Andy Garcia va fi Constantin Brâncuşi, în filmul „The Sculptor“
https://www.ziarulmetropolis.ro/constantin-brancusi-intruchipat-de-andy-garcia-in-filmul-the-sculptor/

Actorul Andy Garcia urmează să îl interpreteze pe sculptorul român Constantin Brâncuşi, în filmul „The Sculptor“. Informaţia a fost confirmată de regizorul Mick Davis, autorul filmului „Modigliani“, filmat în România. Anul trecut, Mick Davis a pus în scenă spectacolul “Paganini” la Teatrul Metropolis din Bucureşti .

Un articol de Petre Ivan|19 septembrie 2016

Mick Davis a postat pe pagina personală de Facebook o fotografie cu actorul Andy Garcia, înfăţişat cu barbă şi  ochelari şi cu explicaţia foto “Andy will play Brancusi in The Sculptor” (Andy îl va juca pe Brâncuşi în “Sculptorul”), scrie Adevărul.

brancusi

“Paganini”, un spectacol despre viaţa muzicianului italian Niccolò Paganini, în regia lui Mick Davis – Teatrul Metropolis

Despre Mick Davis

Mick Davis este cunoscut cinefililor autohtoni pentru “Modigliani” (2004) – o biografie a pictorului italian Amedeo Modigliani, fost ucenic al lui Brâncuşi – film realizat în România, cu Andy Garcia în rolul principal.

Zece ani mai târziu ani, Mick Davis a revenit la Bucureşti pentru a spune povestea unui alt artist emblematic, Niccolo Paganini, pe scena Teatrului Metropolis.

Fascinat încă din copilărie de violonistul numit „muzicianul diavolului”, pe care îl vedea ca pe un fel de star rock, Davis a scris un scenariu despre viaţa lui Paganini. Despre acest scenariu, Martin Scorsese spunea că este unul dintre cele mai bune din cele pe care le-a citit vreodată.

Foto: Andy Garcia, Constantin Brancusi – facebook

15
/05
/22

TIFF propune la ediţia din acest an un Focus Polonia, care cuprinde o selecție a Festivalului Internațional de Film New Horizons din Wrocław, producții contemporane, filme cult  și o retrospectivă Krzysztof Kieślowski.

12
/05
/22

“Unde este Anne Frank?, în regia israelianului Ari Folman, este o modalitate inedită prin care publicul poate aprofunda istoria dincolo de manualele școlare sau cărțile de istorie, un promotor al memoriei și al cultivării valorilor democratice, un instrument al educației despre Holocaust, despre importanța combaterii discriminării, rasismului și a atitudinilor extremiste”, declară reprezentanții Institutului Național pentru Studierea Holocaustului în Romania “Elie Wiesel”, în contextul lansării filmului în cinematografele din țară începnd cu 20 mai.

12
/05
/22

În paralel cu cea de-a 15-a ediție a festivalului One World Romania, în luna mai se vor desfășura mai multe evenimente KineDok, inclusiv în cadrul festivalului. Programul promovează filmul documentar în spații neconvenționale din șase țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croația, Georgia și România.

10
/05
/22

Cel mai complex proiect documentar dedicat naturii din România vine la HBO Max. „România sălbatică”, realizat de Dan Dinu și Cosmin Dumitrache, va putea fi vizionat de abonații platformei de streaming din 12 mai, pe parcursul a trei episoade. În iulie, miniseria va fi difuzată și pe HBO.

09
/05
/22

Walter Robinson, jurnalistul care a condus echipa Spotlight din cadrul publicației Boston Globe în investigația care a primit în 2003 premiul Pulitzer pentru Public Service vine la București, pentru cea de-a 11-a ediție Superscrieri.

29
/04
/22

CRONICĂ DE FILM "Spioni de ocazie" (2021), noul documentar al Oanei Giurgiu, disponibil în cinematografe, aduce în atenţie o poveste fascinantă de spionaj din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, care a vizat şi România. Formal, însă, filmul nu se ridică la înălţimea subiectului său.