Concurs pentru copii, în cadrul festivalului RADAR
https://www.ziarulmetropolis.ro/concurs-pentru-copii-in-cadrul-festivalului-radar/

Biblioteca de New Media Art pentru Copii îi invită pe cei mici într-o aventură virtuală educativă şi distractivă, care-i poartă prin toate etapele de creare a unei super animaţii, ajutându-i să înţeleagă, pas cu pas, cum pot deveni chiar ei, din spectatori de desene animate, creatori.

Un articol de Liliana Matei|5 iulie 2020

RADAR Kids și Lidl România lansează un concurs inedit adresat copiilor, în cadrul proiectului Biblioteca de New Media Art pentru copii. Aceștia sunt chemați să devină coautorii unei animații de 40 de secunde ce va fi prezentată în cadrul festivalului RADAR, sub forma unei experiențe imersive.

Conținutul Bibliotecii este realizat de artiștii new media Vână Animation Studio și Aural Eye, oferind copiilor o serie de tutoriale și informații care le deschid ușile în culisele desenelor animate. Cei mici învață cum este organizat un studio de animație, ce roluri ar putea să ocupe, află ce este un storyboard, câte tipuri de animație există, cum ia naștere un personaj și o poveste animate și sunt familiarizați cu tehnologiile folosite în animație.

Până în acest moment, Vână Animation Studio și Aural Eye, împreună cu copii de la Școala Step by Step, au dezvoltat totodată și o poveste animată intitulată Zburătorul. Prin concursul „Fii mini-animator coautor” RADAR Kids își propune să găsească finalul poveștii prin implicarea mai multor copii. Pentru a participa la concurs, copiii trebuie să urmărească cum ia naștere această poveste pe site-ul Lidl.ro și să contribuie cu propriile lor idei sau desene care să o îmbogățească.

Juriul reprezentat de VÂNĂ și Aural Eye va alege 5 câștigători care-și vor regăsi ideile la finalul unei animații de 40 de secunde, prezentată sub forma unui show imersiv ce va putea fi experimentat în cadrul RADAR, secțiunea RADAR Kids.

În plus, aceștia mai primesc și o bicicletă și un hanorac cu propriul lor desen imprimat pe el, iar următorii 5 primesc câte un card Lidl în valoare de 100 de lei.

Parte a unui proiect mai amplu, RADAR – Romanian Artists Developing Alternative Realities – RADAR Kids este un loc de joacă art & tech. Aici cei mici au ocazia să interacționeze cu tehnologii creative surprinzătoare și cu adevărat fascinante pentru ei, cum sunt realitatea virtuală sau augumentată, inteligența artificială sau video-mappingul, într-un spațiu imersiv și interactiv.

09
/02
/24

mind-moving, programul de terapie prin artă inițiat și organizat de Indie Box, în parteneriat cu NOPA - Societatea Norvegiană a Compozitorilor și Textierilor, Asociația Entuziart și Profeti ART SRL, ajunge la finalul perioadei de implementare și își încheie călătoria cu un eveniment special, dedicat publicului larg, cu intrare liberă, pe 21 februarie, de la 18:30, la Arcub - Hanul Gabroveni (str. Lipscani, nr. 84 - 90).

05
/02
/24

La Centrul Național al Dansului București (CNDB), anul începe cu o rezidență și cu o serie de spectacole prezentate în cadrul stagiunii. 2024 este an aniversar la CNDB. Instituția împlinește 20 de ani și își propune să celebreze prin evenimente speciale cele două decenii de promovare a creației coregrafice.

05
/02
/24

Considerat, de critici, dar și de iubitorii de artă, poate cel mai cunoscut și mai bine cotat artist român contemporan la nivel internațional, Adrian Ghenie revine într-o licitație din România cu o lucrare amplă și expresivă.

02
/02
/24

Jurnalismul de investigație din Balcani, Europa Centrală, țările Parteneriatului Estic, precum și Cipru și Malta, a întâmpinat numeroase provocări în ultimii ani. În multe țări din regiune, peisajul media este plin de (auto-)cenzură, iar inițiativele independente și critice sunt insuficiente. Jurnaliștii se confruntă deseori cu amenințări, hărțuire și acțiuni legale, ceea ce le restricționează tot mai mult capacitatea de a documenta și raporta problemele acute din societatea actuală.

02
/02
/24

În perioada 5 – 23 februarie 2024, Elite Art Gallery vă invită la expoziția artistului Leo Dolghier Oleg, „Symbiosis”, curatoriată de istoricul de artă, Felicia Acsinte. În cadrul vernisajului, care va avea loc pe data de 8 februarie, începând cu ora 18:00, expoziția va fi îmbogățită cu un element interactiv și dinamic, prezentat de artistul performer, Alexandru Medinschi, completând astfel călătoria vizuală printr-o experiență captivantă.