Concursul Enescu 2016. 317 tineri artiști din 48 de țări
https://www.ziarulmetropolis.ro/concursul-enescu-2016-317-tineri-artisti-din-48-de-tari/

317 tineri artişti din 48 de ţări s-au înscris la ediţia din 2016 a Concursului Internaţional George Enescu, cu aproape 40% mai mult decât la ediţia din 2014, când numărul statelor reprezentate la concurs a fost de 38. Repartiţia candidaţilor pe secţiuni este următoarea: 139 la vioară, 83 la violoncel, 64 la pian, 31 la compoziţie.

Un articol de Petre Ivan|6 iunie 2016

Înscrierile s-au încheiat pe 1 iunie, iar membrii juriilor vor finaliza preselecția până la data de 30 iunie, la fiecare secțiune urmând să rămână câte 50 de candidați.

Câștigătorii altor concursuri din cadrul Federației Internaționale a Concursurilor de interpretare muzicală și semifinaliștii edițiilor precedente ale Concursului Enescu care s-au înscris conform procedurilor sunt admiși din oficiu, fără a mai trece de preselecție, potrivit regulilor competițiilor de profil.

Ediția 2016 a Concursului Internațional George Enescu, care se va deschide cu o gală extraordinară la care vor participa laureați de la edițiile anterioare ale Concursului și Filarmonica „George Enescu”, va avea loc între 3 și 25 septembrie, publicul larg fiind invitat să participe la oricare din etapele competiției, precum și la recitalurile extraordinare.

Cu excepția etapei I, care va avea loc la Conservator, toate concertele se vor desfășura la Ateneu, atât etapele de concurs, cât și recitalurile.

Premiile câștigătorilor vor depăși 100.000 de euro, urmând ca laureații să beneficieze și de un intens program de promovare, inclusiv pe scena Festivalului Enescu în 2017.

Abonamentele și biletele sunt puse în vânzare în rețeaua Eventim.

Foto: Concursul Enescu – http://festivalenescu.ro/concurs-2016/editia-2016/

23
/01
/16

Mai este loc de noi interpretări pentru Brahms și Beethoven? Mi-am pus întrebarea înainte de a asculta două discuri apărute recent pe piață, semnate de nume importante ale artei interpretative contemporane: violonista olandeză Janine Jansen și dirijorul austriac Manfred Honeck, directorul muzical al Orchestrei Simfonice din Pittsburgh. Și am descoperit, nu neapărat cu surprindere, ci cu încântare, că Brahms și Beethoven au încă (foarte) multe de spus.

23
/01
/16

Teatrul de Comedie lansează o nouă ediţie a concursului COMEDIA ŢINE LA TINEri, proiect iniţiat de Teatrul de Comedie cu sprijinul Primăriei Municipiului Bucureşti în parteneriat cu Clubul UNESCO Adolescenţii.

22
/01
/16

CRONICA FILM Coproducţie în limba engleză având pe afiş mai multe staruri internaţionale, „Youth” duce într-un punct mort autoflatarea de mare stilist a lui Paolo Sorrentino, care în „La grande bellezza” încă oferea ceva seducător. Nu mai e cazul în noul film, simplă vulgarizare a unor presupuse teme grele.

22
/01
/16

“Ilegitim”, în regia lui Adrian Sitaru, singura producție românească de lungmetraj prezentă la cea de-a 66-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Berlin (11-21 Februarie), va rula pe marile ecrane românești din 18 martie, după ce va avea premiera mondială în secțiunea "Forum" a Berlinalei.

22
/01
/16

Super! Pet Shop Boys lansează un nou album, cel de-al 13-lea al grupului care a cunoscut gloria cu hituri ca "West end girls", "It's a sin", "Domino Dancing" sau "Go west". Noul album, ce urmează să apară pe piaţă pe 1 aprilie, se numeşte, desigur, "Super".

21
/01
/16

Apărut în 1975, „Cursa” era debutul în lungmetraj al lui Mircea Daneliuc. Un debut proaspăt şi incisiv, care lansa un regizor cu un stil ce se va dovedi unic în cinematografia română. În distribuţie, Constantin Diplan, Mircea Albulescu şi Tora Vasilescu, aceasta din urmă aflată la început de carieră.

21
/01
/16

„La capătul lumii” („Tout en haut du monde”) este un film de animație captivant cu o poveste fascinantă, plină de culoare și suspans. Din 26 februarie cei mici pleacă din sala de cinema direct spre Polul Nord. Ambarcarea se face din cinematografele din toată țara.

21
/01
/16

Cea de-a zecea ediţie a Galei Premiilor Gopo, eveniment ce recompensează realizările anuale ale cinematografiei autohtone, va avea loc pe 28 martie 2016, în Bucureşti. Urmând modelul celebrelor Gale din domeniul cinematografiei europene Goya, Cesar sau BAFTA, Premiile Gopo reprezintă cel mai important eveniment dedicat valorilor filmului românesc.