„Copii răi”, spectacolul Teatrului Arte dell’Anima, la Dublin
https://www.ziarulmetropolis.ro/copii-rai-spectacolul-teatrului-arte-dellanima-la-dublin/

Asociaţia Arte dell’Anima, în parteneriat cu Institutul Cultural Român (ICR) prezintă, în perioada 12-13 septembrie 2016, la Axis Ballymun Centre, Dublin, spectacolul „Copii răi”, de Mihaela Michailov.

Un articol de Petre Ivan|9 Septembrie 2016

Reprezentaţiile fac parte din proiectul „Handle with care. Itinerant social theatre”, pe care Teatrul Arte dell’Anima l-a câștigat în cadrul programului CentenArt, organizat de ICR, cu scopul de a evoca 100 de ani de la formarea României Mari.

Intrarea la cele două reprezentații prezentate la Dublin va fi gratuită.

„Copii răi” este un spectacol de teatru educațional, pe un text de Mihaela Michailov, în regia Geaninei Hergheligiu, spectacol Arte dell’Animace are ca temă principală violența în școli, temă ce se regăsește în cadrul întregului proiect „Handle with care. Itinerant social theatre”. Spectacolul a avut premiera pe data de 27 aprilie 2016, în urma primului concurs de proiecte realizat de teatru, intitulat „Anima pentru societate – Ai o idee de spectacol? Noi o producem!”.

Ulterior, spectacolul a fost selecționat la Sibiu Fringe Festival 2016. A participat apoi la prima ediție a „FITIC – Festivalul de Teatru Independent Constanța” și la cea de-a doua ediție a Festivalului „Butterfly Effect” ITF, de la Galați.  De asemenea, „Copii răi” a fost inclus în programul spectacolelor care au făcut parte din proiectul national Școala Altfel.

Proiectul „Handle with care. Itinerant social theatre”, inițiat de Teatrul Arte dell’Anima, își propune să abordeze și să deschidă noi arii culturale și sociale de explorare artistică. Nevoia existenței acestui proiect se regăsește în situația actuală a sistemului educațional românesc și din străinătate în ceea ce privește violența în școli. Pe lângă acest aspect, inițativa Teatrului Arte dell’Anima de a juca spectacolul „Copii răi” peste hotare vine din dorința creșterii vizibilității culturii române și, în special, a creației contemporane românești în afara graniței.
Proiectul „Handle with care. Itinerant social theatre”, din cadrul căruia face parte spectacolul „Copii răi”, este format din următorii membri: Ana-Maria Irimia, Raluca Jugănaru, Alin Potop (actori), Geanina Hergheligiu (regizor), Ana-Maria Nistor (specialist în studii teatrale), Alexandru Bibere (lumini și sunet), Crina Lință (manager de proiect) și Daniela Blid (asistent de proiect).

Proiectul este realizat în parteneriat cu Institutul Cultural Român (ICR), Axis Ballymun Arts and Resource Centre, Dublin, Romanian Community of Ireland și beneficiază de sprijinul Ambasadei Române în Irlanda.

Deschis în iulie 2015, Teatrul Arte dell’Anima eArte dell’Animaste o instituție finanțată din fonduri proprii și reprezintă singura instituție teatrală independentă din zona Obor-Colentina a Bucureștiului.

Scopul teatrului este de a veni în întâmpinarea nevoilor tinerei generații de artiști, fiind deschis colaborărilor care potențează creativitatea, interacțiunea, conectivitatea și, nu în ultimul rând, dezvoltarea scenei artistice independente românești.

De la deschidere și până în prezent, peste 1500 de spectatori au călcat pragul teatrului, având în medie 40 de spectacole, la o capacitate de 35 locuri.

Foto: Arte dell’Anima  – artedellanima.ro/handle-care-itinerant-social-theatre

14
/12
/18

DANS PRINTRE CUVINTE Deschizi televizorul şi eşti bombardat cu o limbă română de multe ori aproximativă, citeşti ce-a mai rămas din presa scrisă şi se întâmplă acelaşi lucru. Iar pe reţelele de socializare e jale. Cui îi mai pasă azi, în secolul vitezei, de gramatică? Ziarul Metropolis îţi propune un joc nou de gramatică, fără să te scoată la tablă…

14
/12
/18

Trupele britanice The Cure, Def Leppard, Radiohead, Roxy Music şi The Zombies plus cântăreţele americane Janet Jackson şi Stevie Nicks vor fi incluşi în 2019 în Rock and Roll Hall of Fame. Ceremonia va avea loc pe 29 martie la Barclays Center din Brooklyn.

14
/12
/18

Singurul film românesc prezent anul acesta la prestigioasele Premii ale Academiei Europene de Film (echivalentul Oscarurilor pentru industria cinematografică europeană), TOUCH ME NOT a fost nominalizat la European Discovery – Premiul FIPRESCI pentru cel mai bun debut în lung-metraj.

14
/12
/18

Marți, 18 decembrie, de la ora 19.00, la Sala Union a Cinematecii Române, va avea loc lansarea volumului „Păcatul originar. O autobiografie” de Anthony Quinn, publicat la Editura Nemira, în colecția Yorick.

13
/12
/18

În 2019, Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) atinge, oficial, vârsta maturității. Cea de-a 18-a ediție va avea loc între 31 mai și 9 iunie, iar organizatorii au deja vești bune pentru cinefili: primele filme confirmate în program au fost lansate în cele mai importante festivaluri ale toamnei și vor avea premiera românească la Cluj-Napoca.

13
/12
/18

Daniel Oltean, procuror DIICOT și teatrolog, a oferit UNITER-ului, pentru concursul Cea mai bună piesă românească a anului 2017, și, cu această ocazie, Teatrului Național din București, acea piesă capabilă să suscite un interes deosebit. Titlul ei este 50 de secunde, iar premiera are loc în această seară, pe 13 decembrie, și mâine seară, pe 14 decembrie, la Sala Atelier, în regia lui Eugen Gyemant.

13
/12
/18

Vă mai amintiți scena finală din "Smoke" / "Fum de țigară" (1995), filmul regizat de Wayne Wang, după scenariul lui Paul Auster, faimosul scriitor new-yorkez? Aceea în care Auggie (Harvey Keitel) îi dăruiește prietenului său Paul Benjamin (William Hurt), scriitor, o minunată poveste de Crăciun. Întreaga scena este însoțită de melodia lui Tom Waits, "Innocent when you dream".

12
/12
/18

20 scurtmetraje din toată lumea și 10 scurtmetraje românești concurează anul acesta pentru trofeele NexT. Selecția filmelor pentru Competiția Internațională și Competiția Națională a fost realizată și în acest an de către Oana Ghera și Massimiliano Nardulli. Selecționerii au ales voci noi care onorează încă o dată misiunea festivalului la această ultimă ediție, aceea de a descoperi și aduce în prim-plan atât filmele scurte cu adevărat inovatoare, cât și pe cei care le creează.

12
/12
/18

TOP Documentarele își fac cu greu loc în cinematografe. Așa că pentru a viziona cele mai noi filme de nonficțiune nu ne rămân decât festivalurile și diferitele platforme. Am ales 10 documentare care m-au impresionat cel mai mult dintre cele văzute în 2018. Sunt filme extrem de stimulante și de îndrăznețe.

12
/12
/18

Joi, 13 decembrie, ora 12:00, va avea loc lansarea platformei online www.de100.ro, a proiectului „Români de 100 de ani”, proiect ce își propune să prezinte portretele și poveștile de viață a 10 români care și-au celebrat Centenarul odată cu România.

12
/12
/18

Asociația Națională a Artiștilor Vizuali (ANAV) împreună cu Walk & Shoot – Ateliere de fotografie organizează la Gallery (str. Leonida 9-11), în perioada 14-16 decembrie, a doua ediție a X-mas Photo Garage Sale.

12
/12
/18

Supărat de gestul unui spectator, care şi-a permis să intre în sală după începerea reprezentaţiei sale, rapsodul Grigore Leşe a plecat de pe scenă în timpul unui concert, susţinut, zilele trecute, în Târgu Lăpuş, Maramureş. Deşi cei prezenţi i-au cerut scuze şi l-au rugat să continue, interpretul a refuzat vehement să continue spectacolul.

12
/12
/18

Luna decembrie aduce la Teatrul Național București patru spectacole noi, „fapt unic în cei 166 de ani de Teatru”. Cele patru premiere sunt ”Pădurea spânzuraţilor”, după romanul lui Liviu Rebreanu, în regia lui Radu Afrim, ”Papagalul mut”, scenariuL şi regia Nae Caranfil, ”50 de secunde” de Daniel Oltean (piesa anului 2017, premiată la Gala UNITER), în regia lui Eugen Gyemant, şi spectacolul de pantomimă ”A fost odată în România”, în regia lui Dragoş Huluba.

Page 1 of 76612345...102030...Last »