Contraste, expoziţia lucrărilor de artă textilă, la Metropolis Center
https://www.ziarulmetropolis.ro/contraste-expozitia-lucrarior-de-arta-textila-la-metropolis-center/

Universitatea Naţională de Arte Bucureşti şi Metropolis Center organizează luni 6 iulie 2015, la ora 18:30, vernisajul expoziţei de artă vizuală „Contraste”, la sediul Metropolis Center din str. Grigore Alexandrescu nr. 89-97. Expoziţia poate fi vizitată în perioada 6 iulie – octombrie 2015, între orele 10:00 – 18:00.

Un articol de Petre Ivan|2 iulie 2015

Expoziţia cuprinde lucrări de artă textilă realizate în ultimii doi ani (cazul absolvenţilor de la Master) și semestrul II (cazul studenţilor de la Licenţă).

Lucrările evidenţiază înclinaţia tinerei generaţii de artiști către experiment și instalaţie, fapt manifestat prin abordările neconvenţionale inedite ca tehnică artistică, concept ideatic și plastic.

,,Contraste” reprezintă în esenţă manifestarea creativităţii artistice în mediul textil, expresie a revirimentului conceptual dominant în arta contemporană naţională și universală.

Expun: Dana Dincă, Cristian Mengheși, Andreea Stăncălie, absolvenţi Master, promoţia 2015, specializarea Arte Textile Ambientale, Departamentul Arte Textile și Design Textil, Universitatea Naţională de Arte București; Liana Bădălău, Iulia Bălășoiu, Raluca Diaconu, Oana Doruș, Bianca Ilie, Adelina Mateescu și Daria Vlad, studenţi anul III Licenţă, Departamentul Arte Textile şi Design Textil, Facultatea de Arte Decorative şi Design, Universitatea Naţională de Arte Bucureşti.

Curator/ organizator: conferenţiar univ. dr. Daniela Frumușeanu.

Intrarea este gratuită.

Foto: Contraste, expoziţie de lucrări de artă textilă – unarte.org

 

03
/09
/21

Muzeul Național de Artă al României și Asociația Prietenii Muzeului Național de Artă al României organizează joi, 9 septembrie, 2021, de la ora 18.00, la Muzeul Colecțiilor de Artă, o evocare a istoricului și criticului de artă, director al Muzeului de Artă Constanța, Doina Păuleanu (1948-2020).

25
/08
/21

Young Artists Connections se află la cea de-a doua ediție – un proiect dedicat scenei tinere, inițiat de SwitchLab, în parteneriat cu Muzeul Național de Artă Contemporană – MNAC. Prima ediție a fost dedicată absolvenților universităților de artă, care au participat la o expoziție de grup la MNAC și la o expoziție personală la SwitchLab.

24
/08
/21

Art Safari urcă în autobuzele STB și călătorește prin tot Bucureștiul până la final de septembrie. De azi, ”Arta călătorește” în București grație ineditului parteneriat cultural dintre Art Safari și Societatea de Transport București.

19
/08
/21

„Relația dintre arte și cultură și mediul construit este simbiotică. Având experiența evenimentelor Therme Forum de mare succes din 2018, 2019 și 2020, vom discuta cu lideri din domeniul artistic, designeri, artiști și arhitecți de talie mondială despre schimbările din lume, respectiv despre relația dintre tendințele și presiunile care ne modelează mediul construit și interacțiunile și impactul artelor și al culturii asupra vieților noastre și asupra evoluției artelor.”

18
/08
/21

Au trecut 4 luni de când TRIUMF AMIRIA. Muzeul Culturii Queer [?] a făcut cunoștință cu publicul. Între timp, am lansat o parte dintre evenimentele noastre și le pregătim de zor pe celelalte. Pe 12 august, în timpul săptămânii Pride 2021, ne-am strâns în grădina organizației MozaiQ pentru a face un bilanț cu ce s-a întâmplat până acum în cadrul proiectului și ce urmează să se întâmple în următoarele luni.

18
/08
/21

Bucharest International Dance Film Festival 2021, care va avea loc între 1-5 septembrie, la București, prezintă sub tema Potential Worlds, pe lângă cele 34 de titluri din competiții, o selecție de patru documentare puternice și captivante despre deschizători de drumuri și evenimente artistice memorabile: „Sisters with Transistors” (r. Lisa Rovner), „Ailey” (r. Jamila Wignot), „512 Hours” (r. Adina Istrate, Giannina La Salvia) și „Summer of Soul” (r. Ahmir “Questlove” Thompson).

04
/08
/21

Ideo Ideis Festivalul #16 propune o săptămână intensă cu un program artistic și social variat, creat atât pentru trupe de liceeni, cât și pentru comunitățile din Alexandria, Bacău, Baia Mare, Botoșani, Brașov, București, Buzău, Constanța și Sibiu.Vrem astfel ca festivalul să îi inspire pe adolescenții care îi trec pragul să se întoarcă cu aceeași încăpățânare spre comunitățile lor și să le transforme în spațiile de care au nevoie în propria devenire.