a spectacolului „Mozart Steps”, creat de Gigi Căciuleanu la Teatrul Național Radu Stanca Sibiu, va avea loc joi, 9 octombrie, ora 19:00. Trei zile mai târziu, spectacolul se va regăsi în programul Festivalului Internaţional de Teatru pentru Publicul Tânăr (FITPT) de la Iaşi, iar pe 27 octombrie se va juca la Bucureşti, în cadrul Festivalului Naţional de Teatru (FNT).

08
/10
/14

În a doua săptămână eXplore dance festival — Bucharest International Contemporary Dance and Performance Festival (ediţia a noua), WASP găzduiește patru performance-uri și un master class ce abordează teme și estetici diferite, îmbinând arta dansului cu cinematografia și arta conceptuală.

08
/10
/14

Miercuri, 8 octombrie 2014, de la ora 19.30, la Pleshoo Contemporary, un grup de tineri artiști ne reamintește de una dintre cele mai puternice valori pozitive ale artei, în expoziția colectivă Catharsis. Unic prin numărul mare al artiștilor implicați și prin diversitatea inerentă a mediilor și abordărilor, grupul readuce în fața publicului funcția primară a artei, recunoscută ca atare încă din Antichitatea greacă: cea de a exorciza trăirile sociale și individuale negative, purificându-le prin expresia artistică.