CONCURS: „Le salon des enfants terribles“ la Caffe D’arthe
https://www.ziarulmetropolis.ro/concurs-le-salon-des-enfants-terribles-la-caffe-darthe/

Răspunde printr-un comentariu pe site la întrebarea „Care sunt actorii deştepţi şi deschişi despre care Iris Spiridon vorbeşte în interviul dat pentru Ziarul Metropolis?“ şi eşti înscris automat la tragerea la sorţi pentru o invitaţie de două persoane.

Un articol de Judy Florescu|27 martie 2013

Luni, 1 aprilie, primești o invitație secretă într-un salon privat. Vei putea privi „prin gaura cheii“ un teatru de cameră, intens și intim, unde îi vei zări pe: Letiţia Vlădescu, Istvan Teglaş, Pavel Ulici şi Ana Ivan. „Le salon des enfants terribles“ al lui Iris Spiridon, după Jean Cocteau se joacă la Caffe D’arthe (str. Popa Nan, nr. 7) de la ora 20.00.
Rezervări: 0747.013.106
Intrare: 20 lei
„Ideea a pornit de la faptul că îmi place să citesc şi mă inspiră mult mai mult literatura decât dramaturgia. Cartea asta o citisem demult şi-mi plăcuse, atât povestea cât şi întreg universul lui Jean Cocteau care porneşte de acolo. M-a atras faptul că nu era o poveste foarte aşteptată, era un «incest» mai subtil cumva, un univers codat, care merită să fie transpus prin toată arta lui Cocteau“, a declarat Iris Spiridon.

Răspunde printr-un comentariu pe site la întrebarea „Care sunt actorii deştepți şi deschişi despre care Iris Spiridon vorbeşte în interviul acordat Ziarului Metropolis?“ şi ești înscris automat la tragerea la sorţi pentru o invitaţie cu două locuri.

Rezultatul concursului va fi anunţat vineri, 29 martie, pe site-ul ziarului şi pe pagina noastră de Facebook.

Foto sus: Dani Ioniţă

 

26
/09
/23

Cea de-a IX-a ediție a „Premiilor Constantin Chiriac” a avut loc zilele trecute, în Prisăcani, satul natal al lui Constantin Chiriac, directorul general al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu și președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, cel care a inițiat această competiție prin care elevii primesc recunoașterea calităților lor intelectuale și sufletești, pentru a-i angaja în destinul comunității.

03
/02
/23

Marti, 7 februarie, ora 18.30, la Seneca Anticafe, strada Arhitect Ion Minu nr 1, se lansează raportul de cercetare "Consumul cultural al tinerilor și tinerelor din orașele mici și mijlocii. Perspective feministe" realizat de Asociația Room 2046 și Fundația Friedrich-Ebert-Stiftung România, cu ocazia derulării proiectului F-SIDES Chapters - o serie de cinecluburi feministe în urbanul mic și mediu din România.

02
/02
/23

După relansarea Programului „Cantemir”, Institutul Cultural Român, prin Centrul Național al Cărții, dă startul înscrierilor la sesiunea din acest an a cunoscutelor programe de finanțare a traducerii cărților românești în străinătate: Translation and Publication Support Programme (TPS) și PUBLISHING ROMANIA. Cele două programe se adresează editorilor din afara țării și urmăresc facilitarea accesului la cultura română, prin sprijinirea traducerilor din autori români și a publicațiilor dedicate culturii și civilizației românești.

02
/02
/23

Institutul Cultural Român a lansat apelul la candidaturi pentru bursele ”Woodrow Wilson” care se vor desfășura în anul 2023. În cadrul acestui program, trei cercetători români vor primi câte o bursă în valoare de 14.000 de dolari, constând într-un stagiu de trei luni la Woodrow Wilson International Center for Scholars, din Washington DC.