Copiii sunt invitați să-l descopere pe marele pictor român Nicolae Tonitza, la Art Safari Kids
https://www.ziarulmetropolis.ro/copiii-sunt-invitati-sa-l-descopere-pe-marele-pictor-roman-nicolae-tonitza-la-art-safari-kids/

Art Safari Kids, programul educaţional al Pavilionului de Artă București — Art Safari, invită şi anul acesta copiii să se bucure de artă şi să-i descopere pe marii pictori români.

Un articol de Liliana Matei|10 septembrie 2019

Timp de 10 zile, în perioada 27 septembrie – 6 octombrie, copiii cu vârste între 3 și 12 ani vor avea șansa să admire creația lui Nicolae Tonitza, atât în cadrul Pavilionului Muzeal dedicat marelui pictor, pe un traseu redesenat pe înțelesul lor, cât și în cadrul atelierelor de creație. Art Safari are loc la Palatul Oscar Maugsch BCR, din Piața Universității.

Programul educațional Art Safari Kids, își propune să îi încurajeze pe cei mici să aprecieze arta și să interacționeze cât mai des cu aceasta, învățându-i lucruri noi despre forme, culori, texturi, natură și marii artiști români.

Toți copiii sunt mici artiști, iar prin artă învață să vadă și să înțeleagă altfel lumea și armoniile naturii. Timp de 10 zile, îi invităm să lase tabletele deoparte și să se dedice artei, la Art Safari Kids, eveniment susținut de Primăria Municipiului București, prin Expo Arte. Vor găsi aici o lume cu povești despre marii pictori, o lume în care ei sunt artiști și creează înconjurați de tablouri și culori, un loc de joacă altfel, în care explicăm arta pe înțelesul lor. Art Safari Kids este un proiect fără de care nu ne mai imaginăm Art Safari București – an de an, creștem tinere generații iubitoare de artă. Anul trecut, peste 3000 de copii ne-au trecut pragul, iar anul acesta, credem că Tonitza și ochii rotunzi și negri din picturile sale vor atrage toate privirile celor mici”, a declarat Ioana Ciocan, Director General al Pavilionului de Artă București – Art Safari.

Ateliere de creație pentru trei grupe de vârstă

Art Safari Kids cuprinde ateliere zilnice de creație pentru toată familia, ateliere de pictură pe pânză, sculptură, ilustrație în pasteluri creatate și bandă desenată, adaptate în funcție de grupa de vârstă a copiilor.

Pe lângă atelierele de creație, copiii vor avea parte de tururi ghidate gratuite pe un traseu redesenat pentru ei, unde toți ochii vor fi pe Tonitza. Art Safari București pune în scenă cea mai mare expoziție dedicată marelui pictor roman Nicolae Tonitza din ultimii 50 de ani – Pavilionul Muzeal „Nicolae Tonitza și geniul copilăriei”, curatoriat de Zoltán Soós.

Firul roșu al expoziției va fi chiar universul copilăriei, ilustrat magistral de marele artist român. În acest sens, vor fi expuse pe lângă lucrări de pictură, sculptură și grafică și obiecte vestimentare ale copiilor din mediul rural și urban, jucării, obiecte de uz școlar, toate din perioada interbelică.

Biletele la Art Safari Kids pot fi achiziționate pe Artsafari.ro.

Pavilionul de Artă București – Art Safari se desfăoară sub patronajul Primăriei Municipiului București și CNR UNESCO este un eveniment cultural unic ca structură, concept și amploare din România. Art Safari 2019 este format din patru Pavilioane expoziționale distincte, două programe educaționale – Art Safari Kids & Art Talks, o librărie și o cafenea. Art Safari a înregistrat 125.000 de vizitatori în primele cinci ediții.

Foto: Diana Oros / Art Safari

 

29
/09
/22

Muzeul-Atelier Școala de la Piscu, un proiect care valorifică inteligent patrimoniul local, inițiat de Virgil Scripcariu (sculptor) și Adriana Scripcariu (istoric de artă), se află printre câștigătorii premiilor European Heritage Awards / Europa Nostra Awards 2022, cele mai de seamă distincții pentru profesioniștii patrimoniului cultural european, în cadrul secțiunii „Educație, Formare și Meșteșug”.

23
/09
/22

Pe 25 septembrie și pe 1 și 2 octombrie, de la ora 19:00, NO RA – Femininul norilor revine la Muzeul Național al Literaturii Române (str. Nicolae Crețulescu nr. 8). Spectacolul, o instalație performativă inspirată din romanul cu puternice accente biografice ”Hipodrom” de Nora Iuga, prezintă în fața spectatorilor viața încercată, dar plină de lumină a uneia dintre cele mai iubite și apreciate autoare contemporane române: Nora Iuga.

23
/09
/22

The Future Lab este un proiect lansat de rețeaua Centrelor Cehe cu ocazia președinției Cehiei a UE în a doua jumătate a anului 2022. La București, programul va consta în 4 evenimente care abordează sustenabilitatea din diferite perspective - știință și greenwashing, design și inovare, comunități, infrastructură urbană și alimentație.

22
/09
/22

Romanian Jewelry Week 3.0 sărbătorește bijuteria contemporană între 5 și 9 octombrie cu expoziții, conferințe, workshop-uri de bijuterie și târguri și peste 190 de designeri români și internaționali care vor expune mii de creații de bijuterie. Ca în fiecare an, Romanian Jewelry Week oferă posibilitatea pasionaților de bijuterie să cumpere piesele preferate în cadrul Târgului de bijuterie ROJW 3.0 între 8 și 9 octombrie la Biblioteca Națională.

21
/09
/22

În perioada 26 septembrie – 14 octombrie 2022, Institutul Cultural Român de la Paris organizează expoziția „INTROSPECȚII/INTROSPECTIONS” a artiștilor români Suzana Fântânariu (pictură, grafică, instalații), Anca Szönyi Thomas (fotografie, mixed media) și Dorin Crețu (pictură, fotografie digitală). Curatori sunt Ludwig Otte și Anca Szönyi Thomas.

21
/09
/22

Pentru trei zile, 23-25 septembrie 2022, Asociația CRIES a pregătit un spațiu pentru o varietate de experiențe în ritm „la pas" și un program ce oferă multiple perspective despre legăturile dintre hrană, cultură și consum durabil, dorind să inspire comunitatea locală și să se lase inspirați de toate experiențele și acțiunile care ne permit să încetinim ritmul de consumare a resurselor noastre și ale planetei.

20
/09
/22

Goethe-Institut București este în căutare de minți creative pentru dezvoltarea unor jocuri video autentice, relevante din punct de vedere social. În acest scop, organizează un game jam inedit de 48 de ore hibrid, între 7 și 9 octombrie 2022. Dezvoltarea jocului se va desfăşura online iar cei din Bucureşti pot participa la evenimentul de deschidere la sediul Goethe-Institut.