Conferință despre echilibru, cu Dan C. Mihăilescu
https://www.ziarulmetropolis.ro/conferinta-despre-echilibru-cu-dan-c-mihailescu/

Asociaţia Ortodoxă pentru o Lume Nouă şi Librăria Cărtureşti (de la Muzeul Țăranului Român) vă invită la o conferinţă cu tema ECHILIBRU, suţinută de criticul literar Dan C. Mihăilescu, pe 12 iunie, de la ora 19:00. Intrarea este liberă.

Un articol de Elena Simion|10 iunie 2014

Aoln Romania organizează proiecte și tabere pentru tineri de 20 ani; în perioada 21-27 iulie, va avea loc ce de-a XVI-a ediție a Forumului „Tinerețe și Speranță” de la Mănăstirea Sâmbăta de Sus. Tabăra se adresează tinerilor între 18 și 30 de ani și va avea tema „Echilibru”. Mai multe detalii despre tabără, despre programul unei zile de tabără și despre modalitatea de înscriere găsiți online.

Ultimul eveniment organizat e tinerii voluntari ai AOLN a fost „Ghiozdănelul de vacanță”, o acțiune umanitară destinată strângerii de rechizite și de burse pentru tabără, destinate copiilor defavorizați din Sărățeni, județul Vaslui.

Dan C. Mihăilescu a fost unul dintre invitații taberei „Tinerețe și Speranță” de la Mănăstirea Sâmbăta de Sus, din anul 2008, iar tema ediției a X-a fost „Curajul”. Fiind unul dintre invitații apreciați, el a acceptat cu bucurie să le vorbească iarăși tinerilor din asociație, precum și celor cu sufletul deschis, despre „Echilibru” – tema pe care o va avea tabăra de anul acesta.

dan c. mihailescu

DAN C. MIHĂILESCU este critic şi istoric literar. A fost cercetător la Institutul de Istorie şi Teorie Lite rară „G. Călinescu” şi a editat suplimentul cultural Litere, arte & idei de la Cotidianul. Obţine Premiul pentru debut al Uniunii Scriitorilor pentru volumul Perspective eminesciene.

A publicat 16 volume de eseuri (printre care Stângăcii de dreapta, Îndreptări de stânga, ciclul Viaţa literară, Despre omul din scrisori. Mihai Eminescu), a tradus din Jean-François Revel, Eugène Ionesco, Emmanuel Todd, Vladimir Bukovski ş.a., a deţinut rubrici în revistele Luceafărul, Transilvania, 22, Idei în dialog, România literară, Ziarul de duminică, Dilema veche, precum şi în Evenimentul zilei şi Jurnalul Naţional.

Din anul 2000 este realizatorul emisiunii Omul care aduce cartea, la ProTV.

Printre preocupările sale constante se află literatura memorialistică şi epistolară.

Cele mai recente cărţi ale sale sunt I.L. Caragiale şi caligrafia plăcerii: Despre eul din scrisori (Humanitas, 2012) şi Ce mi se-ntâmplă. Jurnal pieziş (Humanitas, 2012) şi Cartea ca destin. Daniel Cristea-Enache în dialog cu Dan C. Mihăilescu (Humanitas, 2013).



03
/02
/19

CĂRȚI DE NEOCOLIT. Între capodoperele literaturii române, "Țiganiada" lui Ion Budai Deleanu (1760-1820) ocupă un loc de excepție. Și explicația trebuie căutată nu numai în faptul că țiganii reprezintă o populație alogenă cu care conviețuim de peste 600 de ani, ci și pentru descrierea general umană pe care o conține.

31
/01
/19

Fundaţia Humanitas Aqua Forte, în parteneriat cu Filarmonica „George Enescu“, Editura Humanitas şi Asociația ARCCA organizează a doua ediţie a seriei de conferinţe „Despre lumea în care trăim”, un festival de conferinţe şi dialoguri culturale şi ştiinţifice pe teme de actualitate, susţinute de specialişti şi oameni de cultură de prestigiu, care va avea loc la […]

29
/01
/19

După ce a cucerit lumea cu „Citind Lolita în Teheran”, scriitoarea Azar Nafisi a revenit cu „Lucruri nespuse” - o colecție de amintiri care își poartă cititorul în mijlocul evenimentelor din Iranul ultimului secol.

28
/01
/19

La început de an 2019, declarat Anul Cărții în România, vă propunem un top al celor mai bune apariții editoriale ale anului trecut, din zona ficțiune. Ziarul Metropolis a realizat un top al celor mai bune cinci romane publicate în 2018 în România.

27
/01
/19

Și pentru că 27 ianuarie este Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului, vă propunem spre lectură „Omul în căutarea sensului vieții” (Editura Vellant), cronica experiențelor îngrozitoare trăite de psihiatrul Viktor Frankl în timpul detenției sale la Auschwitz și în alte lagăre.

25
/01
/19

METROPOLIS SPECIAL. Pe 25 ianuarie 1882 se năștea, la Londra, Virginia Woolf. 137 de ani mai târziu, vă invităm să ne-o amintim răsfoindu-i jurnalul.

16
/01
/19

Romanul autobiografic „Promisiunea zorilor” de Romain Gary (traducere din franceză și note de Daniel Nicolescu) a fost publicat la editura Humanitas Fiction, în anul 2018.

16
/01
/19

Editura Litera anunță peste 700 lansări editoriale noi în 2019 și vă propune să notați în agendă cărțile-eveniment peste care nu trebuie să treceți fără a le fi citit anul acesta.

14
/01
/19

„Anul Cărții” se deschide cu o conferință națională dedicată profesioniștilor în comunicare din editurile românești. Programată pe data de joi, 17 ianuarie 2019, începând cu ora 10.00, la Salonul de Carte „Luceafărul” (Bulevardul Unirii nr. 10), conferința își propune să îi reunească pe specialiștii în comunicare din editurile autohtone.

07
/01
/19

Cartea „Între prieteni“ (traducere din limba ebraică de Marlena Braeșter) a apărut la editura Humanitas fiction în anul 2013. Amos Oz a murit la Tel Aviv pe 28 decembrie 2018.

23
/12
/18

Romanele din seria Fantasy „Pisicile războinice”, semnată de Erin Hunter, s-au situat și anul acesta pe primul loc în preferințele publicului. Cele mai vândute titluri din portofoliul Grupulului Editorial ALL fac parte din domenii variate, de la literatură la dezvoltare personală și medicină.