Conferințele speciale FITS: Octavian Saiu în dialog cu Israel Galvan, Constantin Necula și Ioan-Aurel Pop
https://www.ziarulmetropolis.ro/conferintele-speciale-fits-octavian-saiu-in-dialog-cu-israel-galvan-constantin-necula-si-ioan-aurel-pop/

Secţiunea dedicată Conferinţelor speciale din cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu reuneşte, de-a lungul mai multor zile, întâlniri esenţiale între personalităţi de marcă ale culturii româneşti şi universale. Preşedintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop, este prezent la un eveniment al acestei secţiuni, în cadrul unei întâlniri care are tema „Icoana ca speranţă a sufletului”.

Un articol de Petre Ivan|25 august 2021

Criticul de teatru Octavian Saiu va intra în dialog cu Israel Galvan, marele coregraf și dansator spaniol care participă la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu cu două spectacole remarcabile și care, de asemenea, va primi o stea pe Aleea Celebrităților. Evenimentul va avea loc la Filarmonica de Stat Sibiu, sala mică, în 26 august, ora 11:00.

Sâmbătă, 28 august, la ora 16:00, Părintele profesor Constantin Necula va susține conferința „Cum ne restaurăm sufletul după vremuri grele – scurt exercițiu de admirație a lui Dumnezeu”, cu interpretarea unei Pricesne de Ozana Barabancea, în deschiderea evenimentului. Publicul va putea urmări evenimentul la Catedrala Mitropolitană Sibiu.

Seria Conferințelor speciale ale celei de-a XXVIII-a ediții a FITS se va încheia în 29 august, ora 12:00, cu un dialog între Constantin Necula și Președintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop. Evenimentul îi are invitați speciali pe ÎPS Laurențiu Streza, Mitropolitul Ardealului și Arhiepiscopul Sibiului, și pe Constantin Chiriac, Președintele FITS și Directorul General al Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu. Întâlnirea cu tema „Icoană ca speranță a sufletului”, se va desfășura la Biserica Sf. Treime și Muzeul de icoane pe sticlă „Pr. Zosim Oancea” din Sibiel.

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu se desfășoară în perioada 20-29 august 2021, cu tema „Construim speranța împreună”, iar spectatorii au la dispoziție aplicația de mobil FITS, care poate fi descărcată gratuit din APP Store și Google Play, un proiect realizat în parteneriat cu UniCredit Bank.

08
/04
/24

Centrul de Comunicare Vizuală anunță cea de-a noua ediție a Conferinței Naționale de Fotografie (CNF2024), care se va derula în perioada 20-21 aprilie, la București, și va marca un moment esențial în calendarul evenimentelor dedicate artei fotografice din țara noastră.

05
/04
/24

Festivalul Filmului Palestinian, organizat de Centrul Cultural Mahmoud Darwish sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, va avea loc între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie în Cluj-Napoca iar programul detaliat și biletele sunt acum disponibile.

05
/04
/24

Brașov Jazz & Blues Festival, unul dintre marile festivaluri urbane de gen din România, revine între 15 și 18 august 2024, cu cea de-a 12-a ediție, iar orașul Brașov va fi din nou gazdă pentru peste 100 de artiști din toate colțurile lumii, care vor învălui publicul în ritmurile vibrante ale muzicii născute din jazz și blues.

04
/04
/24

Evenimentele interdisciplinare propuse în proiectul de cercetare coregrafică ROOTS, un proiect AREAL co-finanțat de AFCN, vin în întâmpinarea crizei generalizate care ne împresoară, căutând soluții pe măsura complexității problemelor suprapuse și interdependente cu care ne confruntăm, îndemnând la o explorare a rădăcinilor ce unesc omul, societatea în care trăim și întreaga biosferă.

02
/04
/24

Institutul Cultural Român participă în premieră, prin ICR Bruxelles și Centrul Național al Cărții, cu un stand propriu la „Foire du livre de Bruxelles / Târgul Internațional de Carte de la Bruxelles”, care se va desfășura în perioada 4-7 aprilie 2024, la Centrul de expoziții Tour et Taxis din capitala Belgiei.

02
/04
/24

Mobius & The Institute transformă centrul Bucureștiului într-un hotspot al culturii Hip-hop. Cea mai mare expoziție a artistului Saddo ocupă Piața Amzei.