Concurs de povești foarte scurte
https://www.ziarulmetropolis.ro/concurs-de-povesti-foarte-scurte/

Poţi spune o poveste bună în mai puţin de 4 minute? Atunci e momentul să te înscrii în competiţia românească a Festivalului internaţional de foarte scurt metraj TRÈS COURT, coordonat de Institutul Francez din România!

Un articol de Liliana Matei|7 martie 2021

Filmul foarte scurt e formatul unei generații, al unei epoci unde totul e pe repede înainte, unde schimbările – climatice, sociale, tehnologice – se află în centrul preocupărilor noastre. Este și un format preferat de artiștii emergenți, festivalul Très Court fiind o adevărată platformă de descoperire și lansare de noi talente cinematografice.
Această competiție dedicată scurt metrajelor românești este o oportunitate pentru voi, regizori și regizoare sau amatori talentați, de a vă prezenta creațiile în fața a mii de spectatori din România, la cea de-a 23a ediție a festivalului internațional Très Court, în 4 – 13 iunie 2021. Singura restricție: durata filmului să nu depășească 4 minute!
Pentru a te înscrie, trimite filmul tău prin transfer la adresa: [email protected] până în 25 aprilie 2021.
Ai șansa de a câștiga și unul dintre trofeele și premiile puse în joc: smartphone-uri oferite de Orange, sponsor principal al festivalului.

25
/05
/22

La doar un an de la redeschiderea cinematografelor din țară (post pandemie), lanțul de cinematografe Cineplexx face anunțul primei investiții importante: First Class Cinema – serviciul premium de la Cineplexx Băneasa. Deschisă publicului cinefil din 25 mai, locația VIP reprezintă o reconfirmare a angajamentului pe care compania și l-a luat pentru dezvoltarea industriei naționale și menținerea experienței de cinema în topul preferințelor românilor.

15
/05
/22

TIFF propune la ediţia din acest an un Focus Polonia, care cuprinde o selecție a Festivalului Internațional de Film New Horizons din Wrocław, producții contemporane, filme cult  și o retrospectivă Krzysztof Kieślowski.

12
/05
/22

“Unde este Anne Frank?, în regia israelianului Ari Folman, este o modalitate inedită prin care publicul poate aprofunda istoria dincolo de manualele școlare sau cărțile de istorie, un promotor al memoriei și al cultivării valorilor democratice, un instrument al educației despre Holocaust, despre importanța combaterii discriminării, rasismului și a atitudinilor extremiste”, declară reprezentanții Institutului Național pentru Studierea Holocaustului în Romania “Elie Wiesel”, în contextul lansării filmului în cinematografele din țară începnd cu 20 mai.

12
/05
/22

În paralel cu cea de-a 15-a ediție a festivalului One World Romania, în luna mai se vor desfășura mai multe evenimente KineDok, inclusiv în cadrul festivalului. Programul promovează filmul documentar în spații neconvenționale din șase țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croația, Georgia și România.