Conferință DIPLOMAȚIA – o artă?
https://www.ziarulmetropolis.ro/conferinta-diplomatia-o-arta/

Fundaţia Calea Victoriei vă invită sâmbătă, 20 septembrie, de la ora 11:00, la evenimentul DIPLOMAȚIA – o artă? Va fi un dialog captivant între un istoric – doamna Georgeta Filitti – şi un diplomat – domnul ambasador Sergiu Celac– care ne poate oferi o perspectivă complexă asupra artei diplomaţiei, analizând momente importante şi personalitati marcante din istorie.

Un articol de Elena Simion|16 septembrie 2014

“Daca în teorie oamenii sunt făcuți să se înțeleagă, practica dovedește prea adesea contrariul. Așa au apărut mediatorii, diplomații – persoane chemate să stingă diferende, conflicte, dispute sau – lucru și mai important – să le prevină.

Un dialog subtil, paciența, cunoștințe vaste folosite adecvat, o perfectă stăpânire de sine pot face succesul unui diplomat.

Într-o lume plină de disparități, unde forța tinde să primeze în fața dreptului, doar rafinamentul diplomației mai poate calma unele situații incendiare. ” spune doamna Georgeta Filitti.

diplomatia

Georgeta Filitti este specializată în istoria modernă şi contemporană a României, cercetător ştiinţific la Institutul de istorie „Nicolae Iorga” al Academiei Române, în perioada 1961-1998, până la gradul de cercetător principal I, consilier la Fundaţia „Ion Ghica” (1997-2004), bibliotecar, şef de secţie la Biblioteca Metropolitană Bucureşti (2003-2007),  cercetător principal I, la Institutul Naţional pentru Memoria Exilului Românesc (din 2007) și autoare a multor articole, cărți sau traduceri.

Puteți afla mai multe informații despre istoricul Georgeta Filitti din interviul realizat de colega noastră, Adina Scorțescu: https://www.ziarulmetropolis.ro/georgeta-filitti-poveste-cu-boieri-wikipedia-si-bucurestiul-frumos/

 Sergiu Celac este un politician și fost ministru de externe român. Din 1990, a fost acreditat în calitatea de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. În perioada 1996-2000, în calitate de ambasador cu însărcinări speciale în Ministerul Afacerilor Externe, Sergiu Celac a efectuat misiuni în zona balcano-adriatică, Asia Centrală și Caucaz, Orientul Mijlociu și a participat la numeroase conferințe internaționale.

 O discutie purtată de doamna Georgeta Filitti cu ambasadorul Sergiu Celac, adevărat decan al diplomației românești, ne va ajuta să înțelegem o parte din subtilitățile acestei profesiuni indispensabile.

Fragment din conferinţa „Familia Ghica – domnitori, scriitori şi sfinţi” cu Georgeta Filitti şi Neagu Djuvara:

Conferința va avea loc la Grand Hotel Continental, una dintre cele mai frumoase clădiri din oraș, monument istoric renumit, cândva centrul high-life-ului bucureștean. Hotelul se află pe Calea Victoriei 56, intrare din str. Ion Campineanu, iar evenimentul se va desfășura în Sala Nicolae Tonitza, de la  etajul 4.

Pentru detalii și pentru participarea la eveniment vă puteți înscrie la [email protected]



29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.

28
/03
/24

O nouă lună într-un șir aparent nesfârșit plasat sub semnul „vremurilor interesante” este o nouă invitație la oglindire prin artă. De la criza de mediu la traume transmise de-a lungul generațiilor, de la apăsarea cu care ne zdrobesc rolurile de gen în societate, la dificultățile în comunicare, spectacolele Vanner Collective vorbesc despre probleme cu care ne confruntăm zi de zi, conștienți sau nu, abordate cu empatie și cu inteligență, cu un amestec dezarmant de onestitate și teatralitate.

26
/03
/24

Cum se poate găsi un echilibru între stăpânirea strategiilor de comunicare, acumularea cunoștințelor de SEO și duelul cu algoritmii opaci ai tuturor platformelor de social media, de la Instagram la Facebook, de la Tik-Tok la Reddit, toate acestea fiind necesare pentru a ajunge la public, și activitatea propriu-zisă de a crea un concept sau un produs?

22
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie. Astfel, spectatorii vor avea ocazia să vizioneze spectacole de dans internaționale prezentate în premieră în România, producții coregrafice naționale, dar și să participe la discuții cu artiștii.

22
/03
/24

Pe 23 martie 2021, la 93 de ani, după aproape un secol petrecut printre lumini, umbre și culori, a părăsit această lume, lăsând în urmă o istorie a costumului, zeci de volume, nenumărate expoziții, o mulțime de obiecte adunate într-o colecție de o valoare greu de estimat, care, poate, își va găsi în timp un spațiu pentru ca muzeul visat de ea să existe.

22
/03
/24

Cum poate râsul să fie terapeutic? Cum poate cufundarea în natură să ne aline? Cum ne poate ajuta arta mișcării să avem o relație mai bună, mai creativă cu procesul de înaintare în vârstă? În căutarea răspunsurilor la aceste întrebări, Asociația Developing Art lansează proiectul de cercetare artistică All Sorts of Care: o serie de rezidențe artistice dedicate explorării legăturilor complexe dintre corp și minte, în contextul râsului, al îmbătrânirii și al prezenței umane, ca un martor tăcut ce face parte din natură, toate privite prin filtrul ideii de grijă.

21
/03
/24

Cele mai noi filme cu Mads Mikkelsen și Sir Anthony Hopkins în rolurile principale și multipremiatul „All of Us Strangers” (foto) (r. Andrew Haigh) sunt doar câteva dintre titlurile incluse în programul celei de-a 23-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care va avea loc la Cluj-Napoca între 14 și 24 iunie.