Constantin Cotimanis, 60. La mulţi ani!
https://www.ziarulmetropolis.ro/constantin-cotimanis-60-la-multi-ani/

Constantin Cotimanis a absolvit, în anul 1986, Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L. Caragiale, la clasa profesorului Mihai Mălaimare.

Un articol de Petre Ivan|18 februarie 2015

Născut pe 18 februarie 1955 în Bucuresti, actorul Teatrului Nottara a făcut Arhitectură în prima promoţie a Liceului de Arhitectură, unde a învăţat să proiecteze blocuri, restaurante sau teatre. Constantin Cotimanis a urmat, de asemenea, cursuri de scenografie, fiind pasionat si de desen.

Înalt, robust, cu o voce inconfundabilă, clară şi… telegenică, exploatată din plin de un cunoscut post comercial de televiziune privată, Constantin Cotimanis îşi are publicul său de teatru, fidel şi entuziast.

Un public care îl admiră pentru jocul său, pentru rolurile elaborate cu profesionalism, gândite până la cel mai mic detaliu şi aduse în faţa publicului cu mult talent. Este un actor care, în ciuda fizicului său de luptător de K1, inspiră generozitate, o căldură umană pe care reuşeşte să o transmită şi personajelor sale.

În cinematografie a debutat în 1971, cu filmul Iacob. A jucat în numeroase producţii româneşti şi străine.

Omul prost e trist, dintr-o lene a gândirii. Omul deştept are multe motive de bucurie, ni se dăruiesc atât de multe lucruri… – Constantin Cotimanis

Foto: Constantin Cotimanis – Teatrul Nottara

04
/01
/14

Lia Bugnar, actriţă, regizoare şi scriitoare, împlineşte astăzi 45 de ani. Marcela Moţoc Augessy publică un text-cadou, chiar de ziua ei, în Ziarul Metropolis.

09
/11
/13

Lucian Pintilie, unul dintre cei mai mari regizori de film din România (unii critici spun că este chiar cel mai important cineast român), împlineşte, astăzi, 80 de ani! Opozant al sistemului comunist, creator de şcoală de film, părinte al „noului cinema românesc“ (pentru că cei mai mulţi regizori au învăţat să facă film de la el, iar „Reconstituirea“ a fost făcut „înaintea timpului său“), Lucian Pintilie şi-a construit o carieră redutabilă, prin pelicule care au primit de multe ori o ştampilă fermă: „capodopere“.

18
/10
/13

Teodora Stanciu este o figură care ți se lipește de suflet prin farmecul și energia pe care le transmite. Aceeași forță se regăsește și în rolurile pe care le-a avut până acum, indiferent că este vorba despre un one woman show (,,Parfum de viață”) sau despre un rol episodic (,,Casa Zoikăi”).