Conferinţa „Arhitectul, formator de opinie în societate”, luni, 12 iunie, la ARCUB
https://www.ziarulmetropolis.ro/conferinta-arhitectul-formator-de-opinie-in-societate-luni-12-iunie-la-arcub/

Conferinţele Eruditio vă invită luni, 12 iunie, la conferinţa „Arhitectul, formator de opinie în societate”, organizată în parteneriat cu Uniunea Arhitecţilor din România, Ordinul Arhitecţilor din România şi ARCUB. Evenimentul va avea loc începând cu ora 1500, la ARCUB – Hanul Gabroveni, str. Lipscani, nr. 84 – 90.

Un articol de Petre Ivan|10 iunie 2017

Va fi un dialog insolit despre arhitectura viitorului şi viitorul arhitecturii, între specialişti şi comunitate, la care sunt invitaţi să participe arhitecţi, urbanişti, peisagişti, geografi, sociologi, psihologi, antropologi, specialişti de mediu, reprezentanţi mass-media şi ai organizaţiilor neguvernamentale, autorităţi şi cetăţeni preocupaţi de creşterea calităţii vieţii, îmbunătăţirea condiţiilor de locuit ori de conservarea patrimoniului arhitectural.

Printre invitaţi se numără Gabriela Firea, Primarul General al Municipiului Bucureşti, arh. Tomniţa Florescu, Viceprimarul Municipiului Bucureşti, arh. Ileana Tureanu, Preşedinte Uniunii Arhitecţilor din România, arh. Şerban Ţigănaş, Preşedinte Ordinului Arhitecţilor din România, arh. Dorin Ştefan, arh. Romeo Belea, Vlad Oprea, Primarul Oraşului Sinaia, Adrian Majuru, Directorul Muzeului Municipiului Bucureşti, Varujan Pambuccian, Teodor Frolu, General Manager DC Communication, arh. Georgeta Gabrea, prof. dr. ing. Florin Munteanu, arh. Dan Manea. Vor fi aduse în discuţie subiecte precum impactul pe care îl are arhitectura în dezvoltarea durabilă a unui oraş şi în calitatea vieţii locuitorilor săi, legătura dintre viziunea existentă în arhitectură şi felul în care este de aşteptat să se schimbe nevoile comunităţii căreia i se adresează, cele mai bune şi cele mai puţin fericite practici în comunicarea sectorială etc. Totodată, vor fi prezentate câteva studii de caz prin prisma efectelor înregistrate de proiectele unor arhitecţi sau ale unor organizaţii – „Sinaia, Oraşul Elitelor”, arh. Dan Manea, o carte ambasador, ARCEN, Nod Makerspace etc.

Prima ediţie a conferinţei „Arhitectul, formator de opinie în societate” este totodată prilejul cu care se va lansa platforma online conferinteleeruditio.ro, dedicată celor mai bune practici în arhitectură şi design, platformă în care vă invităm să înscrieţi proiecte de arhitectură care, începând cu cea de-a doua ediţie, vor fi jurizate şi premiate pe criterii şi de către un juriu care vor fi anunţate în cadrul evenimentului.

Cei interesaţi sunt invitaţi să îşi achiziţioneze biletul de intrare pe site-ul www.conferinteleeruditio.ro sau direct la eveniment. Costul unui bilet este de 45 de lei şi de 15 lei pentru studenţi şi pensionari. Pentru reprezentanţii mass-media participarea este gratuită.

Mai multe informaţii despre agenda evenimentului, temele de discuţie şi invitaţii speciali găsiţi pe site-ul www.conferinteleeruditio.ro.

11
/03
/24

Artiștii selectați vor lucra timp de două luni la proiectelor lor, fiind găzduiți în Casa Albastră din satul Șona (jud. Brașov), casă restaurată în 2011 de către Fundația Ștefan Câlția. Proiect co-finanțat de AFCN, Șona AIR abordează modelul rezidențelor individuale, se adresează artiștilor din domenii culturale diverse, atât din România cât și internaționali, și susține […]

07
/03
/24

Pe 8 martie va avea loc primul eveniment al primăverii organizat de Celula de Artă, vernisajul expoziției „Călătoriile Spiritului”, semnată de artista Sorana Scortea. Evenimentul va avea loc începând cu ora 19:00 iar lucrările vor putea fi văzute până pe 7 aprilie, în vitrina Pop Up de la Kulterra Gallery, pe strada Știrbei Vodă nr. 104-106.

05
/03
/24

Pe data de 5 martie se dă startul unui nou apel deschis în cadrul proiectului Share, Tag or Dye, inițiat și coordonat de către Asociația Fotografică Allkimik, în parteneriat cu Asociația Culturală Marginal. Această inițiativă oferă artiștilor din întreaga lume oportunitatea de a-și împărtăși creațiile și de a se implica într-o experiență colectivă de artă

01
/03
/24

Scena Digitală, platforma online de teatru, film, muzică și dans a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu (TNRS) vine cu o surpriză pentru public în luna martie. Iubitorii de teatru vor putea urmări online trei spectacole de excepție din cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu: „Arta de a povesti” de Alexis Michalik, „O catedrală plină cu orgi” – spectacolul de deschidere al FITS și „FAUST: tribut”.

01
/03
/24

Teatrul de Balet Sibiu prezintă sâmbătă, 2 martie, începând cu orele 19:00, spectacolul de teatru-dans „Despre noi/About Us”. Regia și scenariul poartă semnătura lui Beatrice Rancea, coregrafia Dragoș Roșu și Beatrice Rancea, interpretează Teatrul de Balet Sibiu, cu participarea actorilor Naționalului bucureștean Iuliana Moise și Claudiu Bleonț.

29
/02
/24

Teatrul Masca și grupul de creație sonoră „Immersonic” vă invită la sediul din Bd. Uverturii Nr. 14, la primul eveniment din seria de „sinestesis live / incursiuni în sinele total”, o întâlnire de creație spontană între scriitori (poeți și prozatori) activi pe scena literară românească și artiști sau performeri din domeniul sunetului.

28
/02
/24

Romanian Design Week, festivalul multidisciplinar dedicat industriilor creative, organizat de The Institute și prezentat de UniCredit Bank, lansează apelul de înscrieri în circuitul RDW Design GO!.

28
/02
/24

Asociația Tangent, în parteneriat cu Teatrul Excelsior, Teatrul Național „I.L. Caragiale”, Casa Kerim și LiterNet, a lansat miercuri, 21 februarie, un open call pentru actori și actrițe din București, cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani, pentru formarea distribuției spectacolului EMAUS, după romanul omonim al scriitorului italian Alessandro Baricco.

28
/02
/24

“Lacul Lebedelor”, cel mai faimos spectacol de balet al tuturor timpurilor, revine în acest weekend pe scena Sălii Palatului din București, având în rolurile principale pe balerinii Rin Okuno și Robert Enache, alături de ansamblul Operei Naționale București. Reprezentația de la începutul lunii decembrie a fost primită cu entuziasm de către publicul prezent, aceasta fiind sold-out.

28
/02
/24

“Mamma Mia!”, cel mai faimos musical din România, revine weekend-ul acesta pe scena Sălii Palatului din Capitală, într-o nouă reprezentație de zile mari, asta după ce în ultimii cinci ani spectacolul a fost văzut de peste 80.000 de români. Până acum producția a avut nu mai puțin de 33 de reprezentanții în țara noastră, în nouă orașe, dintre care doar 20 în București, unde fiecare spectacol a fost sold-out de fiecare dată.

22
/02
/24

„Invit tinerii să vadă ceva rar, deosebit - prima expoziție organizată în România despre imaginea samuraiului văzută de cei mai importanți artiști japonezi din perioadele Edo și Meiji”, a spus avocatul George Șerban, colecționar de stampe japoneze, la vernisajul expoziției „Samurai. Legendele Japoniei”, care a avut loc pe 21 februarie, la Muzeul Brukenthal din Sibiu, cu sprijinul JTI.