Constantin Chiriac, Premiul de Excelenţă pentru Contribuţie la imaginea României în lume
https://www.ziarulmetropolis.ro/constantin-chiriac-premiul-de-excelenta-pentru-contributie-la-imaginea-romaniei-in-lume/

Constantin Chiriac, director general al Teatrului Naţional Radu Stanca, preşedinte al Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu a primit Premiul de Excelenţă pentru Contribuţie la imaginea României în lume la Gala Biz 15 ani.

Un articol de Petre Ivan|19 septembrie 2014

Revista Biz, prima revistă de afaceri din România şi una dintre cele mai importante publicaţii de gen, a împlinit 15 ani de existenţă. Cu această ocazie echipa redactională a organizat o gală exclusivă în care a decernat premii de excelenţă celor mai cunoscuţi profesionişti ai lumii de business din România.

Printre laureati s-au numărat pesonalităţi care au demonstrat că în ultimii 15 ani au stiut să facă perfomanţă, iar pentru fiecare premiu acordat în cadrul galei, manageri şi antreprenori de top au lăudat meritele deosebite ale celor premiaţi.

Laudatio pentru Constantin Chiriac a fost rostit de Camelia Şucu:

Absolvent de actorie, a jucat în peste 20 de filme (inclusiv în clasicul „Moromeții”) și în peste 50 de spectacole de teatru. Conduce de aproape 15 ani Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu.

În 1994 a avut ideea îndrăzneață de a aduce pe scena românească actori străini în cadrul unui nou tip de eveniment cultural: Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu.

Datorită unei puteri de muncă remarcate de toți colaboratorii, dar și unei voințe de fier, a transformat Festivalul de Teatru de la Sibiu într-un brand internațional, care adună anual mii de artiști din toate colțurile lumii.

Festivalul creat de Constantin Chiriac a fost unul dintre cele mai puternice argumente în favoarea desemnării Sibiului drept Capitală Culturală Europeană în 2007.

Foto: Constantin Chiriac – Revista Biz

20
/11
/14

„Dăruirea totală este pentru mine un act de patriotism...“, a spus Marin Moraru, într-o conferinţă memorabilă, susţinută la UNATC, în faţa studenţilor Facultăţii de Teatru.

19
/11
/14

În perioada noiembrie – decembrie, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematrografică I.L. Caragiale le-a pregătit iubitorior de teatru două spectacole speciale, Cine e fazanul, de Georges Feydeau şi Fundătura, după un text de Maxim Gorki

19
/11
/14

Cărţi scrise de Andrei Pleşu, Gabriel Liiceanu, Horia-Roman Patapievici, Lucian Boia, Haruki Murakami şi Orhan Pamuk, dar şi volumul autobiografic al preşedintelui ales al României Klaus Iohannis se numără printre noutăţile editoriale de la Târgul Internaţional Gaudeamus-Carte de învăţătură 2014.

19
/11
/14

Soliștii Operei Comice pentru Copii și tinerii olimpici de la Colegiul Național de Muzică "George Enescu" din București vor susține un spectacol extraordinar cu ocazia Zilei Naționale a României. Evenimentul are loc pe 1 decembrie, începând cu ora 17, la Sala Mare a Operei Comice pentru Copii, Calea Giulești nr. 16.

19
/11
/14

O punere în scenă a unei piese de Brecht care rămâne fidelă poveștii și care totodată reușește să fie autentică și palpitantă pentru spectator este „Omul cel Bun din Seciuan" cu regia semnată de Andrei Șerban la Teatrul Bulandra din București.

19
/11
/14

Am văzut cărţi nefericite. Multe. Uitate, necitite, abandonate, batjocorite, cărţile trăiesc o dramă dacă ajung în mâna sau în apropierea cui nu trebuie.

18
/11
/14

Caroline Gombé este o actriţă româncă absolventă a UNATC Bucureşti, dar şi a unui Master în Arta actorului în SUA. În prezent, trăieşte şi lucrează în New York, oraşul de care se declară iremediabil îndrăgostită. Despre călătoria ei profesională şi despre viaţa în metropola newyorkeză ne vorbeşte în acest interviu.