Șase tineri muzicieni din Grecia, Rusia, Chile, Bulgaria, Japonia și Letonia, în semifinala Secțiunii de Pian. Concursul Enescu 2016
https://www.ziarulmetropolis.ro/concursul-enescu-2016-sase-tineri-muzicieni-din-grecia-rusia-chile-bulgaria-japonia-si-letonia-in-semifinala-sectiunii-de-pian/

Șasemuzicieni din Grecia, Rusia, Chile, Bulgaria, Japonia şi Letonia s-au calificat în semifinalaSecţiunii de Pian a Concursului Internaţional „George Enescu” 2016. Etapa a II-a a Concursului Internaţional „George Enescu” 2016, Secţiunea Pian, s-a desfăşurat în zilele de 20 şi 21 septembrie, la Ateneul Român.

Un articol de Petre Ivan|22 septembrie 2016

Juriul de specialitate a decis concurenţii calificaţi pentru Semifinala Concursului: Triantafyllos Liotis (Grecia), Konstantin Emelianov (Rusia), Danor Quinteros (Chile), Victoria Vassilenko (Bulgaria), Takuma Ishii (Japonia) și Liepiņš Daumants (Letonia).

Semifinala Concursului Enescu se va desfăşura vineri,23 septembrie,de la ora 16.00, la Ateneul Român.

Finala Concursului,Secțiunea Pian, constând în trei concerte cu orchestră, cu participarea extraordinară a Orchestrei Filarmonicii George Enescu va avea loc pe 25 septembrie, de la ora 19.00, în Sala Mare a Ateneului Român.

Publicul care nu a reușit să achiziționeze bilete în sala de concert va putea urmări Finala în transmisie live pe un ecran mare în fața Ateneului, pe www.festivalenescu.ro și pe Medici.tv.

Între 3 și 25 septembrie, 196 de tineri artiști de pe tot globul vin la București să-și trăiască visul de a deveni mari muzicieni ai lumii, în cadrul ediției 2016 a Concursului Internațional George Enescu.

Premiile sunt în valoare totală de 115.000 de euro, la acestea adăugându-se posibilitatea de a interpreta pe scena Festivalului Enescu, precum și premii speciale și oportunități de promovare internațională.

Foto: Concursul Enescu 2016 – Andrei Gindac

17
/11
/23

Înaintea concertului de pe 18 noiembrie de la Arenele Romane, byron lansează un videoclip pentru cea mai complexă piesă din repertoriul trupei - În infern. Scrisă într-o singură zi, orchestrată în 6 luni și filmată în două zile, piesa de zece minute încheie noul album Efemeride.

17
/11
/23

Jessie J, Róisín Murphy, Katie Melua, Delia, Emma, José González, unii dintre cei mai în vogă și apreciați artiști ai momentului, ale căror comunități de fani și urmăritori însumează doar pe YouTube peste 12.000.000 de persoane din întreaga lume și care sunt ascultați de peste 25.000.000 de persoane lunar pe platforma Spotify, vin în premieră la Timișoara, în luna decembrie, pe scena evenimentului „Timișoara 2023 la nesfârșit”

16
/11
/23

Marți, 21 noiembrie, de la ora 19:00, la Sala Radio din București, violoniștii Simina Croitoru și Gabriel Croitoru, acompaniați de pianistul Horia Mihail, vor susține concertul de încheiere a ediției din acest an a Turneului ”Vioara lui Enescu”.

14
/11
/23

"În lunile octombrie şi noiembrie am stat o lună la Timișoara ca bursier: am primit o bursă de creație Taifas în colaborare cu librăria La Două Bufnițe" - scriitorul Vasile Ernu îşi împărtăşeşte impresiile despre prima ediţie a unui nou festival timişorean.

13
/11
/23

Gabriel Croitoru și Simina Croitoru, tată şi fiică, merg înainte cu ediția din acest an a Turneului Național Vioara lui Enescu la sate, în comuna Petriș, județul Arad (17 noiembrie, ora 12.30), la Deva, pe scena Sălii Pro Arte (17 noiembrie, ora 19), la Braşov, la Sala Patria (18 noiembrie, ora 19), cu finalul turneului la Bucureşti, la Sala Radio (21 noiembrie, ora 19).

06
/11
/23

În 2023 se aniversează 190 de ani de la nașterea unuia dintre cei mai mari compozitori: JOHANNES BRAHMS. Născut la Hamburg, pe 7 mai 1833, Brahms este considerat, alături de Bach și Beethoven, unul dintre cei trei mari „B” ai muzicii clasice: „Cred în Bach – Tatăl, Beethoven – Fiul și Brahms – Duhul Sfânt al muzicii” – spunea marele dirijor german Hans von Bülow.

30
/10
/23

Grupul de rock alternativ Heartbreak Cinema a lansat o piesă cu un mesaj puternic, care nu poate trece pe lângă urechile ascultătorilor. Punk-ul nu a fost creat pentru a fi confortabil, iar „Fuckaholic” demonstrează rădăcinile genului, prin expunerea experiențelor negative ale Mariei Teodora și a colaboratoarei Iris Danciu