Conferinţa „Arhitectul, formator de opinie în societate”, luni, 12 iunie, la ARCUB
https://www.ziarulmetropolis.ro/conferinta-arhitectul-formator-de-opinie-in-societate-luni-12-iunie-la-arcub/

Conferinţele Eruditio vă invită luni, 12 iunie, la conferinţa „Arhitectul, formator de opinie în societate”, organizată în parteneriat cu Uniunea Arhitecţilor din România, Ordinul Arhitecţilor din România şi ARCUB. Evenimentul va avea loc începând cu ora 1500, la ARCUB – Hanul Gabroveni, str. Lipscani, nr. 84 – 90.

Un articol de Petre Ivan|10 iunie 2017

Va fi un dialog insolit despre arhitectura viitorului şi viitorul arhitecturii, între specialişti şi comunitate, la care sunt invitaţi să participe arhitecţi, urbanişti, peisagişti, geografi, sociologi, psihologi, antropologi, specialişti de mediu, reprezentanţi mass-media şi ai organizaţiilor neguvernamentale, autorităţi şi cetăţeni preocupaţi de creşterea calităţii vieţii, îmbunătăţirea condiţiilor de locuit ori de conservarea patrimoniului arhitectural.

Printre invitaţi se numără Gabriela Firea, Primarul General al Municipiului Bucureşti, arh. Tomniţa Florescu, Viceprimarul Municipiului Bucureşti, arh. Ileana Tureanu, Preşedinte Uniunii Arhitecţilor din România, arh. Şerban Ţigănaş, Preşedinte Ordinului Arhitecţilor din România, arh. Dorin Ştefan, arh. Romeo Belea, Vlad Oprea, Primarul Oraşului Sinaia, Adrian Majuru, Directorul Muzeului Municipiului Bucureşti, Varujan Pambuccian, Teodor Frolu, General Manager DC Communication, arh. Georgeta Gabrea, prof. dr. ing. Florin Munteanu, arh. Dan Manea. Vor fi aduse în discuţie subiecte precum impactul pe care îl are arhitectura în dezvoltarea durabilă a unui oraş şi în calitatea vieţii locuitorilor săi, legătura dintre viziunea existentă în arhitectură şi felul în care este de aşteptat să se schimbe nevoile comunităţii căreia i se adresează, cele mai bune şi cele mai puţin fericite practici în comunicarea sectorială etc. Totodată, vor fi prezentate câteva studii de caz prin prisma efectelor înregistrate de proiectele unor arhitecţi sau ale unor organizaţii – „Sinaia, Oraşul Elitelor”, arh. Dan Manea, o carte ambasador, ARCEN, Nod Makerspace etc.

Prima ediţie a conferinţei „Arhitectul, formator de opinie în societate” este totodată prilejul cu care se va lansa platforma online conferinteleeruditio.ro, dedicată celor mai bune practici în arhitectură şi design, platformă în care vă invităm să înscrieţi proiecte de arhitectură care, începând cu cea de-a doua ediţie, vor fi jurizate şi premiate pe criterii şi de către un juriu care vor fi anunţate în cadrul evenimentului.

Cei interesaţi sunt invitaţi să îşi achiziţioneze biletul de intrare pe site-ul www.conferinteleeruditio.ro sau direct la eveniment. Costul unui bilet este de 45 de lei şi de 15 lei pentru studenţi şi pensionari. Pentru reprezentanţii mass-media participarea este gratuită.

Mai multe informaţii despre agenda evenimentului, temele de discuţie şi invitaţii speciali găsiţi pe site-ul www.conferinteleeruditio.ro.

11
/05
/23

Extinction Room (Hopeless.) – instalația audio performativă este alcătuită din înregistrări ale unor specii de păsări pe cale de dispariție, explorând ideea de natură și reprezentarea acesteia pe scena artistică și culturală, într-un moment în care specialiștii de mediu au ridicat puternice semnale de alarmă. Performance-ul este prezentat la București, la Teatrelli, pe 13 mai, de la ora 19.00, grație unei noi colaborări între Goethe-Institut și creart/Teatrelli.

11
/05
/23

MoBU, Târgul Internațional de Artă Contemporană București, își deschide porțile pentru vizitatori vineri, 19 mai, ora 14:00, la Romaero Băneasa și anunță programul de evenimente culturale conexe la care se poate participa în baza biletelor la târg.

28
/04
/23

Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud și Asociația Culturală „Grigore Bradea” vă invită la vernisajul expoziției realizate de Florin Tamba – laureat al Premiului „Grigore Bradea” 2021. Vernisajul expoziției de sculptură are loc vineri, 5 mai 2023, de la ora 18:00, la Muzeul Județean Bistrița-Năsăud. Expoziția va fi prezentată de istoricul de artă Vasile Duda.

27
/04
/23

Finalul lunii aprilie aduce încă două vernisaje în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă. De pe 26 aprilie și până pe 6 iunie, la Kulterra Gallery (str. Știrbey Vodă nr. 104 – 106), se poate vedea expoziția „Călătorii” a artistei Ioana Badea, ce explorează drumuri, și nu destinații, făcute atât cu pasul, cât și cu gândul și între 29 aprilie și 13 mai artistul Bogdan – George Negulescu aduce în spațiul-acvariu din B-dul Carol, nr. 53 expoziția ”Red my mind”.

27
/04
/23

Cea de-a IX-a ediție a Festivalului Internațional de Arhitectură și Design Concéntrico se va desfășura, în perioada 27 aprilie - 2 mai 2023, în orașul Logroño (Spania), iar România va fi din nou prezentă, cu instalația „Fresaˮ/„Căpșunăˮ, realizată de arhitecta Oana Stănescu. Participarea României la această ediție a Festivalului este susținută de Institutul Cultural Român de la Madrid, partener al Festivalului, cu sprijinul Uniunii Arhitecților din România.