Conferința internațională Fusion: Talks popularizează domeniul „artă-și-știință”
https://www.ziarulmetropolis.ro/conferinta-internationala-fusion-talks-popularizeaza-domeniul-arta-si-stiinta/

Asociaţia Qolony – Colonia pentru Artă şi Știinţă organizează prima conferinţă internaţională Fusion: Talks, ediţia I, 2021. Conferinţa este un eveniment hibrid, care se desfăşoară online şi, în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice şi a restricţiilor aferente, cu public la POINT Hub, str. General Eremia Grigorescu nr. 10, Bucureşti, în perioada 11-14 octombrie 2021.

Un articol de Petre Ivan|30 septembrie 2021

Fusion: Talks popularizează în rândul publicului din România conceptul de art&science, artă-și-știință, un domeniu transdisciplinar care folosește tehnologia ca mijloc de exprimare artistică sau un gen nou care nu doar fuzionează discipline, ci le depășește și le contopește în expresii artistice noi sau inovații științifice.

Invitații din Marea Britanie, Rusia, Austria, România, Franța, Canada, Belgia, Olanda, Spania și Portugalia, vor susține prezentări și vor intra în dialog cu publicul pentru a răspunde la întrebările: Ce este artă-și-știință? Cine face artă-și-știință? Cine promovează artă-și-știință? De ce artă-și-știință? Limba de lucru este engleza, evenimentele se vor difuza gratuit pe Facebook live. Publicul din București își poate achiziționa bilete pentru a participa în persoană la networking și vizionarea performance-urilor de artă-și-știință care vor fi prezentate în încheierea fiecărei zile, la POINT.

Programul conferinței:
(lucrările se desfășoară în limba engleză)

Luni, 11 octombrie, 18:00 – 20:00 – Ce este arta și știința?
Cu Anna Dumitriu (Marea Britanie), Aliya Sakhariyeva (RU), Claudia Schnugg (AT), Horea Avram (RO), Annick Bureaud (FR)
20:15 – 20:30 – spectacol live la POINT (care urmează să fie anunțat, pe baza apelului deschis, în curs de desfășurare până la 2 octombrie)

Marți, 12 octombrie, 18:00 – 20:00 – Cine face artă și știință?
Cu Jennifer Willet (CA), Frederik De Wilde (BE), Sabina Suru (RO), Nicole Spit (NL), María Castellanos (ES)
20:15 – 20:30 – spectacol live la POINT (care urmează să fie anunțat, pe baza apelului deschis în curs de desfășurare până la 2 octombrie)

Miercuri, 13 octombrie, 18:00 – 20:00 – Cine promovează arta și știința?
Cu Laura Welzenbach / Ars Electronica (AT), Aurelie Delater / S + T + ARTS (UE), Miruna Amza / Scientifica (RO), Lucas Evers / WAAG (NL), Ana Solange Leal (PT) / S + T + ARTS
19:15 – 19:30 – spectacol live la POINT (care urmează să fie anunțat, pe baza apelului deschis, în curs de desfășurare până la 2 octombrie)

Joi, 14 octombrie, 19:00 – 21:00 – De ce artă și știință?
Cu Adrian Currie (Marea Britanie), Clive Cazeaux (Marea Britanie), Cezara Nicola (RO), Diana Andreea Novaceanu (RO)
21:15 – 21:30 – spectacol live la POINT cu Cătălin Crețu (RO)

Artiștii care folosesc concepte și metode transdisciplinare pentru a interacționa cu publicul sunt invitați până pe 2 octombrie să propună o lucrare sau un performance în cadrul apelului Scena art&science. Art&science pe scenă, prin care Qolony selectează și premiază trei scurte spectacole sau performance-uri care vor fi prezentate în cadrul conferinței Fusion: Talks, în perioada 11-14 octombrie 2021 la POINT Hub. Regulamentul apelului se găsește aici https://qolony.eu/apel-fusion-talks/.

30
/05
/23

Cele 10 documentare din programul primei ediții LYNX Festival sunt deja sold-out, cu două zile înainte de începerea evenimentului. În perioada 1 – 5 iunie, la Brașov, pasionații de film și natură se vor putea delecta cu un program complex și complet de proiecții, vernisaje și expoziții de fotografie, activități în natură, masterclass-uri cu invitați internaționali, întâlniri cu artiști locali și reprezentanți ai ONG-urilor de mediu și alte evenimente-surpriză.

30
/05
/23

Muzeul Național de Artă al României este gazda unui nou eveniment „Întâlnire la muzeu”, marți 30 mai 2023, de la ora 18:00, în Sala Auditorium, strada Știrbei Vodă nr. 1. Invitații lui Călin Stegerean sunt Bernard Blistène și Ami Barak, personalități de prestigiu ale artei contemporane.

19
/05
/23

Muzeul Național de Artă Contemporană – MNAC București anunță noul sezon expozițional care va fi inaugurat joi, 25 mai 2023. Cu o puternică prezență internațională (în trei dintre cele șapte spații expoziționale, precum și în cadrul noului program de mediere culturală, MNAC International Academy), inaugurând totodată cooperarea strategică cu Timişoara Art Encounters.

17
/05
/23

Rareș Beșliu anunță lansarea proiectului „La NORD de cuvinte”, primul demers al unui fotograf român de a documenta artistic natura și viața sălbatică de lângă Polul Nord. Proiectul fotografic este unul pe termen lung și cuprinde mai multe expediții începând cu luna iulie a acestui an, în regiunile arctice Groenlanda, Svalbard și Arhipelagul Arctic Canadian.