Conferinta cu Dan Lungu
https://www.ziarulmetropolis.ro/conferinta-cu-dan-lungu/

Pe 10 februarie, duminicã, Sala Micã a TNB va fi locul în care Dan Lungu va susṭine conferinṭa cu tema Despre nostalgia ‘’babelor comuniste’’ şi alṭi demoni.   Doritorii vor avea ocazia sã îl asculte vorbind pe cel care a scris un roman interesant – simbol pentru aceste vremuri.

Un articol de Andrada Văsii|6 februarie 2013

Pe 10 februarie, duminicã, Sala Micã a TNB va fi locul în care Dan Lungu va susṭine conferinṭa cu tema Despre nostalgia ‘’babelor comuniste’’ şi alṭi demoni.

 

Doritorii vor avea ocazia sã îl asculte vorbind pe cel care a scris un roman interesant – simbol pentru aceste vremuri.

16
/12
/14

14 dintre cele mai premiate, apreciate și discutate filme care au marcat ultimul an vor fi proiectate la Cinema Studio din București, între 2 și 8 ianuarie 2015. Selecția include titluri semnate de cineaști precum Lars von Trier, Jim Jarmusch, Joel și Ethan Coen, David Cronenberg, Michel Hazanavicius sau Corneliu Porumboiu.

15
/12
/14

Prim-balerina Alina Cojocaru, invitata specială a premierei baletului "La Fille mal gardée", care a avut loc sâmbătă seară la Opera Naţională Bucureşti (ONB), a declarat că a fost o adevărată plăcere să fie pe scenă şi că realizarea acestui spectacol

15
/12
/14

Aflat la cea de-a doua ediţie în Bucureşti, Festivalul „Povești pentru copii și oameni mari”, organizat de Teatrul de Operetă și Musical „Ion Dacian” împreună cu Ministerul Culturii și Biblioteca Națională a României, vine în întâmpinarea publicului tânăr, reunind spectacole de teatru, concerte de colinde, ateliere și expoziții menite să inspire interesul şi să stimuleze curiozitatea copiilor pentru artele spectacolului.

14
/12
/14

Casa de Producţie TVR a programat luni, 15 decembrie, de la ora 19.50, la TVR 2, una dintre capodoperele teatrale ale lui Vasile Alecsandri: „Iașii în carnaval”, un spectacol preluat de la Teatrul Național din Cluj, realizat sub direcţia de scenă a maestrului Victor Ioan Frunză (spectacol din Arhiva de Aur TVR).

12
/12
/14

În primii 398 de ani de eternitate, Shakespeare a fost interpretat și mai ales reinterpretat până când cei mai naivi (o consistentă majoritate) ajunseseră să creadă că nimic nou nu se mai poate arăta în marginea sa.