Contrabasistul secolului revine la Jazz Night Out
https://www.ziarulmetropolis.ro/contrabasistul-secolului-revine-la-jazz-night-out/

Avishai Cohen Trio revine în România pentru două concerte extraordinare în această toamnă. Pe 10 şi 11 Octombrie, Jazz Night Out îl are ca invitat special pe cel care este supranumit ‘’contrabasistul secolului’’.

Un articol de Liliana Matei|26 august 2015

Artistul israelian va prezenta pe scena Sălii Radio din Bucureşti cel mai recent album al trio-ului său, ‘’From Darkness’’-un material despre care Avishai mărturiseşte că este cel mai ritmat de până acum, nelipsind influenţele africane, latino şi arabe.

Noile compoziţii reflectă perspectiva artistului asupra existenţei: ‘’Lumina nu poate pătrunde fără întuneric. Oamenii vin pe lume prin întuneric, titlul albumului arătând totuşi ca acesta are şi o latură pozitivă. Muzica ne reaminteşte de importanţa dragostei şi a sentimentelor în viaţa noastra’’, spune muzicianul.

De altfel, una dintre cele mai frumoase piese ale discului , “Almah Sleeping” este inspirată de contemplarea somnului fiicei sale şi de fericirea de a fi părinte.

Emoţionat de tot ce este autentic, de sunetul şi dinamica oraşelor, de pulsul vieţii însăşi, Avishai Cohen preţuieşte libertatea sa muzicală mai mult decât orice.

De-a lungul prodigioasei sale cariere a cântat alături de Bobby McFerrin, Alicia Keys, Herbie Hancock şi Chick Corea, cu care a înfiinţat sextetul Origin, înregistrând şi concertând în această formulă timp de şase ani.

Compozitor, instrumentist de geniu, vocalist, dar şi manager al propriei sale case de discuri, Razdaz Records, Avishai Cohen este în acest moment unul dintre cei mai carismatici artişti pe care îi putem vedea în concert, show-urile sale fiind sold out pe întreg mapamondul.

În concertele din Bucureşti, Avishai Cohen va fi acompaniat de doi intrumentisti în plină ascensiune, Daniel Dor la tobe şi Nitai Hershkovits la pian, muzicienii alături de care a înregistrat albumul “From Darkness”.

Evenimentele sunt susţinute de Ambasada Israelului în România şi fac parte din seria de concerte Jazz Night Out, prezentate de Twin Arts.

INFO

Biletele costă 95, 135, 155 de lei în funcţie de categorie şi pot fi achiziţionate prin reţeaua Eventim (magazinele Germanos, Orange Shop, Vodafone, Domo, librăriile Cărturesti şi Humanitas) şi online pe www.eventim.ro.

 

20
/08
/20

OAMENII MUZICII Recitalurile de pian ale unor VIP-uri precum Elton John, Tori Amos, Keith Jarrett și alții, ce fac publicul să vibreze în extaz? Se datorează în bună parte pianistului și compozitorului de geniu Franz Liszt. A fost o personalitate cosmopolită, scriitor, profesor de pian și dirijor, dar mai ales „creatorul” pianistul-vedetă și al recitalurilor pianistice de tip show.

20
/08
/20

Zoltán András, solistul formației Sarmalele Reci, povestește cum a luat naștere un proiect muzical curajos, puțin neobișnuit pentru publicul din România, intitulat Jazzappella, cu care va participa la Sibiu Jazz Festival vineri, pe 21 august.

11
/08
/20

Daniel Dorobanțu pregătește un concert cinematic ce prezintă în avanpremieră următorul album. Artistul va cânta în Munții Parâng, iar concertul va fi transmis LIVE, duminică, 16 august, de la ora 21:00.

11
/08
/20

Duminică, 16 august 2020, de la ora 21:00, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” invită publicul la al cincilea concert al Stagiunii Estivale, eveniment care îi are ca invitați pe actorul Marius Manole și ansamblul Young Beats, coordonat de Zoli Toth. Concertul este intitulat „Ave Maria” și va fi dirijat de Anna Ungureanu – dirijor principal al renumitului ansamblu coral.

06
/08
/20

Festivalul SoNoRo Musikland continua în Brașov până pe 9 august. Mari nume ale scenei internaționale concertează la Bastionul Țesătorilor și la Colegiul Național „Andrei Șaguna” din Brașov, la Măgura și la Râșnov.

29
/07
/20

Filarmonica „George Enescu“ îi dedică memoriei lui Camil Marinescu (1964-2020) înregistrarea concertului de joi, 30 iulie, de la ora 19.00, care va avea în program Simfonia nr. 7 în mi major de Anton Bruckner. Lucrarea este interpretată de Orchestra Filarmonicii „George Enescu“, condusă de Camil Marinescu, dirijor permanent al instituției în perioada 2012-2019.