Concurs al tinerilor actori. AUDIȚIE NAȚIONALĂ 2017, ediția a V-a, 24 – 25 noiembrie
https://www.ziarulmetropolis.ro/concurs-al-tinerilor-actori-auditie-nationala-2017-editia-a-v-a-24-25-noiembrie/

Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale“ împreună cu Teatrul Tineretului Metropolis din Bucureşti organizează cea de-a V-a ediţie a Audiţiei Naţionale. Concursul este deschis tinerilor actori, absolvenţilor şi studenţilor facultăţilor de teatru din ţară.  Evenimentul este organizat de către UNATC „I.L.Caragiale” Bucureşti cu sprijinul Teatrului Metropolis din Bucureşti.

Un articol de Petre Ivan|22 noiembrie 2017

Competiția – AUDIȚIE NAȚIONALĂ –  este un prilej de afirmare la început de carieră artistică în teatru, de cunoaștere a colegilor de generație și de explorare a unor metode și tehnici de lucru pe care tinerii au șansa să le împărtășească.

Pentru prima dată, ediția din acest an se va desfășura în prezența publicului.

Cei peste 90 de concurenți vor prezenta în fața spectatorilor și a juriului, câte un moment artistic la alegere.

Din juriu fac parte: Florentina Bratfanov – director de casting, Emanuel Pârvu – regizor, Adrian Titieni – actor, George Ivașcu – actor și directorul Teatrului Metropolis, Viorica Capdefier – director de casting, Floriela Grapini – director de casting, Alexandru Darie – regizor și directorul Teatrului Bulandra.

Program:

24 noiembrie

–          10.00 – deschiderea concursului Audiție Națională 2017

–          10.00 – 18.00 prezentare momente artistice în fața juriului

25 noiembrie

–          10.00 – 18.00 prezentare momente artistice în fața juriului

–          anunțarea câștigătorilor

Se vor acorda douăsprezece premii constând în roluri în proiectul „12 oameni furioși” de R. Rose, care va fi pus în scenă de regizorul Emanuel Pârvu la Teatrul Metropolis în 2018.

Foto: AUDIȚIE NAȚIONALĂ 2017 – facebook

30
/07
/14

O echipă de cercetători de la Universitatea “Babeş-Bolyai” şi de la Universitatea din Islanda a lansat, marţi, la Cluj-Napoca, un proiect unic în România, în cadrul căruia va fi reconstituită istoria orală a populaţiei rome, finanţarea, în valoare de 750.000 de euro, fiind din fonduri norvegiene.

30
/07
/14

Actriţa Maria Dinulescu a declarat, marţi, la un eveniment organizat la Institutul Cultural Român, că nu şi-a dorit succes şi nu-l doreşte în continuare şi a afirmat că, dacă primeşte o audiţie şi trebuie să lucreze la ea, este ,,cea mai fericită", precizând că trăieşte ,,visul ei american".

30
/07
/14

Cine este agramat? Un om care face erori elementare de limbă. Este des întâlnită greșeala prin care în locul lui „agramat” este folosit termenul „anagramat”, adică participiul trecut al verbului „a anagrama”. Ce înseamnă „a anagrama”? A modifica ordinea literelor unui cuvânt pentru a obține un alt cuvânt.

29
/07
/14

CRONICĂ DE CARTE. Recent apărut la editura IBU Publishing, volumul „Un studiu al cinematografiei germane”, de Maggie Hoffgen, este o foarte utilă și la îndemână introducere în istoria și variațiile estetice și tematice ale uneia din cele mai spectaculoase și instabile cinematografii, din păcate puțin cunoscută de publicul larg din România.

29
/07
/14

Rezultatele audiţiei pentru workshopul ce are ca temă Musicalul, workshop condus de Răzvan Mazilu în cadrul FNT 2014, au fost anunțate astăzi.

29
/07
/14

 Evenimentul „Cinema în aer liber” se va desfăşura timp de şase săptămâni în perioada 5 august-14 septembrie, în Parcul Alexandru Ioan Cuza - Insula Pensionarilor (acces din str. Baba Novac), unde vor fi proiectate cele mai bune 12 filme europene şi de autor ale momentului, precum şi o selecţie de filme clasice îndrăgite şi apreciate de publicul cinefil.

28
/07
/14

Vineri, 1 august, de la ora 19:00, Mihai Ionuţ Grăjdeanu prezintă cea mai recentă carte a sa, “Dacia Preistorică Ilustrată” - prima enciclopedie ilustrată despre formarea și evoluția vieții pe teritoriul României de azi. Evenimentul are loc la Palatul Suţu - Muzeul Municipiului Bucureşti.