Concurs „Cel mai bun blog de carte din România” #2016, ediția I
https://www.ziarulmetropolis.ro/concurs-cel-mai-bun-blog-de-carte-din-romania-2016-editia-i/

Pe an ce trece, influenţa online-ului în promovarea culturii creşte. O simplă recenzie pe un blog cu vizibilitate sau câteva share-uri pot schimba destinul unui titlu şi automat al unui autor. Anul acesta, Hyperlitaratura organizează concursul „Cel mai bun blog de carte din România”. 

Un articol de Liliana Matei|17 mai 2016

În semn de apreciere față de acești promoteri culturali a căror importanță este de multe ori neglijată, Hyperliteratura.ro pornește un concurs, gândit să aibă loc anual, la care să participe bloggerii care citesc mult și mai ales spun și altora mai departe despre cărțile pe care le-au lecturat.

Desfășurarea concursului:

1. 02-20 mai: perioada de înscriere a blogurilor în concurs

2. 22-24 mai: perioada de selecție a celor mai bune 10 proiecte

(de către echipa Hyperliteratura)

25 mai: anunțarea proiectelor finale

3. 26–28 mai, jurizarea proiectelor finale de către juriul concursului

4. 30 mai: anunțarea câștigătorilor (primele trei bloguri votate)

 

Înscrierea proiectelor în concurs
(Termen limită: 20 mai)
Pentru a-ți înscrie blogul în concurs, tot ce ai de făcut este să trimiți un e-mail pe hyperliteratura at yahoo dot com, până pe 20 mai, în care să spui cine ești (numele real), de când ai deschis blogul, o scurtă descriere a lui și link-urile aferente proiectului tău (link la blog și pagini Social Media, dacă există).
Condiții de participare
1. Pot participa la concurs doar blogurile care au conținut despre cărți (recenzii, recomandări de carte, articole de promovarea a anumitor titluri șamd), nu bloguri doar de creații personale.
2. Pot participa doar blogurile personale, nu bloguri colective, cu mai mulți autori, sau reviste literare online.
În maximum 48 de ore vei primi un răspuns din partea pentru confirmarea înscrierii în concurs, iar blogul va fi ulterior afișat pe lista proiectelor înscrise, pe site-ul Hyperliteratura.ro.

 

Selecția celor mai bune 10 proiecte
(22 – 24 mai)
Între 22 și 24 mai, echipa Hyperliteratura (formată din Andrei Ruse, scriitor, promoter cultural și directorul Hyperliteratura, Alexandra-Georgiana Andrei, PR Hyperliteratura, Ioana Vighi, Content Manager Hyperliteratura, și Tibi Oprea, Assistant Manager Hyperliteratura) va selecta cele mai bune 10 proiecte din totalul blogurilor înscrise și va anunța pe data de 25 mai lista finaliștilor.
În procesul de selecție, echipa Hyperliteratura.ro va ține cont de frecvența articolelor postate pe bloguri, dar și de calitatea scrisului lor, de interacțiunea cu publicul, design (atât al blogului, cât și al materialelor de pe el, dacă sunt bine organizate ca informație, dacă au foto originale și calitative șamd), funcționalitate (dacă blogul este responsive și poate fi accesat ușor și de pe mobil ș.a.), vizibilitatea în Social Media (pagini de Facebook, Twitter, Google+, Instagram ș.a.), și nu în ultimul rând aspectul inovator al fiecărui blog în parte (materiale video, înregistrări, foto-fragmente din cărți ș.a.)

 

Jurizarea celor mai bune 10 proiecte și anunțarea câștigătorilor
(26 – 30 mai)
Între 26 și 28 mai, proiectele finaliste vor fi notate de juriul concursului cu note de la 10 la 1, în funcție de preferințele lor, de la cele care le plac cel mai mult la cele care nu le plac deloc.
Juriul este format din șase oameni, specializați în promovarea de carte sau a diferite proiecte culturale, inițiatori a nenumărate campanii culturale, oameni influenți care știu ce înseamnă și scrierea unui articol de impact și cum se face promovarea online:
Andrei Ruse, scriitor, director Hyperliteratura.ro

Ariel Constantinof, blogger, inițiator Trei Idei

Mario de Mezzo, manager cultural

Liviu Mihaiu, jurnalist, director Radio Guerrilla

Marius Ghilezan, jurnalist, director Bookiseala.ro

Vlad Tăușance, poet, specialist comunicare
Pe data de 30 mai, echipa Hyperliteratura.ro va face media notelor date de juriu fiecărui proiect finalist și va prezenta top 3 al celor mai bune bloguri de carte din România din 2016.
Câștigătorul (primul loc) va primi un pachet de 10 cărți selectate de echipa Hyperliteratura și va beneficia de promovarea blogului său și a articolelor sale pe revista Hyperliteratura.

10
/06
/16

„Evul Mediu a rămas, dacă nu meseria mea, hobby-ul meu – şi tentaţia constantă –, şi îl văd în toate, transpărând în lucrurile de care mă ocup, care nu par medievale şi totuşi sunt.” (Umberto Eco)

06
/06
/16

Cea de a XI-a ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest, desfășurată în perioada 1 - 5 iunie la Romexpo, și-a închis porțile, organizatorii și reprezentanții editurilor raportând vânzări mai mari decât la ediția din 2015 a târgului.

03
/06
/16

Cartea „Naufragii”,  de Akira Yoshimura (Humanitas Fiction, 2016) este dintre acele întâmplări rare cu forţa de a deveni o bornă. Viaţa cititorului se împarte firesc: înainte şi după „Naufragii”.

03
/06
/16

Unul dintre cele mai așteptate momente ale ediţiei din acest an a Bookfest îl constituie masa rotundă dedicată lui Amos Oz, cel mai important prozator și eseist contemporan israelian, ale cărui cărți au fost traduse cu succes în seria de autor de la Editura Humanitas Fiction. Evenimentul va avea loc astăzi, de la ora 18.00, la Scena AGORA.

01
/06
/16

La cele peste 30 de evenimente Humanitas din cadrul Bookfest (1-5 iunie), desfăşurate la standul editurii, la standul Israelului - ţara invitată de onoare, şi la Scena Agora, vor vorbi Ana Blandiana, Fania Oz- Salzberger, Lucian Boia, Andrei Pleşu, Mircea Cărtărescu, Gabriel Liiceanu, Teodor Baconschi, Ioana Pârvulescu, Horia-Roman Patapievici, Vladimir Tismăneanu, Radu Paraschivescu, Tania Radu, Dan C. Mihăilescu, Andrei Cornea, Tatiana Niculescu Bran, Radu Vancu, Ciprian Măceşaru, Cosmin Ciotloş, Dan-Liviu Boeriu, Ioan Stanomir.

01
/06
/16

Astăzi, în ziua în care se deschide târgul de carte Bookfest, unde îşi va relansa ultimul roman, Solenoid, scriitorul Mircea Cărtărescu împlineşte 60 de ani. Tot astăzi îşi serbează ziua de naştere şi soţia sa, poeta Ioana Nicolaie.

31
/05
/16

Fotografii, scrisori de la prieteni și iubiți, unele manuscrise inedite, în total 120 de documente, martore ale iubirilor și ale activității scriitorului francez Marcel Proust, au fost scoase la licitație de casa Sotheby's la Paris.

30
/05
/16

Israel, țara invitată de onoare la ediția din acest an a Salonului Internațional de Carte Bookfest (1-5 iunie), le propune iubitorilor de carte să își inventarieze, iar apoi să își lanseze visele. Pornind de la motto-ul ales pentru a promova prezența Israelului la Bookfest – „Never Stop Dreaming” –, organizatorii au ales să construiască standul sub forma unei fabrici de vise: vizitatorii sunt invitați să își aștearnă gândurile pe hârtie, pentru ca apoi, printr-un mecanism secret, acestea să fie lansate în aer.

29
/05
/16

Ziarul Metropolis continuă rubrica „În biblioteca mea”, care vă invită acasă la cei mai importanţi oameni de cultură ai momentului. În intimitatea bibliotecii personale, Iulian Tănase povestește despre textele revelatorii, despre poeziile (proaste) din tinerețe  și despre o buclă a sincronicității cu un anume domn Gwyn. 

28
/05
/16

„Ea şi El. Biografia unei relaţii”, cea mai noua apariție din Seria de autor Aurora Liiceanu de la Edituira Polirom, va fi lansată la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2016, sîmbătă, 4 iunie, ora 16.00, la standul Editurii Polirom, pavilionul C2, Romexpo.