„Copii răi”, spectacolul Teatrului Arte dell’Anima, la Dublin
https://www.ziarulmetropolis.ro/copii-rai-spectacolul-teatrului-arte-dellanima-la-dublin/

Asociaţia Arte dell’Anima, în parteneriat cu Institutul Cultural Român (ICR) prezintă, în perioada 12-13 septembrie 2016, la Axis Ballymun Centre, Dublin, spectacolul „Copii răi”, de Mihaela Michailov.

Un articol de Petre Ivan|9 Septembrie 2016

Reprezentaţiile fac parte din proiectul „Handle with care. Itinerant social theatre”, pe care Teatrul Arte dell’Anima l-a câștigat în cadrul programului CentenArt, organizat de ICR, cu scopul de a evoca 100 de ani de la formarea României Mari.

Intrarea la cele două reprezentații prezentate la Dublin va fi gratuită.

„Copii răi” este un spectacol de teatru educațional, pe un text de Mihaela Michailov, în regia Geaninei Hergheligiu, spectacol Arte dell’Animace are ca temă principală violența în școli, temă ce se regăsește în cadrul întregului proiect „Handle with care. Itinerant social theatre”. Spectacolul a avut premiera pe data de 27 aprilie 2016, în urma primului concurs de proiecte realizat de teatru, intitulat „Anima pentru societate – Ai o idee de spectacol? Noi o producem!”.

Ulterior, spectacolul a fost selecționat la Sibiu Fringe Festival 2016. A participat apoi la prima ediție a „FITIC – Festivalul de Teatru Independent Constanța” și la cea de-a doua ediție a Festivalului „Butterfly Effect” ITF, de la Galați.  De asemenea, „Copii răi” a fost inclus în programul spectacolelor care au făcut parte din proiectul national Școala Altfel.

Proiectul „Handle with care. Itinerant social theatre”, inițiat de Teatrul Arte dell’Anima, își propune să abordeze și să deschidă noi arii culturale și sociale de explorare artistică. Nevoia existenței acestui proiect se regăsește în situația actuală a sistemului educațional românesc și din străinătate în ceea ce privește violența în școli. Pe lângă acest aspect, inițativa Teatrului Arte dell’Anima de a juca spectacolul „Copii răi” peste hotare vine din dorința creșterii vizibilității culturii române și, în special, a creației contemporane românești în afara graniței.
Proiectul „Handle with care. Itinerant social theatre”, din cadrul căruia face parte spectacolul „Copii răi”, este format din următorii membri: Ana-Maria Irimia, Raluca Jugănaru, Alin Potop (actori), Geanina Hergheligiu (regizor), Ana-Maria Nistor (specialist în studii teatrale), Alexandru Bibere (lumini și sunet), Crina Lință (manager de proiect) și Daniela Blid (asistent de proiect).

Proiectul este realizat în parteneriat cu Institutul Cultural Român (ICR), Axis Ballymun Arts and Resource Centre, Dublin, Romanian Community of Ireland și beneficiază de sprijinul Ambasadei Române în Irlanda.

Deschis în iulie 2015, Teatrul Arte dell’Anima eArte dell’Animaste o instituție finanțată din fonduri proprii și reprezintă singura instituție teatrală independentă din zona Obor-Colentina a Bucureștiului.

Scopul teatrului este de a veni în întâmpinarea nevoilor tinerei generații de artiști, fiind deschis colaborărilor care potențează creativitatea, interacțiunea, conectivitatea și, nu în ultimul rând, dezvoltarea scenei artistice independente românești.

De la deschidere și până în prezent, peste 1500 de spectatori au călcat pragul teatrului, având în medie 40 de spectacole, la o capacitate de 35 locuri.

Foto: Arte dell’Anima  – artedellanima.ro/handle-care-itinerant-social-theatre

25
/04
/19

Soprana Nelly Miricioiu, o incomparabilă actriță cu voce de aur – așa cum a numit-o critica internațională -, strălucitoare la Covent Garden, Metropolitan Opera din New York sau Scala din Milano, se numără printre invitații celei de-a III-a ediții a Festivalului Internațional de Operă “Virginia Zeani”, care va avea loc La Târgu Mureș, Reghin și Cluj, în perioada 31 mai – 9 iunie.

25
/04
/19

Tinerii muzicieni selectați în programul SoNoRo Interferențe 2019 încheie săptămâna de studiu si mentorat cu un concert la Portul Cultural Cetate, sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 19:00. Bursierii vor interpreta alături de profesorii lor capodopere de Sergei Rachmaninov, Wolfgang Amadeus Mozart, Ludwig van Beethoven, Antonin Dvorak, Dmitri Șostakovici, Max Bruch, Gabriel Fauré si Felix Mendelssohn-Bartholdy.

25
/04
/19

Lungmetraje realizate de cineaști precum Pedro Almodóvar, frații Dardenne, Ken Loach și Elia Suleiman, selectate în competiția oficială a celei de-a 72-a ediții a Festivalului de Film de la Cannes vor fi aduse în România de Independenţa Film.

25
/04
/19

Câștigător al unui premiu Oscar (1993, Cel mai bun actor în rol principal pentru "Scent of a Woman"), Al Pacino împlinește astăzi 79 de ani. Iată un frumos omagiu (Epic Tribute) realizat de prietenul publicației noastre, Alexandru Catrina.

24
/04
/19

CRONICĂ DE FILM Turnat în bună măsură în România și premiat pentru regie la Veneția, „The Sisters Brothers” (2018) surprinde cel mai mult prin seriozitatea cu care francezul Jacques Audiard își asumă genul western și prin modul în care comicul se transformă treptat în tragic.

24
/04
/19

UNITER anunţă organizarea preselecției pentru „GALA TÂNĂRULUI ACTOR – HOP”, a XXII-a ediţie, în perioada 11 – 13 iunie 2019, la Teatrul Național „I.L. Caragiale” din Bucureşti, Sala Media. Ediția a 22-a a Galei Tânărului Actor HOP are ca temă Teatru coregrafic. DansActorul ca fenomen al teatrului actual şi se va desfaşura sub bagheta cunoscutului coregraf şi dansator Gigi Căciuleanu.

24
/04
/19

Pierce Brosnan, în rolul lui Robinson Crusoe, în ecranizarea din 1997 a romanului omonim al scriitorului Daniel Defoe, publicat în urmă cu 300 de ani (25 aprilie 1719) și considerat primul roman scris vreodată în limba engleză. Daniel Defoe a murit într-o zi 24 aprilie (1931).

23
/04
/19

INTERVIU O întâlnire cu actrița Ana-Maria Ivan, pe care o regăsim în distribuția așteptatului musical „We Will Rock You”, semnat de Răzvan Mazilu, care a avut de curând premiera la Sala Palatului. „Musicalul mă face să mă simt împlinită cu adevărat și mă provoacă să îmi doresc mai mult de la mine”, spune Ana-Maria.

23
/04
/19

Premiera de gală Parking – una dintre cele mai așteptate ale anului - deschide cea de-a 18-a ediție TIFF. Proiecția va avea loc vineri, pe 31 mai, în Piața Unirii din Cluj-Napoca, în prezența regizorului Tudor Giurgiu, președintele Festivalului Internațional de Film Transilvania. Actorul Mihai Smarandache, scriitorul Marin Mălaicu-Hondrari, autorul bestseller-ului ,,Apropierea’’, care a inspirat scenariul filmului, precum și alți actori și membri ai echipei filmului vor fi prezenți la Gala de Deschidere programată de la ora 20:45.

23
/04
/19

Sean Connery, fotografiat înainatea unei partide de golf, în 1962, anul în care actorul scoțian dădea viață agentului 007 în „Dr. No”, primul film din seria James Bond.

23
/04
/19

Se obișnuiește să se spună ca Miguel de Cervantes (simbolul literaturii spaniole) și William Shakespeare (cel mai mare scriitor al literaturii de limba engleză) au decedat in aceeasi zi, 23 aprilie (1616). Acest lucru este însă imposibil, deoarece, chiar dacă au murit in aceeași dată, în Marea Britanie se utiliza calendarul iulian, în timp ce în Spania se adoptase cel gregorian. O interesantă explicație a acestei frumoase ficțiuni calendaristice găsim pe blogul eseistului, filosofului și publicistului Valeriu Gherghel, http://filosofiatis.blogspot.com.

22
/04
/19

Filmul „Under the Silver Lake” (regia: David Robert Mitchell) intră în cinematografe pe 26 aprilie. L-am vizionat deja în cadrul American Independent Film Festival. Iată ce am văzut.

22
/04
/19

MATILDA ȘI GROPARII de STELA GIURGEANU a fost desemnta cea mai bună piesă românească a anului 2018. Juriul Concursului, compus din criticii MARINA CONSTANTINESCU, DAN C. MIHĂILESCU şi MARIAN POPESCU, a ales piesa câștigătoare dintre următoarele: MATILDA ȘI GROPARII de Stela Giurgeanu, VIEȚILE SFINȚILOR de Radu Macrinici, ÎNTOARCEREA de Laurențiu Blaga, CÂND SE TOPESC GHEȚARII de Marilena Dumitrescu, NU SUNTEM MELCI SAU SUNTEM? de Marilena Dumitrescu

Page 1 of 79212345...102030...Last »