Concurs de manuscrise, la Editura Univers
https://www.ziarulmetropolis.ro/concurs-de-manuscrise-la-editura-univers/

După ce în ultimii ani s-a dedicat traducerii şi publicării unora dintre cei mai cunoscuţi scriitori din literatura universală, Editura Univers se reîntoarce către literatura română, prin lansarea unui concurs de manuscrise, la care sunt invitaţi să participe scriitorii care vor să-şi vadă cărţile publicate.

Un articol de Liliana Matei|8 iulie 2015

Participanții trebuie să trimită manuscrisele lor, exclusiv în formă electronică, în documente scrise cu diacritice, la adresa [email protected], până la data de 15 septembrie 2015.

Cele mai bune dintre manuscrisele primite vor avea o şansă să intre în planul editorial. Selecția manuscriselor va fi făcută de către redactorii editurii, dar și de o serie de referenţi externi: scriitori, critici şi cititori.

„Ne dorim o constanță a publicării autorilor români, dar nu avem un plan dinainte fixat. Calitatea manuscriselor va decide frecvența cu care cărțile apar; de aceea ne dorim texte cât mai bune, capabile să încânte cititori cât mai diferiți, de la cei cu gusturi mai sofisticate, până la cei pentru care lectura este prilejul optim de relaxare. Însă vrem ca toți să simtă cuvintele palpitând cu fiecare pagină întoarsă”, declară reprezentanții editurii.

Deoarece calitatea este criteriul care contează, sunt bineveniți toți scriitorii, indiferent de vârstă, zonă geografică sau parcursul profesional.

„În prima etapă a acestei inițiative ne dorim să publicăm romane, volume de proză scurtă și literatură pentru copii, dar vrem să încercăm și un domeniu nou și extrem de incitant – cărțile de colorat pentru adulți.”

Cărțile selectate vor fi anunțate pe 15 octombrie.

Literatura de bună calitate – acesta a fost obiectivul Editurii Univers în cei peste 45 de ani de activitate. Nume mari ale literaturii universale au fost traduse și reunite în colecții cu tradiție, precum „Romanul secolului XX”, „Romanul secolului XXI”, „Globus” sau „Enigma” sau în serii de autor. Tot la Univers au publicat scriitori importanți ai literaturii române contemporane: Ion Manolescu, Ovidiu Verdeș, Caius Dobrescu, T.O. Bobe.

19
/08
/21

Biblioteca Metropolitană Bucureşti (BMB) prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti vă propune o modalitate inedită de petrecere a sfârșitului de săptămână și vă invită la cea de-a doua ediție a proiectului Biblioteca de weekend, duminică, 22 august 2021, la Sediul Central „Mihail Sadoveanu”, strada Tache Ionescu nr. 4.

15
/08
/21

A fost odată ca niciodată un pod. Undeva, pe continentul nostru zbuciumat, unde oamenii ar fi trăit nezbuciumați, dacă i-ar fi lăsat sufletele lor de oameni.

01
/08
/21

Cafenelele din Paris, Tirana și Moscova, ca niște simboluri ale orașelor, surprinse de scriitorul albanez Ismail Kadare, în fascinantul volum de memorii „Dimineți la Café Rostand” (Humanitas Fiction, 2021, traducere din albaneză și note de Marius Dobrescu).

19
/07
/21

Biblioteca Metropolitană Bucureşti (BMB) cu sprijinul Direcţiei Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti a pregătit un nou proiect dedicat copiilor care îşi petrec vacanţa de vară în Capitală.

12
/07
/21

Ziarul Metropolis vă invită să citiți un fragment din volumul „Malvinița. Așa se scrie dragostea. Epistolar erotic. parCurs de comunicare creativă” de Eugen Istodor, recent publicat la Editura Polirom.