Constantin Chiriac a primit titlul de Cetățean de Onoare al Județului Sibiu
https://www.ziarulmetropolis.ro/constantin-chiriac-a-primit-titlul-de-cetatean-de-onoare-al-judetului-sibiu/

Comisia pentru cultură, învăţământ, sport, culte şi tineret a Consiliului Judeţean Sibiu, a hotărât să îi acorde domnului Prof. Univ. Dr. Constantin Chiriac titlul de Cetăţean de Onoare, pentru contribuţia deosebită la promovarea prestigiului Judeţului şi pentru bogata activitate culturală, artistică, educaţională şi cinematografică.

Un articol de Petre Ivan|11 iunie 2018

Laudatio a fost citit de către prof. univ.dr. Constantin Oprean, care a pus accent pe contribuția lui Constantin Chiriac, FITS și TNRS la dezvoltarea Sibiului.

„Mulțumesc Consiliului Județean pentru că a considerat utilă implicarea mea în viața județului Sibiu și pentru dorința de a-mi acorda acest înalt titlu de Cetățean de Onoare al acestei minunate părți ale României. Este un moment emoționant. Vreau să mulțumesc tuturor celor care au înțeles că a dărui este, de fapt, principala dimensiune pe care viața unui om o poate avea, în condițiile în care reușim să înțelegem că viața este cel mai important dar pe care îl avem și pentru care noi, personal, nu am făcut nimic. Sper, din toată inima, ca tot ceea ce fac, tot ce lucrez cu toți partenerii, colaboratorii și studenții mei, să însemne, pe mai departe, o mare dimensiune a acestui verb: a dărui”, a declarat Constantin Chiriac.

Constantin Chiriac este Doctor Honoris Causa al Universității de Vest din Timișoara și Leeds Metropolitan University UK (2008-13), în 2011 a primit Ordinul Coroanei oferit de Majestatea Sa Regele Albert al II-lea de Belgia, în 2005 a primit Premiul National Geographic pentru importanța rolului de Președinte FITS.

Este actor de teatru și film, având la activ mai bine de 70 de roluri, a susținut recitaluri în toată lumea și este o personalitate marcantă a culturii românești, mai ales în relația cu reprezentanți ai fenomenelor culturale din toată lumea.

Ceremonia de decernare a titlului a avut loc vineri, 8 iunie, de la ora 13:00, la Consiliul Județean.

Foto: Constantin Chiriac – facebook

20
/09
/23

În luna octombrie începe ,,Străzile de film”, proiectul care te îndeamnă să redescoperi magia Bucureștiului prin cinematografie. O incursiune într-o lume a filmului și a arhitecturii orașului pe care îl numim acasă.  

20
/09
/23

Bucharest International Film Festival (BIFF) 2023, aflat în plină desfășurare, se bucură de un real succes, majoritatea filmelor sunt sold out iar personalitățile internaționale invitate sunt asaltate cu întrebări de publicul bucureștean.

20
/09
/23

O nouă producţie creart/Teatrelli, de tip spectacol-laborator, are premiera pe 22, 23 şi 24 septembrie, în Capitală şi aduce publicului un mix creativ care reunește eforturile a patru teatre din România, precum şi vocile unora dintre cei mai apreciați creatori ai tinerei generații: regizorul Andrei Măjeri, dramaturga Alexandra Felseghi, compozitorul Adrian Piciorea și fashion designer-ul Lucian Broscățean. După premiera din Bucureşti, spectacolul urmează să se joace şi în teatrele co-producătoare, respectiv la Cluj-Napoca, Oradea şi Botoşani.

19
/09
/23

Premiera de gală a filmului documentar Playback va avea loc pe 19 octombrie la Cinemateca Eforie din București. Înainte de această dată filmul va putea fi vizionat pe marele ecran în cadrul unor avanpremiere și evenimente speciale organizate la București, Oradea, Timișoara, Sibiu și Cluj-Napoca.

18
/09
/23

O vorbă veche spune "Codru-i frate cu românul". Dacă vorba asta s-ar adapta pentru zona de turism estival, ar suna așa: "Turcu-i frate cu românul". Potrivit statisticilor, de ani buni, vecinii de la Marea Neagră se mențin în topul destinațiilor favorite de vacanță: vară după vară, ai noștri se pornesc către litoralul turcesc.

18
/09
/23

Turneul de concerte silențioase, ascultate în căști, al trupei de rock alternativ EYEDROPS va ajunge la ultima prestație din acest an, pe 20 septembrie, la Kraft Market, București.