Conferințele TNB continuã şi în aceastã sãptãmânã
https://www.ziarulmetropolis.ro/conferintele-tnb-continua-si-in-aceasta-saptamana/

    Seria conferinṭelor organizate de cãtre TNB continuã şi în aceastã sãptãmânã. Astfel, doritorii vor avea încã o datã ocazia sã ia parte la un eveniment inedit, menit sã îi punã în dialog, în incinta TNB, atât pe cei interesaṭi de un anume subiect, cât şi pe cei avizaṭi în domeniu.   Duminică, 10 martie, […]

Un articol de Andrada Văsii|1 martie 2013

 

 

Seria conferinṭelor organizate de cãtre TNB continuã şi în aceastã sãptãmânã. Astfel, doritorii vor avea încã o datã ocazia sã ia parte la un eveniment inedit, menit sã îi punã în dialog, în incinta TNB, atât pe cei interesaṭi de un anume subiect, cât şi pe cei avizaṭi în domeniu.  

Duminică, 10 martie, ora 11.00, la Sala Mică a TNBAcad. Maya Simionescu va susține conferința cu tema O călătorie în Țara Științei și Lumea Celulelor. Prețul biletului de la TNB: 16 lei.

 

’’Vă invit să ne retragem pentru puțin timp din cotidian și să călătorim împreună în Țara Științei, în care cercetători curioși încearcă să înțeleagă lumea din jurul și dinlăuntrul nostru, dar și în Lumea Celulelor, o lume de dimensiuni mici, pe care nu o vezi cu ochiul liber, dar complexă și mare cât un Univers.  

Vă invit la o călătorie în propriul nostru Univers populat de 10 -50 de trilioane de celule care funcționează, cooperează, ne mențin în viață și ne fac să fim ceea ce suntem. Vă invit să vă fiu ghid într-un voiaj printr-o celulă, acolo unde stă ascuns miracolul vieții. Am ales itinerariul, nu rămâne decât să ne pregătim bagajele, să ne luăm o hartă și să plecăm în această fascinantă călătorie. ’’ (Sursa: TNB)

22
/02
/24

Niki (12 ani) și Vika (11 ani) se întâlnesc pentru prima dată în metroul din Harkiv, unde familiile lor s-au refugiat de război. O poveste de dragoste neașteptată și emoționantă, care ne amintește că empatia, generozitatea și speranța în ceilalți sunt singurele lucruri care ne pot salva umanitatea pe timp de război.

22
/02
/24

Pe 27 februarie se împlinesc 2 ani de la dispariţia regizorului Nicolae Corjos, autorul celebrelor filme Liceenii şi Declaraţie de dragoste. Mai multe televiziuni vor puncta momentul, cu totul excepţională fiind iniţiativa postul de televiziune prin cablu Cinemaraton care pe 27 februarie va difuza întreaga zi titluri din filmografia lui Nicolae Corjos, atât filme artistice, cât şi documentare şi interviuri cu acesta.

21
/02
/24

Producția este adaptarea live-action a îndrăgitului serial de animație și urmărește aventurile lui Aang, tânărul avatar, în încercarea de a stăpâni cele patru elemente (Apă, Pământ, Foc, Aer), pentru a reinstaura echilibrul într-o lume amenințată de înfricoșătoarea Națiune a Focului. Serialul va avea premiera globală pe 22 februarie 2024, doar pe Netflix.

20
/02
/24

De vineri, 23 februarie, în 15 orașe din România va putea fi urmărit unul dintre cele mai premiate și apreciate filme din ultimul an: Sauna Secretelor / Smoke Sauna Sisterhood (regia Anna Hints), proaspăt distins cu trofeul pentru Cel mai bun documentar al anului la Premiile Academiei Europene din Film 2023, inclus de prestigioasa publicație The New York Times în Top 10 al celor mai valoroase filme din 2023.

20
/02
/24

După cum ne-am obișnuit în ultimii 3 ani, luna februarie marchează primul anunț de artiști al Jazz in the Park! Primele nume confirmate la ediția a XII-a sunt: Cymande (UK), Avishai Cohen Trio (IL), Manu Katche (FR), Tigran Hamasyan Trio (AM), Jazzanova Live (DE), Kinga Glyk (POL), KRiSPER (RO), Amphitrio (RO), Oreglo (UK) și Wasted Generation (IT)!

20
/02
/24

Horia, filmul de debut în lungmetraj al regizoarei Ana-Maria Comănescu, va fi lansat pe marile ecrane din țară în 10 aprilie și este distribuit de August Film. Vladimir Țeca, Angelina Pavel sunt în rolurile principale. Din distribuție mai fac parte Liviu Cheloiu, Daniela Nane,  Mihaela Velicu, Dragoș Olaru și Robert Onofrei.

19
/02
/24

Crime Scene Press vă propune o lectură perfectă pentru luna februarie: romanul proaspăt ieșit de sub tipar Stăpânul Muntelui, de Anders de la Motte (trad. Daniela Ionescu), unul dintre cei mai îndrăgiți scriitori suedezi de crime. Acest mistery care dă dependență, cu o atmosferă care te va bântui, te prinde de la prima pagină, urmărind o detectivă talentată care investighează una dintre cele mai întunecate laturi ale psihicului omenesc.