Contrast în teatru. Poem de Liviu Constantin Niculae
https://www.ziarulmetropolis.ro/contrast-in-teatru-poem/

Arcada cupolei de sticlă zâmbeşte, / Iar stâlpii solemni o susţin. / Proiectorul din stânga clipeşte / Și anunţă actorii că oamenii vin (…)

Un articol de Liviu Constantin Niculae|19 martie 2019

Arcada cupolei de sticlă zâmbește,

Iar stâlpii solemni o susțin.

Proiectorul din stânga clipește

Și anunță actorii că oamenii vin.

Intrarea abstractă de-un roșu aprins

Primește curioși de tot felul,

Trecând prin al umbrelor vis

Suspinând, retrăiesc efemerul.

Nuanța de zâmbet clipește pe scenă

Și publicul intră-n suspans;

În lacrimi albastre nuanță pastela

Sufletul e în contrast.

Și contrastul zâmbește aprins.

Foto: Liviu Constantin Niculae – facebook

28
/05
/20

De 1 iunie, Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu prezintă „Coloravirus”, un program online cu momente de teatru, muzică, lecturi, dar și ateliere de creație, de gătit și de magie.

28
/05
/20

CRONICĂ DE FILM La unele documentare ne uităm pentru că ne interesează mai ales un autor sau un stil. Iar pe altele le privim în primul rând pentru subiect. Din a doua categorie face parte „Becoming” (2020), de Nadia Hallgren – un film despre Michelle Obama produs şi difuzat de Netflix.

27
/05
/20

Două evenimente care tratează migrația din perspectiva copiilor și adolescenților, „365 de zile în Germania” (28 mai) și „Istoriile migrației în teatrul românesc de după 1989” (1 iunie), curatori Ciprian Marinescu și Mihaela Michailov, vor fi prezentate de Institutul Cultural Român de la Berlin.

26
/05
/20

Săptămâna aceasta revenim cu o nouă poveste din cadrul proiectului „Dăruieşte ziua ta”. De data aceasta, Diana Bădică a scris o poveste, iar aceasta a fost rescrisă de unul dintre cititorii ei.

26
/05
/20

Teatrul Odeon continuă proiectele desfășurate online și vă oferă, în completarea seriei Mari Spectacole @ODEON, joi, 28 mai, la ora 18:00, „Farmecul discret al amintirii”, un proiect video de rememorare extrem de subiectivă a unor aventuri teatrale, regizat de Dragoș Galgoțiu, prin care regizorul aduce din nou în scenă șapte dintre spectacolele pe care le-a montat la Teatrul Odeon.

Page 1 of 88712345...102030...Last »