Concurs de povești foarte scurte
https://www.ziarulmetropolis.ro/concurs-de-povesti-foarte-scurte/

Poţi spune o poveste bună în mai puţin de 4 minute? Atunci e momentul să te înscrii în competiţia românească a Festivalului internaţional de foarte scurt metraj TRÈS COURT, coordonat de Institutul Francez din România!

Un articol de Liliana Matei|7 martie 2021

Filmul foarte scurt e formatul unei generații, al unei epoci unde totul e pe repede înainte, unde schimbările – climatice, sociale, tehnologice – se află în centrul preocupărilor noastre. Este și un format preferat de artiștii emergenți, festivalul Très Court fiind o adevărată platformă de descoperire și lansare de noi talente cinematografice.
Această competiție dedicată scurt metrajelor românești este o oportunitate pentru voi, regizori și regizoare sau amatori talentați, de a vă prezenta creațiile în fața a mii de spectatori din România, la cea de-a 23a ediție a festivalului internațional Très Court, în 4 – 13 iunie 2021. Singura restricție: durata filmului să nu depășească 4 minute!
Pentru a te înscrie, trimite filmul tău prin transfer la adresa: [email protected] până în 25 aprilie 2021.
Ai șansa de a câștiga și unul dintre trofeele și premiile puse în joc: smartphone-uri oferite de Orange, sponsor principal al festivalului.

19
/12
/22

Bucurie, linişte în suflet, pace, colinde, daruri şi oameni dragi. Mai presus de toate, oameni dragi. Astfel ne dorim cu toţii să întâmpinăm Naşterea Domnului. Cel mai frumos Crăciun e întotdeauna petrecut împreună, în atmosfera caldă de acasă. De acest Crăciun, TVR 1 ne arată că şi cei mai Izolaţi în România au Oameni alături în zi de sărbătoare; că putem fi „diferiţi şi totuşi asumaţi întru Hristos" – ortodocşi şi catolici, în Bucuria credinţei; că generaţii diferite de artişti trăiesc, O dată-n viaţă, emoţia unor întâlniri inedite.

14
/12
/22

O carte fundamentală de teorie a filmului, "Ce este cinematograful?", de André Bazin, a apărut în sfârşit integral în limba română, într-un parteneriat între editurile Polirom şi UNATC Press şi sub coordonarea criticului şi profesorului Andrei Gorzo. O lectură obligatorie.

29
/11
/22

Cinematografia română se pregăteşte să celebreze în 2023 o sută de ani de la naşterea lui Ion Popescu Gopo, printr-o serie de retrospective cu filmele celebrului cineast, prin expoziţii cu desenele şi afişele operelor sale şi prin lansări de carte.

28
/11
/22

CRONICĂ DE FILM Sunt mari cineaşti la ale căror filme te uiţi pentru a vedea cu ce vin nou şi cum se reinventează (sau dacă reuşesc asta). Şi sunt mari cineaşti care nu mai au nimic de demonstrat şi pe ale căror noi filme le cauţi pentru a regăsi un stil şi un univers artistic care îţi sunt familiare şi în care ştii că te vei simţi confortabil.

15
/11
/22

Ambasada Republicii Cuba în România și Institutul Cervantes din București organizează „Zilele culturii cubaneze la București”, în perioada 21-25 noiembrie.

09
/11
/22

CRONICĂ DE FILM Cineastul suedez Ruben Östlund a râs dintotdeauna de ridicolul şi prostia oamenilor, pornind de la compatrioţii săi şi mai ales de la cei din clasele de sus. În “Triangle of Sadness” (2022), filmul care i-a adus în acest an un al doilea Palme d`Or la Cannes, satira e împinsă la extrem.