Copacul cu cărţi, un nou proiect pentru bucureşteni, în Cişmigiu
https://www.ziarulmetropolis.ro/copacul-cu-carti-un-nou-proiect-pentru-bucuresteni-in-cismigiu/

Bucureştenii sunt invitaţi începând de astăzi, timp de două săptămâni, să citească şi să se recreeze în mijlocul naturii, prin proiectul „Copacul cu cărţi”, organizat în parcul Cişmigiu, cu scopul principal de a încuraja întoarcerea la cărţile tipărite.

Un articol de Petre Ivan|21 iulie 2014

Proiectul este realizat de Primăria Capitalei, prin Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie al Municipiului Bucureşti, în parteneriat cu Asociaţia pentru Cultură Urbană şi Mediu (A.C.U.M).

Astfel, în perioada 21 iulie – 6 august 2014, pe peluza din spatele restaurantului Monte Carlo vor fi amplasate şezlonguri pentru lectură şi un copac-butaforie de unde vor putea fi împrumutate cărţi, notează Mediafax.Copacul cu Carti

Potrivit organizatorilor, în copac vor fi şi audiobook-uri, care vor putea fi ascultate pe dispozitive furnizate la faţa locului.

De asemenea, un DJ va asigura ambianţa sonoră pe toată perioada evenimentului, iar seara vor fi proiectate filme documentare.

Proiectul „Copacul cu cărţi” are în program şi spectacole de pantomimă, iar copiii se vor putea juca într-o zonă special amenajată pentru ei.

Zona de lectură şi relaxare va fi deschisă de luni până vineri, între 17.00 şi 22.00, iar în weekend în intervalele 10.00 – 13.00 şi 17.00 – 22.00.

Foto: Copacul cu cărţi – wikipedia, facebook

07
/10
/23

Romanul „Numele celălalt. Septologie I-II” de Jon Fosse, laureatul Premiului Nobel pentru Literatură din acest an, antologia de proză scurtă „Kiwi, 2023. Trecuturi”, coordonată de Marius Chivu, și cartea pentru copii ,,Mai isteț decât regele” de George Shannon sunt propunerile noastre de lectură pentru mijlocul toamnei.

06
/10
/23

În imprintul Armada de la Nemira, prezent de cinci ani pe piața de profil, sunt publicate cărțile celor mai importanți autori de SF, Fantasy & thriller din lume: George R. R. Martin, Stephen King, Frank Herbert, Ursula K. LeGuin.

29
/09
/23

Atelierele de autocunoaștere prin scris Casa din mine vin în întâmpinarea adolescenților bucureșteni, membri ai trupei de teatru Brainstorming, elevi ai Colegiului Național Bilingv „George Coșbuc”, Colegiul Național „Sfântul Sava”, Colegiul Național „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, Liceul Teoretic Internațional de Informatică (ICHB) și Liceul Teoretic „Alexandru Vlahuță” din București.

21
/09
/23

Luni, 25 septembrie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Regina Elisabeta 38), George C. Dumitru va intra în dialog cu Bogdan Răileanu și Victor Cobuz, pornind de la romanul „Rupturi”, publicat de curând în colecția „Ego. Proză” a Editurii Polirom.

18
/09
/23

Editura Paul Editions anunță lansarea unei colecții de memorii biografice despre cele mai reprezentative personalități pe care le-a avut țara noastră. Cartea în două volume „Mari Români – La răscruce de veacuri” semnată Nicolae Petrașcu cuprinde o serie de scrieri unice, istorisiri și trăiri adevărate ale autorului. Primul volum apare astăzi, 18 septembrie, iar cel de-al doilea volum se va lansa pe data de 25 septembrie.

17
/09
/23

Raluca Nagy (Cluj-Napoca, 1979) este antropologă şi scriitoare. Din 2005, a publicat texte de popularizare a antropologiei, eseuri și povestiri în majoritatea revistelor culturale din România și în mai multe volume colective. „Despre memoriile femeii și alți dragoni” este cea de-a treia sa carte și prima de non-ficțiune.

14
/09
/23

„Până când m-a cunoscut” de Julian Barnes și „Despre memoriile femeii și alți dragoni” de Raluca Nagy sunt două dintre noutățile literare pe care vi le propunem pentru acest început de toamnă.